Sari la conținut

O solutie pentru o apa buna si ieftina pentru acasa gasim?

Acum cateva zile nu stiu cum mi-a trecut prin cap sa fac un calcul, sa vad cat ma costa pe luna apa plata.

In general bem Dorna plata. O luam de la chiosc in fiecare zi si rar luam de la supermarketuri. La chiosc e 3 lei sticla. Dupa un calcul simplu 30 zile x 3 lei pe zi rezulta ca dam 90 lei pe apa plata. Asta in cel mai bun caz pentru ca sunt zile in care luam cate 2 sticle. Vara luam 2 aproape zilnic, deci suma se dubleaza.

180 lei pentru apa plata e cam mult zic eu. Dar hai sa nu zic 180, rotunjesc si eu si vorbim de 150 lei pe luna. O suma destul de mare, avand in vedere ca daca locuiam la Petrosani, apa o beam de la robinet si nu ma costa nimic.

Bun, dupa ce-am vazut cat ne costa apa plata, am zis sa caut o solutie sa platim mai putin si am descoperit vreo 3.

1. Sa luam apa plata la bidoane mai mari, la 5 – 10L. Alea am vazut ca sunt mult mai ieftine. Din pacate firmele care imbuteliaza apa plata la bidoane d’alea mari imi sunt necunoscute. Nu zic ca nu sunt bune, zic ca eu n-am auzit de ele si nush daca sunt bune sau nu.

2. Sa facem contract cu o companie care livreaza apa plata acasa, sa avem un recipient din mini-cooler_gjsjacela care da si apa rece si apa calda. O solutie care imi pare ok in conditiile in care nu mai trebuie sa car eu apa in fiecare zi. Dar, nu stiu ce costuri presupune asta. Sau stiu, am gasit La Fantana un astfel de dozator, un format mai elegant pentru apartament, dar am ajuns la un pret (sper ca n-am gresit calculele) de 2,15 lei pe litru. Ceea ce e mai mult decat daca imi iau apa Dorna la sticla asa cum faceam pana acum.

Probabil ar fi bun un alt abonament dar pe site nu am gasit si inca nu m-am apucat de trims nici o cerere de oferta.

La Cumpana ajunge la un pret de 0.91 lei pe litru ceea ce pare decent. In schimb aparatul lor e mai mare si nu prea am unde sa-l pun. Sau chiar daca am, nu prea se potriveste “pentru acasa”.

Poate mai sunt si alte companii care livreaza aparate d’astea dar nu le stiu, mai caut.

3. Sa ne cumparam un purificator de apa si sa bem apa de la robinet.

gama-business_9p87Daca imi spunea cineva ca apa de la robinet e buna nu-l credeam. Dar… colegii de birou mi-au spus ca apa de la robinet beau aici la birou. N-am stiut. E un dozator de apa ca cel clasic cu bidon dar nu are bidon. Eu credeam ca are bidonul undeva in interior, nici prin cap nu mi-a trecut ca aparatul este legat la robinet.

Bineinteles ca am cautat imediat pe internet dar n-am gasit inca niste preturi. Trebuie sa trimit cerere de oferta. La fantana prezinta aceste purificatoare aici.

Apoi am mai gasit niste purificatoare de apa care se monteaza direct la robinet. Preturile incep undeva de la 400 lei dar unul care sa fie discret si sa nu se vada, care m-ar atrage mai mult costa 2300 lei. Cam scump.

In plus, asta nu incalzeste apa. La 2300 lei ma asteptam sa-mi dea si apa calda totusi.

Inainte sa ma apuc sa cer oferte pe net am zis sa scriu acest post. Poate sunt persoane pe aici care si-au pus problema asta inaintea mea si au gasit o solutie decenta. Daca da, va rog sa-mi dati cat mai multe detalii puteti. Compania care va asigura apa, costul apei, cantitatea si ce credeti voi ca mai e util.

