Sari la conținut

O noua actiune a politiei rutiere – Centura de siguranta

masini-politie Veneam ca de obicei la birou cand surpriza, ma opreste politia. Cica e o actiune ampla de incurajare a populatiei sa poarte centura de siguranta. Normal ca nu o purtam, nu? Ca altfel nu ma opreau :P

Pana aici nimic anormal.

Partea care m-a socat putin, sau poate putin mai mult e ca mi-au zis ca vor sa suflu in aparatul ala alcooltest sa vada daca am baut ceva, ca deh asa de dimineata ar merge o vodka la cafea, pentru ca “pareti cam obosit”. Auzi ma, eu obosit. Cum draq sa nu fiu obosit cand acum m-am trezit?

Trecem si peste asta si dau sa suflu in respectivul aparat cand politistul ma roaga sa-i suflu putin in figura ca sa vada daca mai are rost sa puna aparatul in functie. Am suflat, e mult mai usor decat sa sufli in aparatul ala si sa ma umflu ca un balon, sa-mi mai obosesc si plamanii…Imi pare rau ca m-am spalat pe dinti, era mai fun daca nu ma spalam, nu?

Ma… chiar ma gandesc ca politistii astia nu sunt intregi la cap, auzi la el, sa-i suflu un figura acum cand gripa porcina e in floare… nu va ganditi ca doar pe mine m-a rugat, ci pe toti care au fost opriti o data cu mine, si nu au fost putini, doar e o actiune ampla.

Dupa toate astea de mai sus ma verifica prin statie dupa CNP sa vada daca sunt curat apoi imi scrie procesul verbal in care imi da o amenda de 120 lei (60 in 48 ore). Nu ma sperie astea, doar am un tenac. Ce m-a enervat insa e ca nu am putut sa o platesc pe loc, cica nu are chitantier, ca e pe drum de la nush ce ora si s-au terminat chitantele.

Mai frate, daca e o actiune ampla, nu te pregatesti oare adecvat si-ti iei un teanc de chitante ca sa poti sa le dai ticalorsilor care nu poata centura? M-am certat putin cu el, pe buna dreptate zic, tre’ sa pierd acum o gramada de timp umbland pe la CEC ca sa platesc o amarata de amenda cand legea scrie ca:

Amenzile privind circulatia pe drumurile publice se fac venit integral la bugetele locale si se achita la Casa de Economii si Consemnatiuni – CEC- S.A., la casieriile autoritatilor administratiei publice locale ori a altor institutii publice abilitate sa administreze veniturile publice locale, indiferent de localitatea pe a carei raza functioneaza acestea, de cetatenia, domiciliul, sau de resedinta contravenientului ori de locul savârsirii contraventiei, precum si la ghiseul unic din punctele de trecere a frontierei de stat a Romaniei.
Cei care au domiciliul în municipiul Bucuresti si au fost sanctionati contraventional pentru o fapta savârsita în aceasta localitate pot achita amenda on-line, accesând site-ul www.ghiseul.ro.
De asemenea, contravenientii mai pot achita si pe loc, la agentul constatator, jumatate din minimul amenzii prevazute de lege, pentru amenzile în cuantum de pâna la 20 puncte-amenda.

[sursa]

Citand chestia de mai sus vad ca pot plati amenda online, sunt tare curios, chiar am sa incerc. A mai platit cineva online? Chiar functioneaza chestia asta? M-as mira…

Cam asta a fost intamplare de dimineata, conculuziile va las pe voi sa le trageti.

P.S. Am fost oprit in fata Casei Poporului (Piata Constitutiei) dar cica actiunea cu centura se desfasoara in tot Bucurestiul… atentie!

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
22 comentarii
  1. Ghiocel07 9 Jul 2009 @ 10:41

    Nu poti, ca nu ai domiciliul in Bucuresti.
    Cu upgradarea asta trebuie din nou sa-mi scriu toate datele. :-w

    Raspunde
  2. octavian 9 Jul 2009 @ 10:59

    sper sa te inveti minte si sa folosesti centura!

    Raspunde
  3. Oana 9 Jul 2009 @ 11:39

    Centura e sfanta, chiar si in oras !
    Luni cand am intrat frontal intr-un nene cu loganul (la tine in fata blocului…) as fi muscat zdravan din volan daca nu aveam centura.
    Te costa mai mult dintii decat orgoliul de a purta centura.

    Raspunde
  4. criserb 9 Jul 2009 @ 11:42

    Comentariul lui Ghiocel07
    Cu upgradarea asta trebuie din nou sa-mi scriu toate datele. :-w

    Am rezolvat acum, merci de info ;)

    Raspunde
  5. criserb 9 Jul 2009 @ 11:44

    @Oana – M-ai convins. Nu sunt genul care nu foloseste centura, dar in oras nu-i vedeam utilitatea, in afara o foloseam de fiecare data.

