Sari la conținut

O solutie pentru televizorul din dormitor?

Pentru ca spatiul din dormitor nu ne permite prea multe moduri de aranjare a mobilierului avem pana la urma o singura varianta ok din punc de vedere functional. Ma refer aici la utilizarea spatiului la maxim.

O sa avem asa, patul pe un perete iar dulapul/dressingul pe peretele din fata patului. Pana aici nimic complicat :) Problema a venit in momentul in care ne-am dat seama ca noi nu putem dormi fara televizor. Ne place noua sa ne uitam la TV, sau macar sa-l auzim pana in momentul in care adormim, dupa care se stinge singur.

Eh, m-am apucat de cautat solutii de montare a televizorului in dressing. Stiam eu ca am vazut pe vremuri, pe net, niste dressinguri cu televizorul incorporat. Am cautat si pana sa gasesc dressingul dorit am gasit o solutie  mai ingenioasa. Sa ne iasa televizorul de sub pat :D

Solutia trebuie sa recunoasteti e foarte misto si nu implica spatiu pierdut, dar costul ei, aproape ca nu vreti sa-l stiti :( Totusi, pentru cei mai avuti, va spun ca un astfel de sistem are preturi incepand cu 14.000$. Producatorul este MK1 Studio.

In cautarile mele am mai gasit un model, asemanator cu cel de sus, produs de Activated Designs, dar aici nu am gasit pretul. Probabil e asemanator cu cel de sus.

Incercand sa ajung la dressingul ce-l vazusem candva am mai descoperit niste sisteme misto de montat televizorul.

In perete:

In tavan:

Tot la capitoul plasemelor care coboara din tavan am gasit modelul asta. Pretul este doar 7000$ :)

In cele din urma am gasit si dressingul pe care il cautam cu televizorul incorport in usa dressingului.

modern-wardrobe-with-tv-stand

Din pacate cred ca acest lucru nu poate fi facut in Romania sau daca chiar se poate ajunge si asta la un pret fabulos.

O solutie la un pret mai omenesc este chestia de jos dar mie nu-mi place…

sifonier-mcsif049

Mai caut.

Voi ceri care aveti dressingului in fata patului ce solutie ati gasit pentru televizor?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
19 comentarii
  1. ionu 6 Feb 2011 @ 13:06

    nu prea e solutie

    nu respecta distanta … dauneaza ochilor

    in rest, mi-a placut ideea

    Raspunde
  2. Gerhald 6 Feb 2011 @ 13:23

    Pai daca tot va place sa auziti ceva inainte de culcare, ati putea incerca sa va cumparati un radio micut :). Stiu ca nu e ca televizorul, dar macar si acolo exista oameni care vorbesc non-stop :))

    Raspunde
  3. criserb 6 Feb 2011 @ 13:27

    @ionu – Depinde de diagonala, daca e mai mica, merge :)

    @Gerhald – In acelasi spirit am putea lasa pornit TV-ul din camera cealalta :) si tot am auzi ceva. Dar na, ne place sa ne mai si uitam ;)

    Raspunde
  4. valentin 6 Feb 2011 @ 13:50

    Parerea mea este ca modelul acela pentru tavan cu schelet metalic care coboara din tavan se poate face si la noi cu bani mult mai putini.Nu vad prea mare investitie.Un cadru metalic gandit calumea un motoras niste mini-pistoane si ceva electronica …si totusi nu cred ca ajunge la 7000e

    Raspunde
  5. dan 6 Feb 2011 @ 14:27

    Studiile arata ca cei care au TV in dormitor fac mult mai putin sex.

    Mai bine nu va mai puneti deloc TV in dormitor.
    Oricum TV-ul e o mare pierdere de vreme, de invatat nu prea aveti ce invata iar de distrat la TV… hmmm prea putine filme poti zice ca merita vazute. :)

    Raspunde
  6. Edy 6 Feb 2011 @ 14:50

    Salut,

    Uite, firma e din CJ dar stiu ca au facut amenajari si in Bucuresti. Poate gasesti la ei ceva solutii inteligente.
    http://www.morphoza.ro/casa/

