Sari la conținut

O romanca a nascut singura acasa, de doua ori

Am gasit astazi un articol pe net despre o romanca care a nascut singura acasa. Nu are rost sa va dau linkul pentru ca o sa ziceti ca si mine, ca este o nebuna. Am primit apoi pe facebook, de la Cipercuta un alt link, un articol scris de respectiva mama acum 4 ani.

Aveti aici articolul complet, articol aparut in revista UNICA.

ana3

Pentru paginile urmatoare dati click pe linkurile de mai jos:

Poate voi ati citit articolul la vremea respectiva, poate nu. Eu nu l-am vazut pana acum si drept sa va spun m-a impresionat putin. M-a impresionat pentru faptul ca femeia aia chiar stie ce spune, se vede ca s-a documentat enorm cand s-a incumetat la asa ceva.

O respect pentru asta, cate mamici oare studiaza chiar atat inainte sa nasca?

Totusi nu pot sa fie de acord cu decizia ei. I-a iesit ceea ce si-a propus, a nascut asa cum a vrut ea si rezultatul a fost cel asteptat, dar… daca nu era asa? Era atunci o femeie care si-a omorat singura copilul?

Bine, nici statul nu te ajuta prea mult, la noi lucrurile sunt clare, faci asa cum vrei noi sau nu faci deloc… nu exista un pic de intelegere si maleabilitate…

Totusi, asa cum am zis si pe FB, daca vroia sa nasca dupa regulile ei, trebuia sa nasca in alta tara, undeva unde sa-i fi fost permis sa nasca in pozitia pe care si-o dorea ea, sau dupa reglulile ei.

Sau… sa aiba pe cineva alaturi, chiar daca era ilegal. Macar sa stie ce sa faca in situatii neprevazute. Sau poate ca a avut, dar nu a vrut sa spuna asta pentru a nu-i face rau persoanei respective… nu stiu.

Oricum, o poveste interesanta, pe care sa o cititi. Eu am aflat lucruri noi, iar parerea doamnei pare pertinenta…

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
9 comentarii
  1. Bucur 18 Oct 2013 @ 19:17

    Foarte bine a facut si o felicit. Sigur s-a asigurat ca totul va fi bine altfel nu avea cum sa faca asa ceva in necunostinta de cauza.

    Raspunde
  2. MMA 18 Oct 2013 @ 19:20

    Mai stiu si eu o romanca care a nascut acasa, numai ca nu locuieste in Romania.
    http://www.emigrantintenerife.info/2012/03/mai-pe-larg-despre-cum-am-nascut-acasa-2/

    Raspunde
  3. dojo 18 Oct 2013 @ 19:34

    Si eu am citit o groaza si inca fac asta, deci nu este singura care s-a informat. Cu toate astea nu as avea curaj sa fac chestia asta acasa, oricat de bine merge sarcina. Nu ca mi-ar dori sa nasc asa oricum. Bine ca i-a mers totul OK, pana la urma asta conteaza

    Raspunde
  4. FaraSuparare 18 Oct 2013 @ 23:12

    Chestia asta se practica la scară largă în țările nordice.
    Diferența e că dacă se întâmplă ceva, pot ajunge la spital extrem de repede, spre deosebire de la noi.

    Raspunde
  5. cosmin ignat 20 Oct 2013 @ 00:52

    asa parca e mai frumos, sa auzim povestea din mai multe surse, arata mai a jurnalism…acum fiecare isi poate face si singur o parere.
    In tarile nordice intr-adevar se practica si chiar cunosc un caz in care a nascut acasa asistata de sot dar asta pentru ca a sunat in ultima clipa si nu a mai apucat sa vina ambulanta…e un caz izolat dar s-a intamplat…
    PS: copilul a fost si este bine sanatos…la scurt timp a ajuns si ambulanta care a preluat cazul…

    Raspunde
  6. amzis 20 Oct 2013 @ 17:15

    Mi se pare puțin riscant să naști acasă. Cu toate ca prin alte țări se practică chestia asta. E puțin aiurea… chiar dacă te documentezi există riscul să apară complicații și atunci ce faci?

    Raspunde
  7. maddy 21 Oct 2013 @ 10:16

    foarte interesant articolul, l`am citit cap coada. nici nu am stiut ca e ilegal sa nasti acasa, in fond e corpul tau si faci ce vrei cu el. plus ca strabunicile noastre si toate femeile din vechime tot acasa nasteau si specia s`a reprodus bine mersi. daca alegi sa nasti acasa ar trebui sa ai cadru legal si ajutor (moasa) pentru a minimiza riscurile de birocratia de dupa nastere.
    o admir pentru curajul cu care si`a dus la bun sfarsit planul dar categoric nu toata lumea are taria (fizica/psihica/sanatatea) necesara pentru a face asta.

    Raspunde
  8. Nautilus 21 Oct 2013 @ 14:59

    Chestia asta se practica la scară largă în țările nordice.

    Dacă vine acasă “o moaşă” / o asistentă specializată în naşteri, ca să dea o mână de ajutor când lucrurile devin complicate. Altfel, mai greu.

    Raspunde
  9. Bianca 13 Mar 2014 @ 14:51

    Nu e ilegal sa nasti acasa, ar fi chiar culmea sa fie… si eu am nascut acasa, asistata de o doula si nu sunt singura. Cunosc inca 5 femei care au preferat aceasta varianta. Motivele, fiecare le poate justifica sau nu, treaba lor, ideea e ca E CORPUL TAU si poti alege sa nasti asa cum doresti…e aberant si stupid ce se intampla in spitalele de la noi si e si mai stupid sa pui semnul egal intre sarcina si boala… si inca ceva, de ce ar trebui sa se intample ceva rau sau complicat? bunicile noastre cum nasteau pe camp sau te miri unde cu moasa satului? E bine sa invatam sa gandim cu propriul nostru cap nu sa luam de bune toate informatiile varate pe gat

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)