Sari la conținut

Tu le dai bani parcangiilor?

Sunt peste tot, nu poti sa parchezi si tu ca omul pe undeva ca hop apare un tigan parcangiu si iti cere bani de parcare. Cu toate ca nu este parcare mamei lui si nici nu este angajat la o firma care sa detina respectiva parcare.

Mai sunt unii care sar in mijlocul drumului si te indruma, ca au ei pentru tine un loc de parcare. Eu in general evit sa parchez in locurile in care ma indruma ei, evit sa am orice contact cu ei si prefer sa parchez la 100m mai incolo. Sau 200. Sau 500. Numai sa nu ii vad.

Sunt zone in care chiar nu ai cum sa scapi de ei, sunt pur si simplu peste tot. Asta este unul dintre motivele pentru care nu ma duc niciodata (de placere) in Centrul Vechi. Acolo sunt peste tot.

In anumite cazuri, daca nu le dai bani si daca esti cumva fata sau mai slabut asa, te mai si injura, scuipa pe masina sau chiar pe tine. Da, nu zambiti, am vazut destule astfel de cazuri. Se cred buricul pamantului si cu cat sunt mai multi cu atat sunt mai periculosi.

Am vazut acum la Cabral ca exista o campanie impotriva lor, cica daca-i vezi sa suni la numarul 021 9540. Ce se intampla daca suni, nu stiu, probabil cineva o sa vina sa-i ridice/amendeze.

Stop-smecheriei-1-of-1-1024x678

Si acum te intreb pe tine cititorule, tu le dai bani acesor smecheri? Si in cazul in care raspunsul este afirmativ, de ce le dai?

Te dau banii afara din casa, iti place asa sa arunci cu banii sau care este motivul pentru care le-ai da bani unor nespalati? Ma scuzati, dar unul spalat eu n-am vazut.

Daca iti face placere sa dai bani, da-i intr-un caz nobil, ajuta un copil, ajuta un bolnav, ajuta un batran, dar nu-i mai da unuia care pretinde ca are grija de masina ta. Nu are!

Iar daca nu vrei sa-i dai celor enumerati mai sus, arunca-i, o sa fie mai bine decat sa-i dai unor smecheri.

Tie iti da cineva bani asa de pomana?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
16 comentarii
  1. unicornul_vesel 20 Aug 2012 @ 18:08

    f mulți le dau de frică. acum, eu nu știu dacă riscul să-ți găsești mașina zgâriată există, dar cum in zona în care lucrez sunt destui, știu cum procedeză: îți aranjează niște gunoi pe parbriz.
    și să nu îți mai zic că acționează fără nicio jenă lângă polițiști sau secții de poliție. așa că întrebarea e: la cine îi reclamăm? ah, la prietenii lor din poliție, cu care sunt mână în mână, sau care “nu au ce să le facă”? :)))

    Raspunde
  2. octavian 20 Aug 2012 @ 19:18

    o campanie sortita esecului.

    Raspunde
  3. octavian 20 Aug 2012 @ 19:21

    faza cea mai tare e ca unii au si bilete/chitante :)

    Raspunde
  4. TyT 20 Aug 2012 @ 22:22

    Sincer , uneori le-am dat pentru ca nu gaseama deloc un loc de parcare ! Dar in 99% din cazuri imi vine sa le dau cu ceva in cap !

    Raspunde
  5. criserb 21 Aug 2012 @ 00:18

    @unicornul_vesel – deci pe bune, eu nu va inteleg, cum sa va fie frica de niste parcangii? Eu nu le dau si nu am probleme, si daca am, asa cum am zis am asigurare. La aia de ce le dau banii?

    Chiar nu cred ca asta e o solutie, sa le dam bani ca sa avem liniste, am ajuns sa ne platim linistea, parca traiam intr-o tara libera….

    Raspunde
  6. Nic 21 Aug 2012 @ 02:49

    Bravo celor care fac acea campanie… Kabral si care mai este…
    Tiganii si altii incearca sa faca bani fara munca, fara sa plateasca taxe, sa se fofileze si sa se impuna prin forta sau sa intimideze prin prezenta lor… Sa faca bani daca se poate prin rezultatul multimii care gandeste cu c*r* …

    Eu nu sunt rasist dar urasc tiganimea, la propriu si la figurat… Punct!

    Raspunde
  7. amzis 21 Aug 2012 @ 08:18

    Eu cred ca singura sansa este sa facem exact cum a facut Sechelariu&Co in judetul Bacau. Umblau noaptea cu masinile pe drumurile din judet si unde vedeau un căruţaş care nu avea nici o lumina sau nu era semnalizat,il bătea de se câca pe el. Nu mai ştiu prin ce an . Cred ca prin 2000 si un pic:)) .

    Asa trebuie facut si un Bucuresti. Ce campanie tata.,? Ne adunam 10-15masini si unde i am vazut am tăbărât pe ei :))

    Raspunde
  8. octavian 21 Aug 2012 @ 10:03

    RASÍST, -Ă, rasiști, -ste, adj., s. m. și f. 1. Adj. Rasial. 2. S. m. și f. Adept al rasismului. – Din fr. raciste. Cf. rus. rasist.

    RASÍSM s. n. Teorie social-politică care susține inegalitatea biologică și intelectuală a raselor umane. – Din fr. racisme. Cf. rus. rasizm.

    Cu alte cuvinte @Nic, esti rasist punct!

