Sari la conținut

Nu avem dreptul sa judecam

Probabil stiti ca in dimineata asta Madalina Manole a murit. Inca nu se stie exact motivul decesului dar lumea speculeaza. Se spune ca s-a sinucis chiar in ziua in care implinea 43 de ani.

M-a atins vestea, mi-a provocat atatea amintiri de pe vremea cand eram pusti iar melodiile Madalinei erau foarte prezente in viata noastra. Cu totii le-am auzit de nenumarate ori, cu totii stim cel putin cateva versuri… Odihneste-te in pace “fata draga”.

M-a surprins reactia oamenilor, judecata lor. Am auzit multe cuvinte urate la adresa Madalinei, toate astea pentru ca (se presupune) s-a sinucis.

Nici mie nu-mi plac acesti oameni, nu-i am la suflet pe cei ce isi iau viata pe diverse motive dar acum incerc sa ma gandesc ca probabil Madalina a avut un motiv serios sa faca asta.

Oare care ar fi motivele pentru care un om se sinucide? Ma refer la motive serioase…

Eu cred ca o boala incurabila poate fi. O boala pe care nu o poti duce, ceva de genul asta. Cred ca este singurul motiv (cat de cat serios) pentru care preferi sa iti iei viata.

Oricum, la cine a fost Madalina Manole, la cate momente de fericire ne-a adus, e complet deplasata afirmatia:

Viata asta e atat de frumoasa si auzi ca inca o proasta/emo s-a sinucis.

Noi nu aveam dreptul sa o judecam… putem doar sa-i multumim pentru ceea ce a facut pentru noi. Parerea mea…

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
19 comentarii
  1. A.Dragos 14 Jul 2010 @ 10:59

    Cu siguranta nu suntem indreptatiti sa judecam, insa gestul ei nu a fost tocmai unul demn de o mama. Ipoteza unei boli incurabile mi se pare si mie cea mai realista, insa totusi, de ce a ales tocmai ziua ei?

    Raspunde
  2. Burlacul 14 Jul 2010 @ 11:08

    Doar un om bolnav la cap ar putea sa-si ia viata de ziua ei. Acest lucru arata ca a fost cu premeditare. Un om sanatos nu ar putea face acest lucru stiind ca are un copil mic de crescut. Vai de ea. b-(

    Raspunde
  3. tykryt 14 Jul 2010 @ 11:13

    exista “un motiv serios” pentru care un om sa-si ia viata? mai ales o mama?
    nu cred :|

    Raspunde
  4. mo 14 Jul 2010 @ 12:35

    tocmai pentru ca e mama ma face sa ma gandesc ca doar o boala care “intrase in linie dreapta” a impins-o la sinucidere…

    Raspunde
  5. Oana 14 Jul 2010 @ 12:48

    Moartea Madalinei Manole mi se pare putin suspecta… nu prea cred ca s-a sinucis cu o supradoza de somnifere. Poate fu ucisa… :(
    Dar asta e parerea mea si numai a mea. si o sustin!
    Ca sa nu mai aberez, sunt de acord cu ce a scris Criserb: sa nu judecam. Mai ales daca nu avem suficiente info :)

    zi faina

    Raspunde
  6. constantin 14 Jul 2010 @ 13:20

    Nu. Daca nu criticam astfel de gesturi inseamna ca promovam sinuciderea, ceea ce ar insemna ca daca am avut o viata normala si la un moment dat avem o problema oricare ar fi ea putem alege sinuciderea ca o optiune.

    Raspunde
  7. Catalin 14 Jul 2010 @ 14:12

    Da ea are dreptul sa-si ia viata?

    Raspunde
  8. criserb 14 Jul 2010 @ 14:14

    @constantin – nu zic sa nu le criticam, dar macar sa nu judecam pana nu stim ce s-a intamplat. Nu e normal ca nimeni sa-si ia viata, dar pana la a judeca… e un pas lung.

    @Catalin – probabil ca nu.

    Raspunde
  9. mo 14 Jul 2010 @ 14:19

    catalin,
    nu ai voie sa iei viata altcuiva! in cazul madalinei… pana la urma era viata ei!!!