Bineinteles si parerile contra au rolul lor, dar as prefera sa fie cu argumente.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
30 comentarii
  1. Andrei 5 Mar 2012 @ 13:28

    Eu am acasa unu de la Amway… nu l am cumparat … l-am primit cadou. Nu stiu cat costa dar curata apa foarte bine ca am dus-o la teste.

    Raspunde
  2. jules 5 Mar 2012 @ 13:39

    Iau de la Metro butoi de 19l de apa plata si pun pe el o pompa manuala. Asta o fac de doua/trei ori pe luna.
    E usor secant ca trebuie sa car butoiul, insa prefer asa.
    Daca vrei aparate, mergi la Metro ca au si aparate mai mici si mai decente.
    Nu te tine nimeni legat de o firma anume. Butoaie mai mari gasesti peste tot. Si formatul e cam standard.
    Astia de la Cumpana sau Fintina te tin de contract. Si trebuie sa cumperi minimul lunar.

    Raspunde
  3. AdrianG 5 Mar 2012 @ 13:53

    Asta de aici il au parintii prietenei mele si mi se pare excelent.
    http://www.purificatorapa.com/purificatordeapa-BASIC.html

    Filtrele costa aprox 50E/an.

    Raspunde
  4. Premiantul 5 Mar 2012 @ 14:02

    @jules – ai gasit la metro o pompa decenta ?
    Pentru ca butoi din ala mi-am luat si eu de la altii, dar pompa am luat de la Kaufland din aia ieftina dar care nu merge usor si scoate greu. Din bidon de 5l merge perfect dar din cel de 19 e stresanta

    Raspunde
  5. Ela 5 Mar 2012 @ 14:08

    Si noi tot pe varianta butoaie mari cu pompa manuala am mers. Si mai nou i-am pe ai mei cand vin in vizita sa aduca si apa plata cu ei.

    Raspunde
  6. criserb 5 Mar 2012 @ 14:14

    @jules – paretea cu pompa manuala nu prea merge la mine. Vara la mine e foarte cald in casa si as vrea ca apa sa fie rece. M-am gandit la asta cu pompa, am gasit in cateva locuri dar l-a asta m-am gandit, la caldura. Parca as vrea sa beau si eu apa rece :)

    @AdrianG – Vad ca se schimba si bateria de la chiuveta ceea ce e misto, nu se vede dispozitivul ala urat prin acasa. Practic nu se vede nimic. Dar, robinetul ala mai da si apa cald? Apa rece, aia purificata e si racita, sau e la temperatura cu care vine ea din retea?

    Raspunde
  7. jules 5 Mar 2012 @ 14:16

    Am o pompa luata din Auchan. O chestie ieftina care nu mai etanseaza bine dupa un an. Adica scapa aer pe la gura bidonului. Adica cam dau in gol.
    Ma gindesc sa iau un aparat in care bag bidonul, ca nu e chiar capat de lume.

    Raspunde
  8. AdrianG 5 Mar 2012 @ 14:17

    Pastrezi si bateria de la chiuveta pentru spalat vase. Apa este la temperatura camerei, iar sistemul nu are nevoie de alimentare cu curent electric pentru functionare.

    Raspunde
  9. Despina 5 Mar 2012 @ 15:48

    Am aparatul de La Fântâna la serviciu. L-am ales pentru că e mult mai comod pentru părinţii care trebuiau să aducă apă pentru copii (cărau sticlele de 5L şi de foarte multe ori uitau). I-am consultat şi au fost de acord cu propunerea noastră. Nu ştiu cum ai ajuns la 2,15 lei litrul de apă având în vedere că la ei o cutie cu 10 L de apă costă aprox. 3 euro. La un abonament de 6 cutii/lună, deci 60 litri, plătim lunar cam 115 lei. E comodă soluţia asta.