    Raspunde
  9. amzis 21 Aug 2012 @ 11:30

    @Octavian and all nu se inteleg de ce lumea tot evita sa spuna ca e rasista. Tre sa platesti ceva taxe in plus daca esti rasist sau ? Ce puma mea ? Nu ii halesc pe tigani si da sunt rasist . E asa greu ?nu evorba de negri sau mai stiu eu ce ,indieni etc. (pana la urma toti se trag din aceeasi rasa ca nici aia nu sunt mai presus de tiganii nostri )

    Raspunde
  10. Nic 21 Aug 2012 @ 12:30

    @Octavian Omule poti sa spui ce vrei… In teorie ar reiesi ca sunt rasist, am vrut si mentionat ca nu sunt pt ca nu e firea mea… Ba chiar mai mult incerc sa invat pe altii sa nu fie rasisti in special asupra negrilor de cam peste tot dar in special celor din state pt ce li s-a intamplat in trecut si prin ce mai trec in prezent…

    Sunt impotriva furturilor, mai ales furturilor pe fata… Adica parcangiu despre care vb aici presteaza un serviciu fortat… Esti indrumat si daca nu parchezi unde vrea ala primesti gunoi pe parbriz sau o cheie pe toata masina…
    Chiar trebuie sa iei taxiul ca sa ii ocolesti pe astia?
    Asta nu accept eu… Pana in prezent nu am gasit un tigan onest, care sa ma incred in cuvantul lui, poate vrei sa incurajam camatarii, ar fi un pas inainte… Lol
    Si ca sa stii, eu cred ca acum mii/milioane de ani, toti stramosii nostri erau black… Stiintificii ne arata diferite pareri cum au aparut si alte rase, dar cam toti provenim la origini din Africa… Citeste, google…
    Deci eu sunt gata sa ii imbratisam si pe tiganii nostri dar cand vii la mine cu mis-mas-uri din astea si fel si fel de trucuri sa-ti umfle banii, trebuie sa spun NU!

    Raspunde
  11. Valentin 22 Aug 2012 @ 09:55

    Am patit-o odata prin centru cu un dasta.Am lasat masina si nu i-am dat nimic, cand am venit la masina am gasit-o zgariata pe capota.A doua zi mi-am luat 3 prieteni si am stat toata ziua la panda dupa el. Am batut trei tigani in ziua aia ,pana i-am bagat in spital.Si nu erau daia mici erau daia cu ceafa groasa. De acum inainte doar asa voi proceda cu ei. Punct.

    Raspunde
  12. Nic 22 Aug 2012 @ 13:52

    @Valentin: Merci pt exemplul cel mai concret, oricum imi pare rau ca ti sa intamplat sa iti zgarie masina dar cred ca a meritat distractia de a doua zi…
    @Octavian intelegi ce vroiam sa-ti spun?

    Raspunde
  13. octavian 22 Aug 2012 @ 14:47

    @Nic vrei sa ma convingi ca nu esti rasit?

    Tu vorbesti de 4 jmecheri, hai 100, hai 300 in tot Bucurestiul si apoi generalizezi la 600 mii. Cred ca e o diferenta foarte mare.

    Raspunde
  14. Nic 22 Aug 2012 @ 15:22

    Prietene nu tolerez trucurile, tiganimea… Sunt si romani uneori care o fac pe parcangii, ii urasc si pe aia… Asta nu ma face rasist, confunzi…
    Daca de ex vecinul meu este tigan si isi vede de treaba si nu ma deranjeaza, isi castiga existenta fara smecherii atunci il respect si chiar il si salut ca vecin… Dar daca vii cu sugative din astea din societate nu prea e ok…
    Da-le tu bani la astia din parcare ca intr-o zi cand se va intampla sa umbli fara cash la tine sa le dai o sa-ti faca o dunga pe masina, poate chiar pe fata… O sa-ti amintesti tu de mine… Apropo ai “tupeul” sa nu le dai?

    Raspunde
  15. octavian 22 Aug 2012 @ 15:45

    “Eu nu sunt rasist dar urasc tiganimea, la propriu si la figurat… Punct!”

    @Nic
    1. Daca ii urasti si la propriu si la figurat insemna clar ca esti rasit. ti-am dat mai sus ce spune dex-ul.

    2. trucurile ≠ tiganime. Etichete din astea ne pun si noua strainii. Stii ca nu sunt asa si nici nu ne plac.

    3. Nu am dat niciodata bani tiganilor parcangii, nici celor de la gara de nord, nici celor de la ateneu, etc, cu toate ca sotia ma certa si-mi zicea sa le dau ca sa nu ii faca masinei ceva. Masina mea nu a primit nici o zgarietura daca nu le-am dat bani, in schimb pot sa te asigur ca a fost zgariata de prietenii tai romani pe toate partile, chiar lovita.

    4. Un sfat: cand parchezi si vin si iti cer bani, le zici ca le dai cand te intorci, ca te grabesti, iar cand pleci, nu le mai dai nimic.

    Raspunde
  16. Nic 22 Aug 2012 @ 16:18

    @Octavian inteleg ce spui la nr 1. Referitor la ce am spus, la propriu si la figurat… Nu imi plac tiganii, nu ma dau in vant dupa ei dar tot nu ma consider rasist, as spune mai degraba ca nu i-as discrimina daca de ex ar aplica ptr. un job la mine, dar nu le tolerez magariile…

    La 2, 3, 4 e ok ce zici acolo…

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)