    Raspunde
  10. Vero 14 Jul 2010 @ 15:24

    Nici boala incurabila n-ar trebui sa te determine sa-ti iei viata cand stii ca un copil de 1 an si o luna are nevoie de mama alaturi. 1 an, 2, 3 sau cati mai ai de trait ar trebui sa ti-i petreci alaturi de copil decat la 2 metri sub pamant…

    Raspunde
  11. maddy 14 Jul 2010 @ 17:27

    pacat ca nu a observat nimeni faptul ca avea probleme, ca sa o poata ajuta. numai un om foarte deranjat se gandeste sa se sinucida de ziua lui, probabil a mai dat semne dar nu au fost luate in serios.

    Raspunde
  12. simona 14 Jul 2010 @ 18:55

    Nici macar o boala nu te poate face sa-ti iei viata! Vorba ceea, sunt oameni grav bolnavi, de cancer sau SIDA sau alta boala incurabila care totusi mai spera.Eu cred ca singurul motiv pt care putea sa se sinucida e unul legat de suflet, o nemultumire, o frustrare, ceva ce s-a adunat in timp si acu a rabufnit. In mod normal familia, sotul ar fi trebuit sa vada ca ceva e in neregula.
    Eu nu o judec pt ca nu stiu ce a fost in sufletul ei. Intr-adevar e mare pacat sa-ti iei viata, viata e darul cel mai de pret si nimic nu este mai presus de ea, nu merita sa-ti pui capat zilelor pt nimeni si pt nimic. Numai ca in astfel de situatii oamenii nu mai sunt lucizi, sunt napaditi de emotii negative carora nu le mai fac fata si e de ajuns un moment de ratacire sa-ti iei zilele.

    Raspunde
  13. Dan tudor 14 Jul 2010 @ 18:58

    Cand am auzit de dimineata am ramas socat, asa cum cred ca au patit toti cei care au apreciat-o si i-au ascultat muzica.
    Nu-mi vine sa cred ca Madalina Manole a plecat dintre noi.
    Oricum, odihneasca-se in pace!

    Raspunde
  14. epep 15 Jul 2010 @ 07:34

    Mare rahat ca s-a sinucis, sunt atatia care se sinucid pentru ca nu mai fac fata greutatilor vietii, pe aia cine ii plange…? Daca e adevarat a fost o depresie din cauza faptului ca nu se mai simtea frumoasa citatul tau isi are rostul.

    Raspunde
  15. mo 15 Jul 2010 @ 10:57

    am vazut aseara fragmente dintr-o emisiune la care a participat Madalina in urma cu cativa ani. socata, am descoperit ca de atunci se plangea de faptul ca nu poate fi si sotia perfecta si amanta perfecta si cantareata perfecta, de faptul ca sotul din acele timpuri nu-i aducea flori fara sa aiba o ocazie speciala, ca nu ii spunea ca e frumoasa cand era la bucatarie…etc. surpinzator, fata cu parul de foc suferea inca de atunci, era nemultumita de tot si de toate… pacat, ar fi trebuit sa ia partea frumoasa a vietii,,,

    Raspunde
  16. gigi 15 Jul 2010 @ 19:21

    o nebuna

    Raspunde
  17. I O B A G U 16 Jul 2010 @ 17:29

    Dovada maxima de egoism,chiar daca ar fi avut mii de dusmai si prin gestul ei ar fi dat satisfactie,cum de a putut sa aduca atata durere intregii familii,nu mai pun la socoteala mii si mii de simpatizanti,regret mult suferinta care a aduso mamei,tatalui ,sotului si copilasului,un nebun nu trebue judecat,Dumnezeu so ierte,eu unul nu pot ierta atata durere lasta in famiilie,nu poate fi judecata o Nebuna si egoista,asta nu a iubit pe nimeni,m-ea lasat un gust amar si chiar de dispret,nu mai ascult nici-o data aceasta voce care a avuto o sinucigase cu o minte DIABOLICA.asta este parerea mea,nimic mai mult.

    Raspunde
  18. cby 28 Jan 2011 @ 12:35

    @criserb are dreptate, nu noi suntem judecatorii. Atit!
    Vezi, de-asta nu-mi place mie sa-mi dau cu parerea la chestii de-astea. poti sa stii vreodata ce a determinat-o la un asemenea gest? Mai mult, daca era “cu probleme”, crezi ca a spus cuiva? O sti cineva din familie cu adevarat care a fost motivul?
    Mmmmh? Pai atunci vorbim vorbe.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)