    Raspunde
  7. Alex Mihăileanu 6 Feb 2011 @ 15:31

    Mda, depinde cum e impartita camera la voi. Inainte de a ne muta, dormitorul era o camera destul de mica in care a trebuit sa inghesuim mai multe. Aveam cam asa: cum intrai pe usa in dormitor, pe acelasi perete, aveam imediat linga usa un corp mic de biblioteca de la IKEA. In fata usii, patul si, dupa pat, geamul :). Pe peretele din fata patului, sifonierul (usi glisante). Am cautat si noi solutii pentru a pune TV-ul pe usa sifonierului, dar am ajuns la concluzia ca nu e fezabil din cauza cablurilor (alimentare, coax) si ai toate sansele sa-ti zboare ori vreun cablu, ori chiar TV-ul daca nu esti atent. Asa ca, la noi, a fost mai simplu. Am bagat TV-ul in corpul de biblioteca (sub doua rafturi cu carti). Ceva de genul asta.
    Acum, nu mai avem problema asta. Si nici nu ne trebuie doua TV-uri :P

    Raspunde
  8. Alex Mihăileanu 6 Feb 2011 @ 15:32

    Apropo, vezi ca ideal e ca TV-ul sa fie la nivelul ochilor sau chiar mai jos, daca vrei sa nu-ti afecteze, in timp, vederea. Deci, pe cit posibil, lasa-l mai jos, nu-l pune in tavan :)

    Raspunde
  9. maddy 6 Feb 2011 @ 17:52

    eu iti ofer cea mai ieftina solutie: fara TV in dormitor.
    am scris aici (http://maddyblog.com/2010/12/29/televizorul-in-care-camere-e-necesar/) parerea mea despre TV`ul in dormitor si s`au strans si destule comentarii care sunt de acord cu asta.
    ai un living mare cu TV…uita`te la Tv acolo. dormitorul este pentru odihna si love-making, in nici un caz nu trebuie sa existe un TV sa va bruieze.
    lasa macar o camera lipsita de electronice, ca sa fie o zona de liniste si relaxare.

    Raspunde
  10. Cristina 6 Feb 2011 @ 18:13

    Nu stiu daca ai vazut tu filmul Sex and the city 2, dar acolo Big ii face cadou lui Carrie un televizor montat in interiorul biroului (e cam dificil de explicat). E birou/masa de machiat: http://www.google.ro/imgres?imgurl=http://4.bp.blogspot.com/_Ppkvxv8J1wI/S9EdllYqy2I/AAAAAAAACiA/r1fh42oUx9c/s1600/Sex-and-the-City-2-Set-Decor-Bedroom.bmp&imgrefurl=http://georgeinteriordesign.blogspot.com/2010_04_01_archive.html&usg=__sh57E_uuBnt8tjCsPE0LI2dzU8Q=&h=293&w=547&sz=25&hl=ro&start=14&zoom=1&tbnid=Qwq4yJxPx5yhEM:&tbnh=94&tbnw=175&ei=GchOTb_9KojxsgbGl4SRDQ&prev=/images%3Fq%3Dsex%2Band%2Bthe%2Bcity%2B2%2Btv%2Bin%2Bbedroom%26um%3D1%26hl%3Dro%26biw%3D1024%26bih%3D576%26tbs%3Disch:10%2C456&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=621&vpy=135&dur=376&hovh=155&hovw=289&tx=138&ty=100&oei=1cdOTe37MoOytAazsNyzDw&esq=5&page=2&ndsp=15&ved=1t:429,r:3,s:14&biw=1024&bih=576 (asta e poza din film dinainte sa i se monteze televizorul.) Poti sa-l pui in lateralul patului pentru ca televizorul era pus si pe un fel de suport rotativ si astfel puteai sa-l indrepti catre pat. Cand nu te uiti la tv, se ridica tablia si televizorul e ascuns. Daca nu m-am facut prea bine inteleseasa incearca sa te uiti la film… Cred ca scena e undeva in primele 30 de minute ale filmului.

    Raspunde
  11. dan 7 Feb 2011 @ 00:50

    Ascult-o pe Maddy ca zice bine.

    Inca ceva, cei care au senziatia ca au apartamente mici (si isi fac probleme ca nu le incap atatea lucruri) sa caute (de curiozitate pe youtube) “my appartment in japan” si sa se uite acolo la cateva videouri :).

