Sari la conținut

Nou născuții sunt în general urâți

nou-nascut-urat

O amică îmi tot spune că toți copiii sunt frumoși și eu nu sunt de acord cu asta. Nu pentru că am ceva cu fata, ea este foarte ok, doar că eu nu am părerea asta.

Din ce am văzut eu până acum, majoritatea copiilor sunt urâți. Mă refer strict la cei mici, la cei de câteva luni, imediat după naștere.

Nu chiar toți, dar 85% din ei sunt urâți.

Știu că atunci când ești părinte copilul tău este cel mai frumos, așa zic toți, dar nu este chiar așa dacă este să fim obiectivi. copil Copiii când sunt mici, după naștere, sunt urâți, majoritatea. Sau sunt cel puțin normali.

Este părerea mea și sunt convins că nu am să mi-o schimb chiar și atunci când o să am un copil. O să fie el totul pentru mine, dar să zic că este cel mai frumos, doar pentru că este al meu, mi se pare aiurea.

În general cei care nu au copii o să-mi dea dreptate, cei care au, o să creadă în continuare că au dreptate. Chiar sunt curios să-l văd pe ăla care are un copil și poate să zică că a lui este urât, sau a fost.

Se mai înfrumusețează ei cu timpul, dar când se nasc, cam toți sunt urâți (minus cei 15% care sunt frumușei).

So, am sau nu dreptate?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
19 comentarii
  1. Gabriela 20 Jun 2014 @ 09:16

    nu neaparat urati cat ALTFEL fata de standardele de frumusete acceptate in general.
    ce m-a marcat pe mine cand mi-am vazut copilul (acum 22 de ani) a fost o mare taietura/cuta in barbie. de sub gura pana in gat! ce s-a conturat? o gropita! si acum e chiar o fata frumoasa! si fotogenica!

    Raspunde
  2. criserb 20 Jun 2014 @ 10:35

    @Gabriela – după ce mai cresc toți se schimbă și devin mai frumoși, eu mă refer la primele luni după naștere ;)

    Raspunde
  3. Oana 20 Jun 2014 @ 10:39

    Da, sunt urati la nastere. Pe la 4 luni incep sa fie simpatici,iar de la 6 luni se poate spune ca un copil e frumos.

    Raspunde
  4. ovi sirb 20 Jun 2014 @ 11:09

    Pozele făcute copiilor ar trebui să fie mai scumpe pentru că copiii sunt urâţi.

    Raspunde
  5. Vali 20 Jun 2014 @ 11:16

    Ai dreptate!!! Mama zice ce eram un bebe mic, negru si urat :)))

    Raspunde
  6. unicornul vesel 20 Jun 2014 @ 11:47

    Da’ io nu înțeleg o chestie: te face să te simți mai bine dacă un părinte recunoaște că odrasla nu e tocma bună de catwalk în primele luni de la naștere?

    Plus că ar trebui să iei în calcul și faptul că probabil atunci îți schimbi percepția. Nu prea ai de unde să știi că vei fi acel părinte (nu mă refer neapărat la tine, desigur) care își va da seama că plodul e urât. Dacă o să ai impresia că e între cei 15%? Then what? Io zic că e complet subiectivă și percepută mult prea emoțional întreaga chestiune pentru a da verdicte de genul ăsta.

    Sigur, eu nu te contrazic. Ăia mici, cel puțin la început, nu sunt tocmai de pus în revistă, dar nici nu m-aș duce la un părinte să-i zic: pfoai, urâtă creatură ai scos din tine!, chiar dacă mi s-ar părea un act de dreptate față de cei care vin cu laude (fie ele și nesincere, de complezență)

    Raspunde
  7. criserb 20 Jun 2014 @ 12:03

    @unicornul vesel – Nu mă face să mă simt mai bine, dar mor când îmi spune câte unul “uite ce copil frumos” când de fapt el este urât și este normal să fie urât. Nu are cum să fie frumos imediat după naștere, când el este un un ghem aproape violet…

    Că este al tău, că ești fericită pentru că a venit pe lume, că este cel mai important lucru sunt de acord, este normal să fie așa, dar hai să nu ne mai mințim unul pe altul și să spunem că este frumos.

    Raspunde
  8. unicornul vesel 20 Jun 2014 @ 12:27

    Știi cum e? Beauty is in the eye of the beholder.
    E ca și cum ai zice despre un om care apreciază arta abstractă că nu știe pe ce planetă e, că aia nu e artă și că știi tu un pictor care are tablouri mai mișto.

    Un copil, un obiect, un…orice pe lumea asta e atât de frumos cât ți se pare ție că e, pe cât de mult îl înzestrezi tu cu acele calități, sau pe cât îl percepi ca fiind sau nu așa. Că altfel am fi cu toții de acord că femeie mai frumoasă decât Angelina nu există sau că Brad Pitt e etalon de frumusețe masculină. Realitatea ne zice că nu e chiar așa.