    Purificatorul de apă îl avem acasă. Noi suntem foarte mulţumiţi de el având în vedere calitatea apei în Constanţa. E o alegere foarte bună şi nu extraordinar de scumpă. Investiţia e pe termen lung. Mai multe despre filtrul pe care îl avem găseşti la Ionuţ http://blog.iamntz.com/4976/asta-este-apa-bauta-de-tine-zilnic.ionut

    Raspunde
  10. serbanra 5 Mar 2012 @ 15:55

    Poti sa cumperi apa la 5 litri de la Hera (5 ron butelia). A iesit printre cele mai bune din Romania: http://www.financiarul.ro/2012/01/03/analiza-chimica-a-apelor-minerale-din-comert-un-sortiment-depaseste-limita-de-toxicitate/
    Sau pune-ti filtru Aquator (se fabrica la Buzau) premiat la foarte multe concursuri: http://www.aquator.ro/filtre-apa-aquator-1/filtru-aquator-maxi

    Raspunde
  11. criserb 5 Mar 2012 @ 16:04

    @Despina – pai eu am facut calculul asa la cel care scrie pe site, de 4 cutii de 10L. Ei spun ca:

    Abonamentul lunar include livrarea, custodia mini watercooler-ului si 4 cutii de 10 L La Fantana, la un pret de 16 euro + TVA.

    Adica 4 x 10L = 86.29 RON => 1L = 2.15725 RON.

    Nu cred ca am gresit :)

    Cat despre filtru ala, foarte interesant si m-ai pus pe ganduri. Din pacate nu raceste dar… vad ca face treaba buna…

    @AdrianG – multumesc!

    Raspunde
  12. Ela 5 Mar 2012 @ 17:15

    Si la noi vara e cald in casa. De asta avem mereu doua butoiase de apa: unul il tinem in casa altul pe balcon si 1-2 ori pe zi facem schimbul. Ma rog, improvizatii pana gasim varianta cea mai buna. Daca gasesti solutia scrie un articol si despre ea.

    Raspunde
  13. Iulian 5 Mar 2012 @ 19:06

    Eu folosesc de cateva luni bune un filtru de apa Brita, si e foarte bun. Apa de la robinet, trecuta prin filtru este intradevar apa, nu are gust sau miros, asa cum ar trebui de altfel. Eu fiind un bautor inrait de Pepsi care nu suporta apa plata, vreau sa zic ca prima oara cand am baut, am baut vreo 4 cani, asa de buna era.

    E vorba de filtru cu cana, am dat vreo 100 ron pe cana + 1 filtru, si mai dau 35 ron pe luna pe 1 filtru.

    Raspunde
  14. mircea 5 Mar 2012 @ 19:52

    sa mor de va inteleg, eu nu prea beau apa (fan pepsi), dar nu am avut vreodata problema cu apa de la robinet (din bucuresti, ca in alte locuri nici de spalat nu e buna)nici cu gustul si nici cu mirosul; si ca sa fiu rau si sa va aduc aminte de bifidus esentis din iaurtul actimel care era recoltat (bacteria respectiva) din flora vaginala :) , si multe alte chestii “sanatoase” pe care le consumam cu drag si spor

    Raspunde
  15. Andrei 5 Mar 2012 @ 20:08

    Mai lasa dreq reclamele alea :-)

    Raspunde
  16. Ghiocel07 5 Mar 2012 @ 21:06

    Stii ceva, costul apei e floare la ureche fata de cel al tigarilor…..si nu face nici rau la sanatate…..

    Raspunde
  17. mircea 5 Mar 2012 @ 22:06

    fara apa omu’ rezista 5-7 zile, eu fara tigari nici macar o ora

    Raspunde
  18. kuisor 6 Mar 2012 @ 10:17

    Eu folosesc așa ceva http://www.brita.net/ro/jugs.html?L=17 . Filtrul cănii se schimbă lunar (la cca. 150l filtrați) și costă aprox. 30 de lei.

