Sari la conținut

Noua sticla Coca-Cola de Jerome Olive

Designerul francez, Jerome Olive si-a asumat riscul de a creea un nou look pentru bautura milioanelor de oameni. Dupa parerea mea arata foarte bine, o schimbare ar fi necesara dupa atatia ani de “forma clasica” :)

Coca-Cola-Mystic-by-Jerome-Olivet-01

Coca-Cola-Mystic-by-Jerome-Olivet-02

Coca-Cola-Mystic-by-Jerome-Olivet-03

Coca-Cola-Mystic-by-Jerome-Olivet-04

Coca-Cola-Mystic-by-Jerome-Olivet-05

Coca-Cola-Mystic-by-Jerome-Olivet-06

Aveti si o prezentare video mai jos.

[via]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
12 comentarii
  1. Teutzzzza 28 Oct 2010 @ 11:52

    cateodata Classic is Fantastic :)

    Raspunde
  2. criserb 28 Oct 2010 @ 11:58

    Eh, depinde la ce te referi :P

    Raspunde
  3. Greieru' 28 Oct 2010 @ 12:04

    Sticla clasica o comparau ei in reclame cu silueta unei femei atragatoare. Cea de sus cred ca o poti compara cu un pinguin. :)

    Raspunde
  4. Teutzzzza 28 Oct 2010 @ 12:13

    Ma refer la ideea ca in cazul celor de la Coca Cola, prin mentinerea stilului clasic le-a mers bine. Nu cred ca ar avea nevoie de o astfel de schimbare, iar forma nu e tocmai fluida si curbata ca inainte, pare asa indesata :) . Dar ei stiu mai bine.

    Raspunde
  5. Andy 28 Oct 2010 @ 14:03

    Arata bine sticla asta dar nu stiu daca o vor alege pentru ca dupa cum arata va creste costurile de productie, si in ziua de azi toti fug de scumpiri…

    Raspunde
  6. A.Dragos 28 Oct 2010 @ 14:22

    E destul de interesant si aspectul asta, adica e chiar placut, sunt convins ca va prinde bine. :D

    Raspunde
  7. maddy 28 Oct 2010 @ 18:11

    ambalajul trebuie sa fie ieftin, asta nu pare asa. nu imi place, prefer sticla normala de cola. asta, scuzati`ma, arata ca un vibrator mai SF.

    Raspunde
  8. criserb 28 Oct 2010 @ 20:36

    Si eu ma gandeam exact la fel, dupa ce Greieru’ a zis ca sticla clasica are silueta unei femei frumoase :) Poate e mai bine sa ramana asa cum e, cine stie, la cate idei le vin unora in ziua de azi doctorii ar avea tot felul de probeleme.

    Raspunde
  9. maddy 29 Oct 2010 @ 16:35

    desi parca anatomic vorbind e mai de dorit sa`ti bagi o sticla din asta noua de cola decat un tub de spray cum am mai citit prin ziare…

    Raspunde
  10. Lexa 28 Jan 2011 @ 21:19

    E prea futuristic pentru Cola, nu stiu daca ar merge. Decat poate pentru o editie limitata sau poate pentru un anumit produs (Cola Cherry, Cola Light etc.). Oricum, costurile de productie ar fi destul de ridicate, iar in general, Coca Cola e bautura oamenilor simpli, nu a elitelor, deci…

    Raspunde
  11. Nautilus 20 Nov 2012 @ 20:38

    Era o idee excepţională… cu condiţia să fi fost fabricată cu 20, 25 de ani în urmă. În prezent e o idee deosebit de proastă.

    Deşi foarte multe vite cu pretenţii de experţi în marketing nu înţeleg asta, designul produsului sugerează mult mai multe lucruri decât “e frumos” sau “e urât” în subconştientul clientului. Există asocieri cu costurile (care pot fi imaginare, dar ceva care “arată preţios” te atrage chiar dacă ştii că valorează 2 parale chioare), cu statutul social, cu multe altele.

    Cât timp Coca-Cola avea glamour, dădea impresia belşugului capitalist, dacă ar fi avut o astfel de sticlă oamenii s-ar fi bătut pe ea, şi-ar fi dat ultimul leuţ din buzunar, fiindcă fiţele trec înaintea raţiunii. Ar fi fost iPhonele sucurilor.

    În condiţiile din prezent (care au evoluat mult faţă de 1990, oricât ar crede unele categorii ale publicului că “era mai bine înainte” :) ), Cola e ultimul rahat. Hipstărul ţipă că e sintetică, (co)mu(n)istul că e o otravă cu E-uri băgată pe gâtul poporului, piţipoanca ţipă că îngraşă, bloggărul că e vulgară şi pentru cocalari, cocalarul însuşi nu dă 2 parale pe ea fiindcă şi-o permite orice cerşetor la 4 lei sticla, ca să aibă glamour trebuie să fie ceva ca Red Bull sau Bundaberg, ceva ce numai iniţiaţii cu bani de aruncat prin Centrul Isteric îşi permit.

    Dacă pui ultimul rahat într-o sticlă care arată ca picată din Star Trek, îţi alungi şi clienţii care o cumpărau fiindcă “era ieftină”, chiar dacă acum e la fel de ieftină ca înainte.

    Contraexemplu: Toblerone e de 2 ori mai ieftin ca Heidi şi egal în costuri cu Poiana şi totuşi publicul e 100% convins că e o ciocolată pretenţioasă şi aristocratică :P

    ~Nautilus

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)