Sari la conținut

Nu-mi mai bootează calculatorul

windows-logo-on-black-screen

Acum vreo două zile m-a mâncat undeva să-mi pun Windows 10. A mers, a mers chiar fără nicio problemă până când a vrut să-și mai facă un update. L-a făcut, m-a pus să-i dau restart și de atunci… nu-mi mai pornește calculatorul deloc.

Am făcut un stick bootabil cu Win 10 și am încercat așa.

Pornește calculatorul, îi dau să booteze de pe stick și apare logo-ul de la windows, apoi se restartează.

Și tot așa.

În cele din urmă am făcut un stick bootabil cu Win 8.1 și am încercat să-l pun pe ăsta.

A pornit calculatorul, am bootat de pe stick, am pus Windowsul și la restart iar nu mai pornește. Apare logo-ul de la Windows și se restartează.

Încep să cred că nu este de la Windows, este ceva de la calculatorul meu. Calculatorul are această configurație.

Mă întreb de la ce nu mai vrea să booteze, de la SSD-ul meu, sau de la placa de bază?

Poate găsesc și eu pe aici pe cineva care se pricepe, sau care s-a mai lovit de probleme asta și poate să-mi dea și mie un sfat.

Vă mulțumesc anticipat!

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
19 comentarii
  1. Nik 24 Jun 2015 @ 10:11

    Și eu am pățit la fel și am rezolvat problema instalînd un alt hard și decuplîndu-l pe cel vechi, hard pe care am instalat un alt windows . Binenteles că am pierdut toate datele din hardul initial !

    Raspunde
  2. criserb 24 Jun 2015 @ 10:14

    @Nik – Păi și care a fost problema, era stricat HDD-ul? La mine nu-i o problemă dacă pierd ceea ce am pe HDD-ul cu Windows, pe ăla am doar programele instalate, datele le am pe un alt hard.

    Raspunde
  3. cartus 24 Jun 2015 @ 10:28

    Hai sa o luam pe rand:
    – ai avut 10, a facut boot loop si nu ai reusit sa il repari
    – ai sters 10 si ai pus 8, iar a facut boot loop
    Am inteles bine?
    La instalarea 8 ai formatat tot cu sters partitie, refacut partitie, format?

    Raspunde
  4. criserb 24 Jun 2015 @ 10:29

    @cartus – da, înainte să pun 8 i-am dat format, și i-am dat instal. A copiat fișierele etc și la primul reboot nu a mai pornit, a intrat iar în boot loop.

    Raspunde
  5. Aurel Dragut 24 Jun 2015 @ 10:55

    E si naspa ca la windows 8 (cred ca si la 10) nu ai meniul de boot (F8) activ si nu prea ai cum sa ii dai un safe mode ceva, banuiesc ca daca se restarteaza de mai multe ori nu iti apare faza aia cu diagnosing, etc…Eu zic sa incerci si un win 7 totusi, doar de test.

    Raspunde
  6. cartus 24 Jun 2015 @ 11:02

    Cu sters partitie? Inclusiv aia mica de 100 mb de sistem?

    Raspunde
  7. criserb 24 Jun 2015 @ 11:32

    @cartus – Nu, am formatat doar aia pe care am pus Windows, aia de 100 nu am șters-o, că nu mă lasă :)

    Raspunde
  8. Aurel Dragut 24 Jun 2015 @ 11:41

    La “Repair your computer”, ai ceva cu advanced options si command prompt parca… in cmd dai diskpart, apoi “list disk”, vezi care este disk-ul in cauza in caz ca ai mai multe, dai “select disk 0/1/2….” si apoi “clean” (ca banuiesc ca nu mai ai alte partitii importante pe el, daca ai spus ca e ssd)…

    Raspunde
  9. criserb 24 Jun 2015 @ 11:51

    @Aurel Dragut – Nu ajung nicicum la “Repair your computer”, nu am această opțiune :)

    Raspunde
  10. cartus 24 Jun 2015 @ 11:52

    Cum as face eu:
    – scoti ssd-ul pe care vrei sa pui windows din unitate si il pui intr-un rack pe un alt pc/laptop
    – stergi toate partitiile (inclusiv aia mica de 100 mb si faci o singura partitie, pe care o formatezi si aliniezi – vezi http://www.sevenforums.com/tutorials/149969-ssd-install-transfer-operating-system.html pe la mijloc partea cu diskpart
    – pui ssd-ul inapoi in unitate si instalezi pe el windows, doar cu format inainte, fara sters partitie, ca sa nu isi faca partitia aia mica de 100 mb (de la care banuiesc ca ti se trage beleaua)
    Ar trebui sa mearga ok apoi.