    Acum ca mi-ai zis ce ai patit imi dau seama ca ai mare dreptate, am sa mi-o pun (centura ;) ) de fiecare data cand ma urc la volan ;)

    Raspunde
  6. sip 9 Jul 2009 @ 11:49

    Si apropo d-le, de ce nu porti centura ?
    Iti meriti soarta … :d

    Raspunde
  7. criserb 9 Jul 2009 @ 11:54

    @sip – Nu am zis ca nu mi-o merit, nu am comentat nimic despre asta, gresala mea, platesc, alte chestii m-au deranjat…

    Raspunde
  8. Andy 9 Jul 2009 @ 11:59

    Dar totusi de ce nu-ti pui centura ? :) Eu am noroc ca masinuta mea chitzaie 90 secunde daca nu imi pun centura si la fel face si pentru pasagerul din dreapta :D, dar oricum eu din reflex imi pun centura si cand merg 50m. In plus prefer sa-mi fac griji ca iau amenda pentru depasirea vitezei decat pentru lipsa centurii :)

    Raspunde
  9. criserb 9 Jul 2009 @ 12:08

    Nu am un motiv anume pentru care nu purtam centura in oras… cred ca era un moft. Dar promit ca am sa o port de acum inainte ;)

    Raspunde
  10. Alina 9 Jul 2009 @ 12:22

    :) Poti scapa de centura pe motiv ca esti insarcinat (ups :D nu ai cum) intr-o luna mai avansata, sau cel putin asa e prin restul Europei.
    Ca deh, de la anumite dimensiuni nu mai incapi in centura.

    Raspunde
  11. Sby 9 Jul 2009 @ 12:28

    Buckle up!!! nu stii niciodata ce si cum se intampla…. better safe than sorry ;)

    Raspunde
  12. eugen 9 Jul 2009 @ 13:02

    http://www.ghiseul.ro merge. Am platit deja 3 amenzi aici. /:)

    Raspunde
  13. Croxxx 9 Jul 2009 @ 14:15

    http://www.team-bhp.com/forum/attachment.php?attachmentid=129292&d=1240685169

    De mult vreau sa imi comand nishte tricouri imprimate cu centura de siguranta. Poate ne delectezi cu un template mai realistic.

    Raspunde
  14. cristi 9 Jul 2009 @ 14:22

    nota 20 pentru ghiseul.ro, m-a scapat de o gramada de drumuri la cec si de stresul/efortul de a trimite apoi confirmarea ca ai platit amenda catre politie..

    singurul minius: trebuie sa ai domiciliul in bucuresti si sa fi primit amenda pe raza administrativa a bucurestiului.

    ps. nici eu nu port centura in oras ( nu ma laud doar cu asta, sunt prea comod si ma apasa si pe burta.. trebuie sa recunosc.. daca ar fi sa ma amendeze nu as fi suparat, as considera efectiv ca am platit o taxa pentru a nu purta centura.. o data la 5 ani o amenda pentru centura chiar nu-i mult) :D

    Raspunde
  15. Alina 9 Jul 2009 @ 15:47

    http://www.leboncoin.fr/vi/49013339.htm?ca=12_s
    Scopul este sa nu mai apese pe burta ;). Chiar functioneaza!

    Raspunde
  16. Mircea 9 Jul 2009 @ 17:48

    centura e acolo dintr-un motiv. poate nu e foarte comod sa o porti insa chiar iti poate salva viata.
    nu mai zic ca daca ai airbaguri (si cine nu are airbaguri in ziua de azi?) risti ca airbagurile sa iti faca mai mult rau decat bine in cazul unui impact.

    Raspunde
  17. Katrina 9 Jul 2009 @ 18:15

    Imi pun centura de fiecare data cand circul cu masina. Inainte nu obisnuiam, insa masina actuala tiue de te ia naiba.. acum mi-a intrat in reflex.
    Indiferent de masina cu care merg si de distanta pe care o parcurg… port centra.
    Apropos de asta.. ieri am trecut pe langa 2 care s-au busit atat de tare incat unul dintre soferit a spart parbrizu. Va imaginati ca nu mai era in masina… ci in drum spre spital…
    Nu mi se pare aiurea sa porti centura de siguranta – mi se pare un act de responsabilitate.

    Raspunde
  18. BL0G.RO 9 Jul 2009 @ 19:13

    Am avut si eu norocul sa ma opreasca azi in Timisoara 8-|
    Merge sa platesc pe ghiseul.ro chiar daca sunt din tm ?

    Raspunde
  19. raca 9 Jul 2009 @ 19:31

    Mda, asta e o amenda pe care n-o s-o iau. Eu nu pot sa conduc fara centura… chiar nu glumesc, am experimentat recent si conduc ca un terminat. Ce sa-i faci cu tabieturile astea, iti intra in sange.

    A.

    Raspunde
  20. criserb 9 Jul 2009 @ 19:36

    @BL0G.RO – Daca ai domiciliul in Bucuresti merge, altfel nu. Ne vedem la CEC :)

    Vezi ca daca esti din provincie stiu sigur ca poti sa platesti la CEC-ul mare din Pta. Alba Iulia.

    Raspunde
  21. ionut_d 9 Jul 2009 @ 21:27

    Se poate plati la orice CEC. Povestea cu “trebuie sa platesti pe raza sectorului/judetului/etc” ramane o poveste.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)