Sari la conținut

Produsele de la “Gust de Bucovina” sunt delicioase

V-am spus că am un prieten care a deschis în București un magazin cu produse tradiționale din Bucovina. Ei bine am fost sâmbătă pe la el pe la magazin (Strada Postelnicului, nr. 12) și am gustat din toate bunătățile. Mi-au plăcut și pentru asta am și cumpărat câteva. Am luat un mușchi afumat de vită, niște jumări, niște cârnăciori picanți, o bucată de curcan afumat și niște păstrăv afumat în ramuri de brad.

Știți cum sunt? Îți plouă în gură. Sunt așa cum le-am gustat de câte ori am fost la fața locului, în Bucovina, dar și în alte zone ale țării, la oameni care au păstrat tradiția. Sunt făcute așa cum erau făcute și acum 100 de ani, fără conservați și chestii dubioase băgate în ele. Carne pură, sare, fum și mirodeniile care se găsesc în grădinile oricărui bucovinean. Sunt bune.

Nu vreau să vă conving eu de nimic, cel mai bine dați o fugă pe acolo (doar în weekend între 10 și 18 este deschis) și gustați. Dacă vă lasă gura apă o să reveniți cu un comentariu și o să-mi ziceți dacă am avut sau nu dreptate.

So, dacă țineți să mâncați ceva natural, așa cum a fost făcut din moș-strămoși, mergeți și convingeți-vă singuri.

Încă ceva, prețurile nu sunt mici. Am discutat cu Marius (proprietarul) și mi-a explicat de ce nu sunt. Un exemplu. Pentru un kg de smântână are nevoie de 10l de lapte, ca smântâna să iasă așa cum o cere tradiția. Faceți voi un calcul, 2×10, mai pune și el un 5 lei și o să vedeți de unde prețul mare.

Dacă vreți ieftin, încercați la Mega, este mult mai ieftin.

Vă las cu câteva poze, pentru a vă face o idee.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
4 comentarii
  1. Marius 21 Jun 2015 @ 22:29

    288 kilu’ de mușchi de vită? Cred că vitele rasa wagyu din Bucovina sunt tratate numai cu bere adusă din mănăstirile din Belgia…

    Raspunde
  2. alina S 22 Jun 2015 @ 17:31

    @nwradu – noroc cu comentariul tau ca muream gandindu-ma ce bine maninca astia cu bani multi :)
    de incercat eu zic oricum pas, nu mai mananc carne de ceva vreme, nici macar din asta bio descantata.

    Raspunde
  3. criserb 22 Jun 2015 @ 19:34

    @alina S – nu era comentariul lui, a comentat cineva în numele lui și Radu m-a rugat să șterg comentariul.

    Raspunde
  4. Marius 23 Jun 2015 @ 12:35

    Cremwurstii aia roz tot fara conservanti sunt?

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)