    Raspunde
  11. criserb 24 Jun 2015 @ 11:54

    @cartus – am să încerc și varianta asta, 10x de sfat.

    Raspunde
  12. Danu 25 Jun 2015 @ 01:52

    Deci… Se restarteaza automat înainte de a intra in sistem. Asta înseamnă ca poate fi o problema de hardware care poate fi caldura excesivă sau functionalitate incorecta procesor sau placa video. In caz ca este vreo problema cu ssd-ul ți-ar fi zis-o direct din BIOS fara a mai ajunge la logo-ul de la Windows. Alta chestie care poate avea efect asemănător este si memoria ram, dar se întâmpla foarte rar sa se manifeste așa. Înainte de a face orice altceva încearcă sa miști puțin toate contactele poate unul nu face bine masa, ca urmare sistemul când încearcă sa acceseze un anumit component nu reușește si repeta procesul. Atenție la Windows 8 si 10 acea partitie mică rezervată sistemului nu este de 100 mb ci mai mare 300 si ceva nu îmi amintesc exact cat. De preferat sa lăsați sistemul sa o creeze in automat, mulți când trec de la 7 la 8 nu repartitioneaza din nou HDD-ul iar cei 100mb de pe 7 sunt insuficienți.

    Raspunde
  13. BYTZA 25 Jun 2015 @ 10:35

    Salut Cristi,
    Am intampinat si eu o problema similara in trecut, dar am rezolvat-o simplu urmand acest tutorial http://www.overclock.net/t/1227597/how-to-secure-erase-your-solid-state-drive-ssd-with-parted-magic
    Ulterior am aflat ca este modul ideal de formatare al oricarui SSD.
    Bafta!

    Raspunde
  14. Andrei 25 Jun 2015 @ 11:48

    Verifica sa nu fie din cauza modului in care e setat sa booteze bios-ul – legacy bios sau uefi. Din cate stiu windows8 vrea uefi. Tin minte ca am avut problema asta la un laptop pe care am instalat windows cu optiunea de legacy bios si a fost nevoie sa reinstalez iarasi dupa ce am schimbat in uefi ca nu voia sa booteze.

    Raspunde
  15. Crox 27 Jun 2015 @ 13:43

    Problema se rezolva foarte simplu. Pe emag dai cautare: Apple mbpro imac mac..

    Raspunde
  16. roxana 30 Jun 2015 @ 19:15

    Acelasi lucru l-am cam patit si eu, incercam sa instalez Windows 7 si imi boota tot Windows10 din cauza partitiei de 100 MB unde se afla boot recordul. Varianta cea mai simpla pentru cine mai are probleme de acest gen sa-si faca un stick bootabil cu Ubuntu si sa ruleze linuxul de pe stick. In ubuntu exista un utilitar numit gparted ce iti permite sa stergi partitiile sau sa formatezi. Intre timp am gasit utilitarul si in varianta fara linux si stie sa faca stick-ul bootabil http://gparted.org/liveusb.php

    Raspunde
  17. Andrei 3 Jul 2015 @ 23:28

    Daca nu ati rezolvat problema inca, poate va este de ajutor:
    – update BIOS (rezolva compatibilitati drivere ahci win 8.1 – 10)
    – conectati ssd-ul pe conectorul sata 0;
    – sata mode operation in BIOS trebuie sa fie AHCI si nu legacy
    – uneori optiunea lan boot (PXE) poate crea probleme la install – dezactivati optiunea daca nu intentionati sa faceti install de pe un server de deployment (SCCM).

    Raspunde
  18. Claudiu 9 Jul 2015 @ 14:38

    Nu ai spus versiunea de windows 10 pe care ai incercat sa o instalezi, e important, au fost doua versiuni care se comportau asa
    Daca nu ai reusit inca sa formatezi, intra de pe alt pc pe site la microsoft la sectiunea windows insider, descarca alta versiune, booteaza, intra in repair mode si se rezolva
    Asta e cu versiunile de teste, de aia sunt de teste, sa vada cum se comporta diverse chestii, cand ai instalat ai fost de acord si ai inteles ca mai sunt si probleme :)

    Raspunde
  19. Mossu 27 Jan 2018 @ 15:52

    Cu ocazia update-ului cred ca cei de la …….care ne-au dat win 10 gratuit au “aruncat”si un fisier pirat ca sa vada cine are licenta si cine nu,si la cei fara se intimpla ceea ce spune-ti voi si ….eu bineinteles…sa intimplat si la mine de curind.deci nu cred ca e de la calculator ci de la EI…!@#!?

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)