    Dupa vizionare o sa va dati seama ca sunteti niste norocosi :)

    Raspunde
  12. criserb 7 Feb 2011 @ 13:06

    @valentin – Asa zic si eu, ca nu poate fi cine stie ce filozofie, dar totusi o treaba calumea, e facuta de unii cu experienta in domeniu si se pare ca asta costa :)

    @dan – “Studiile arata ca cei care au TV in dormitor fac mult mai putin sex.” No, las’ ca nu-i bai, facem mai putin sex in dormitor si mai mult in bucatarie, living si baie :P

    @edy – merci de site. E chiar misto ce au realizat oamenii aia.

    @Alex Mihaileanu – Din pacate spatiul pe care il am nu-mi permite si o biblioteca pe acolo, iar cum in living nu prea am loc de depozitare dormitorul trebuie sa contina aceste spatii. Nu put sa renunt la dressing, si ala chiar sa fie mare pe tot peretele. Am sa incerc cateva variante si poate pun o schita pe net sa intelegeti mai bine despre ce vorbesc.

    @maddy – pai daca nu gasesc o solutie ok de pus televizorul in dormitor pana la urma la solutia ta o sa ajung. Fara TV in dormitor. Dar nu mi-as dori asta. Cat despre sex, putem sa facem in toata casa, nu ne limitam la dormitor ;) Nu cred ca sexul este un argument bun atunci cand spui ca nu are ce cauta un TV in dormitor.

    @Cristina – asa cum ii ziceam si lui Alex, nu prea am loc in dormitor de altceva in afara de dressing, pat, si eventual 2 noptiere :( deci masuta de machiaj prica din schema

    @dan – nu am zis ca ap e mic. Doar dormitorul e mic, livingul are 40mp :)

    Raspunde
  13. Anca 7 Feb 2011 @ 14:18

    Parintii mei l-au pus, cu ajutorul unui suport special (care nu e f scump), pe peretele din fata patului. Nu ocupa spatiu absolut deloc. De ce nu muti dulapul in lateral, sa lasi peretele din fata patului liber?
    http://www.sony.ro/product/tpa-tv-stands—wall-brackets/su-pw1

    Raspunde
  14. criserb 7 Feb 2011 @ 15:00

    Ca nu am loc Anca :)

    Raspunde
  15. iYli 7 Feb 2011 @ 16:08

    Eu nu am televizor in casa. Dormitorul e dormitor pentru mine si spatiu de somn, placeri si relaxare. Cand intru in dormitor intru in alta lume, las in urma ziua. Nu as pune un tv sub pat. Na, daca se rupe patul?! ::)) In rest nu ai cum sa pui un pat de mijloc?

    Raspunde
  16. SIP 7 Feb 2011 @ 18:15

    O solutie e sa-l prinzi pe usa din mijloc a dulapului . Cauti unul mai plat ca cel de la mine, dar cred ca ar merge si asta. Amanuntele le putem discuta.
    O alta solutie ar fi ceva gen ultima poza, doar ca TV-ul fiind plat poti folosi mare parte din zona din spatele lui ca dulap.
    Ma bucur totusi ca ai probleme !

    Raspunde
  17. criserb 7 Feb 2011 @ 19:16

    @iYli – nu am loc de pat in mijloc, din pacate dormitorul nu e f mare iar acolo am nevoie de mult loc pentru depozitare. De aia vreau un dressing cat mai mare. Nush ce aveti voi cu sex-ul in dormitor, puteti sa-l faceti peste tot, de ce va limitati voi oare la dormitor. Uite ca am sa scriu un post pe tema asta ca vad ca voi numa’ in dormitor faceti sex :P

    @sip – din pacate sa pui TV-ul pe usa nu merge. Nu tine usa greutatea TV-ului chiar daca e subtire si mai usor decat clasicele televizoare.

    Pentru a pune televizorul in usa imi trebuie o usa foarte groasa, vezi ca ai mai sus o poza cu un dressing/dulap alb. Vezi cat e de lata usa aia?

    Si eu ma bucur ca am probleme, daca nu le-as avea ar fi prea monoton ;)

    Raspunde
  18. Ralu 5 Sep 2018 @ 08:54

    Buna ziua.
    Ma intereseaza montajul unui tv diag 60 in usa dressingului. Daca exsita un astfel de sistem de prindere va rog sa ma ajutati cu un nr de contact si un pret.
    Multumesc.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)