    Raspunde
  19. adu 6 Mar 2012 @ 10:41

    eu beau apă de la robinet. fac asta de când m-am născut, cu o “mică” pauză de vreo 10 ani în care mă luase valul (a se citi reclama, marketingul etc.) că apa de la robinet e câh şi cumpăram ca prostu’ (mă scuzaţi, dar ăsta e adevărul) apă îmbuteliată.

    Raspunde
  20. Oana 7 Mar 2012 @ 17:47

    Votez și eu pentru cana filtrantă de la Brita. Și cum în timpul zilei beau la birou apă de la dozatorul de la Cumpăna, nu consum așa mult acasă și nu schimb filtrul lunar (se schimbă la 150 litri). Cana e plată și încape bine în ușa de la frigider, deci vara ai și apă rece. Apa e bună la gust, o folosesc și la ceai/cafea (chiar dacă fierb apa, se simte diferența la gust), dau și la mâțe din ea.

    Raspunde
  21. Tincuta 2 May 2012 @ 12:35

    Nu vreau sa fiu carcotasa dar nu am incredere ca apa de la bidon(oricare cumpana,la fantana….)nu provine din anumite surse,caci stiu ca cea de la Buburuza Vesela este dintr un put zic ei de mare adancime, langa care a fost depozitat ani de zile intro groapa azot.

    Raspunde
  22. STEFAN 20 Sep 2012 @ 18:30

    Eu am acasa un abonament, dozator si patru bidoane de 11 l/luna la pretul de 48 lei (0.91 bani pe litru), basca transportul este gratuit, am scapat de carat! apa este imbuteliata la Darmanesti Arges langa Campulung Muscel,o firma mai mica care i-si face treaba.
    Daca vreti si voi puteti intra pe http://www.beviaqua.ro la sectiunea pentru acasa

    Raspunde
  23. Cristiana 7 Feb 2013 @ 10:22

    Oferta Cumpana: 11RON Bid 11L,livrare la domiciliu gratuita, program flexibil,dozatoare de toate marimile si pentru toate gusturile,pompe manuale,serviciu de igenizare [email protected] pentru intrebari si oferte :)

    Raspunde
  24. marian 3 Jun 2014 @ 11:35

    Eu folosesc de ceva timp apa plata Fontanella, bidon de 19 litri / 12 lei, adika 0,63 lei/ litru. Comanda minima este de 2 bidoane, livrarea este gratuita. Cat despre dozator mi-am cumparat din metro unul mic de birou cu 150 lei. Am scapat si de caratul apei si de contract care te obliga la un anumit numar de bidoane lunar.

    Raspunde
  25. criserb 3 Jun 2014 @ 11:37

    @marian – ai vreun link cu dozatorul tău să-l văd și eu? Eu până acum nu am găsit unul prea mic și d’aia nu am făcut încă achiziția asta.

    Raspunde
  26. andy 14 Aug 2014 @ 16:41

    Noi avem un filtrul de la Kinetico cu carbune activ si am scapat de caratul apei, plus ca bidoanele de plastic cu apa nu-mi inspira deloc incredere pt ca de fiecare data cand am deschis un bidon in ziua urmatoare apa avea un miros ciudat… acum ca era de vina apa sau plasticul nu stiu…

    Raspunde
  27. marian 24 Jan 2015 @ 01:48

    @marian – vreau si eu nr de tel. ms

    Raspunde
  28. sebastian 31 May 2016 @ 00:59

    apa KANGEN e cea mai buna. punct !

    Raspunde
  29. Teo 17 Mar 2018 @ 21:25

    Eu am gasit oferta celor de la aquanaturel poiana izvoarelor: dozator si 3 bidoane de 11 l lunar-33 Ron.A incercat cineva? NE mutam la casa SI incerc sa gasesc o solutie

    Raspunde
  30. dar_tag_nan 13 Dec 2019 @ 07:45

    si pana la urma ce ai ales?

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)