Sari la conținut

Noua pistă pentru biciclete de pe Calea Victoriei

Sunt din ce în ce mai convins că primăria a făcut o treabă bună (sunt ironic, sper că v-ați prins) cu Calea Victoriei, v-am mai zis. Acum că proiectul este aproape finalizat, în afară de faptul că arată diferit față de proiectul inițial, totuși văd că este mai bine. Au făcut o bandă pentru bicicliști care servește ca parcare pentru cei care se grăbesc și astfel siguranța bicicliștilor este mai puțin importantă.

Vă rog să urmăriți filmulețul de mai jos și înțelegeți ce vreau să zic.

https://www.youtube.com/watch?v=QifGZ6vNMw4

Ah, și asta este acum, la cald, să vedeți ce o să fie peste câteva luni. Banda aia nu o să fie niciodată liberă pentru bicicliști, o să fie în permanență un loc pentru cei care vor să parcheze, pentru că la noi așa este normal. De ce să respectăm legea, când putem să ne vedem doar interesul nostru?

Ah, și o curiozitate. Ai de ajuns undeva pe Calea Victoriei cu taxiul. Acolo mai sunt vreo 2 benzi. Sunt curios unde o să oprească taximetristul să vă lase, pe cele două benzi, sau pe cea destinată bicicliștilor. În niciuna din aceste situații nu este ok, și totuși, la asta nu s-a gândit nimeni?

Nu s-a gândit nimeni că o mașină se mai și strică și o să rămână acolo pe avarii câteva minute și că în acest timp o să fie un haos total? Înainte erau 3-4 benzi, mai treceai cu vederea pe unul oprit, dar acum când acolo sunt doar două benzi, și alea înguste, cum o să fie?

Este mai bine pentru cineva în momentul de față, se simt oare bicicliștii mai în siguranța? Sunt mai mulți pietoni pe acolo?

video

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
4 comentarii
  1. Marius 13 Aug 2014 @ 12:37

    Rezolvarea este simpla… 2-3000 de lei amenda. 2-3000 azi, 2-3000 maine si se potolesc.

    Raspunde
  2. criserb 13 Aug 2014 @ 12:47

    @Marius – problema este că poliția nu-și face treaba…

    Raspunde
  3. Radu 14 Aug 2014 @ 16:02

    Iar tu esti super carcotas

    Raspunde
  4. Alex 7 Nov 2014 @ 10:10

    Eu nu inteleg de ce biciclistii nu se opresc la culoarea rosie a semaforului. In filmulet din 4 semafoare, s-a trecut pe 2 din ele pe rosu.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)