    Eu nu zic că tre să ți se pară și ție că plodul X sau plodul Y e frumos. Zic doar că e ok să fii precaut cu ce le zici oamenilor în situațiile cu pricina.

    Repet, sunt de acord cu faptul că ăia mici sunt urâței la început, dar și cu faptul că nu ai de unde să știi cum ți se va părea al tău. Doar n-o să zici că e urât deși nu o să crezi asta, nu?

    Raspunde
  9. Maddy 20 Jun 2014 @ 14:39

    Nu prea ai cum sa arati bine dupa ce ai stat 9 luni in bezna, in lichid, apoi te chinui cateva ore sa iesi printr’un loc prea mic si cineva te apuca de cap cu un forceps :)

    Raspunde
  10. crina 20 Jun 2014 @ 15:39

    Se intoarce consortul de la maternitate dupa ce tocmai nascusem si se intalneste cu vecinul, familia respectiva (stateam usa in usa si ne vizitam zilnic) fiind foarte la curent cu starea mea. Si intreaba vecinul:
    — Ei, cum e Crina?
    –Bine, foarte bine!
    –Si copilul?
    –URAT! (si aici cica a urmat o grimasa !!!)

    Probabil ca raspunsul corect trebuia sa fie ” bine si el, sanatos, cu toate la locul lor”, dar n-a fost!

    Raspunde
  11. Gica 20 Jun 2014 @ 17:08

    Sunt urâţei în sensul strict al cuvântului dar şi foarte drăguţi, o combinaţie ciudată de altfel…

    Raspunde
  12. Adrian 21 Jun 2014 @ 13:50

    un nou nascut , care apare la termen, are nevoie de cateva zile sa-si revina, sa prinda culoare, etc. la fel si mama! de asta e bine sa pastrezi primele poze pentru arhiva familiei.

    Raspunde
  13. dojo 21 Jun 2014 @ 15:31

    Fie-mea a aratat aprox. OK (ca si moaca), dar coloritul a fost de pomina. Era usor violacee, iar eu galbena (scazuse tensiunea mult si am pierdut niscaiva sange mai mult decat s-ar fi dorit). Avea o moaca expresiva si incruntata, dar sigur ca nu arata numa’ buna de pozat, desi ta-su cu asta s-a indeletnicit imediat ce a avut acces la ea. S-a facut tot mai frumoasa in urmatoarele saptamani. Undeva prin luna a doua s-a implinit si acum e dulce foc :D

    Raspunde
  14. Dan M. 23 Jun 2014 @ 14:24

    Al meu era rosu ca un semafor. Daca stingeai lumina in camera vedeai rosu ca la semafor. nu era “urat”(ce urat suna) – era intr-un proces de adaptarea la lumea noua :D.

    Mentionez ca nu am aratat poza cu el decat la cei care au INSISTAT sa il vada si nu am strigat in gura mare ca mama ce frumos mostenitor am!

    p.s. Constar trendului actual nu am pus poze pe FACEBOOK cu el proaspat venit pe lume, in costumul lui adam sau fara, cu baluţe sau fara, de fapt nu am pus poze cu el DELOC.

    Raspunde
  15. criserb 23 Jun 2014 @ 14:33

    @Dan M. – îmi place cum gândești. Sunt destui care pun tot felul de poze cu a lor micuț și apoi o să le pară rău. O să ajungă puștiul cine știe ce persoană importantă și o să se trezească apoi că are poze în curu’ gol pe net. Păi este frumos? :)

    Raspunde
  16. Radu 23 Jun 2014 @ 15:48

    Nou nascutii, au in general, ceva in comun cu Silviu Brucan …..

    Raspunde
  17. Simina 23 Jun 2014 @ 19:32

    Câtă dreptate îţi dau. Eu nu am văzut niciodată un nou născut câtuşi de puţin frumos. Bine, mie bebeluşii nu îmi plac de nicio culoare până împlinesc vreo 7-8 luni. Parcă atunci încep să arate mai normal, să zic aşa. Mereu am fost de părere că puiul de om este urât în primele luni de viaţă şi tare mă îndoiesc că o să îmi schimb părerea asta. Şi mă scoate din sărite că mi se populează Facebook-ul de părinţi şi de nou născuţi. E prea mult pentru mine.
    P.S. În schimb mă topesc când văd un pui de animal. Sunt cei mai drăgălaşi :))

    Raspunde
  18. corina 25 Jun 2014 @ 01:10

    Prin specificul uneia dintre profesiile mele, întotdeauna când o persoana spune/face ceva, reflectez care este motivatia profunda ce o determina…
    Ei bine, domnule, ai ajuns la etapa planificarii extinderii familiei, dar nu te simti pregatit pt. asta si atunci inventezi motive ca sa amani momentul :)?!

    Raspunde
  19. Crina 31 Jul 2014 @ 13:59

    @Simina – In primele zile de viata si unii pui de animale pot fi foarte urati. Iar pentru a scapa de acei multi parinti si nou-nascuti de pe facebook… nimic mai simplu, fie ii scoti din lista, fie iti stergi contul de fb. Atat de simplu! :)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)