Sari la conținut

Oamenii tristi se imbraca in negru

181395_10151301381009886_1208157329_nSa spunem totusi ca titlul este (sau nu?!) putin exagerat.

Nu-mi iau eu foarte multe haine de felul meu, sunt genul care prefera mai putine haine, dar acelea sa fie de calitate si sa ma simt bine in ele. Sa-mi placa cu adevarat atunci cand le iau si mai ales sa stiu ca o sa le port.

De foarte mult timp imi cumpar haine cat mai colorate si evit culorile inchise. Le evit pentru ca in opinia mea sunt triste. Cred ca este suficient negru si gri in ceea ce ne inconjoara incat sa purtam si haine inchise la culoare.

Cand te uiti pe strada, 8 din 10 persoane poarta culori inchise. Mi se pare foarte trist. De departe nici nu ii poti deosebi unul de altul. Nu conteaza ca are o haina de calitate sau una de doi lei, de departe pentru mine toti sunt la fel, niste oameni tristi ce-si vad de munca lor, si parca sortiti cumva sa mearga cu "capul plecat", de parca cineva ii urmareste.

Aproape de fiecare data cand imi cumpar ceva colorat prietenii ma iau la misto, ca arat ca un pimp, ca sa ma imbrac si eu mai decent, d’astea.

Pe mine nu ma deranjeaza, sunt prietenii mei si ii acept asa tristi cum sunt :P (in realitate nu sunt tristi ei, dar hainele inchise asa ii fac)

Mi-am luat de curand un echipament pentru partie (vezi poza cu pitiponcul din oglina de sus), niste pantaloni galbeni si o geaca albastra. Dupa mine niste culori care se asorteaza, care vad foarte ok pe partie, pentru ca partia este un loc unde trebuie sa ne simtim bine, sa fim veseli si cumva sa ne deosebim unul de altul. De cate ori n-ati cautat un coleg pe partie si v-ati uitat in primul rand dupa culoare cu care era imbracat? Ei, pe acest motiv am vrut cumva sa ma diferentiez, mi-am luat niste haine colorate, vesele.

Prietenii au facut misto de mine si de data asta, stiti voi cum este asta cu prietenii si cu mistourile in grup, nu este cu suparare, dar totusi eu nu-i inteleg. Nu-i inteleg nici pe ei nici pe restul care se imbraca in culori triste. Pe cei care lucreaza intr-un domeniu care necesita o anumita tinuta, o tinuta business ii inteleg si ii scot din aceasta discutie, la ei lucrurile sunt clare. Dar restul?

Ia explicati-mi si mie, de ce va imbracati in culori triste? Si nu ma refer la bluze si tricouri, ca alea in general sunt mai colorate, ma refer la hainele de pe exterior, la geci, la paltoane, la astea pe care le purtati iarna pe strada, pe partie, pe unde va mai plimbati voi in weekenduri.

Dupa echipamentul de schi, mi-am mai luat o geaca colorata, un portocaliu, asta. Super subtire, super calduroasa si… colorata.

Va dati seama ca iar am fost privit cu ochi critici, nu? :D

Mie chiar nu-mi pasa ce zice lumea, ma imbrac asa cum simt eu si pentru mine culorile sunt importante. Nu port culori inchise pentru ca sunt triste si sunt culori pe care oamenii le poarta in general de la o anumita varsta. Nu m-as astepta sa vad pensionari imbracati in portocaliu, dar unii de 30 de ani nu vad de ce nu ar purta.

Deci, sunt curios, ce ziceti voi. Care este parea voastra cu privire la aceste aspecte.

P.S. Sa nu-mi spuneti ca nuantele inchise se murdaresc mai greu, toate se murdaresc la fel si se spala. Ca este galben sau negru, ambele se murdaresc, pe unele se vede mai usor jegul, pe altele mai greu, dar ele se spala totusi ;)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
8 comentarii
  1. Rush 17 Jan 2013 @ 12:30

    Deci NU!!! Nu nu nu!!! :-P
    Eu ma imbrac destul de mult in negru sau combinatii alb-negru/alb-gri/negru-gri ca astea sunt preferintele mele, dar jur ca nu sunt trista. Ba dimpotriva, sunt o fire foarte vesela. :-)

    Raspunde
  2. raul 17 Jan 2013 @ 12:46

    pt partie e f ok combinatia. daca aia faceau misto pe tine ca de te ai imbracat asa inseamna ca nu stiu cu ce se mananca partia :P

    pt viata de zi cu zi… aici depinde. sunt multi oameni care o ard “office”, adica zara for men and wemen si toate hainele acelea sunt inchise la culoare, pentru sobrietate. poate de aceea ai impresia asta :D

    Raspunde
  3. maddy 17 Jan 2013 @ 14:00

    motivele pot fi multe si variate si difera de la om la om. se imbraca in negru pentru ca sunt mai grasi si negrul subtiaza, pentru ca pur si simplu le place culoarea, pentru ca n`au imaginatie sau interes sa se imbrace in alte culori si sa le asorteze, pentru ca nu se vede jegul pe ele, pentru ca negrul merge la toate, etc etc
    eu am avut in clasa a 7-a o manie pe hainele gri, tot imi luam bluze si pulovere gri. privind in urma imi vine sa rad de mine, dar fiecare are piticii lui.
    eu cam evit negrul ca nu`mi place si e foarte simplu ca port blugi (care`s in diverse nuante de albastru) si ma orientez spre bluze/pulovere/camasi in diverse culori (rosu, alb, roz, mov, etc).

    Raspunde
  4. Cristian Pirvu 17 Jan 2013 @ 14:11

    “Mie chiar nu-mi pasa ce zice lumea, ma imbrac asa cum simt eu si pentru mine culorile sunt importante.” si atunci de ce emiti judecati vis-a-vis de cei care prefera negrul?

    Raspunde
  5. criserb 17 Jan 2013 @ 14:29

    @Cristian Pirvu – nu e neaparat o judecata, am zis ca mi se par tristi si am cerut niste motive pentru care prefera omul sa se imbrace trist si nu vesel :P

    Raspunde
  6. andreea 17 Jan 2013 @ 15:35

    perfect de acord. nici eu nu pot sa ma imbrac in negru, ma deprima, parca m-as duce la cimitir. culori sa fie, sa ne “simtem” bine!
    despre echipamentul de ski: e foarte bine ca e colorat, esti usor de reperat (si de prieteni, dar si de salvatori, in caz de, you never know).

    Raspunde
  7. sorina 22 Jan 2013 @ 19:36

    am observat si eu ca oamenii din jur prefera culorile terne.ma intreb si eu de ce le frica de culori,negasind raspunsul lor,le ofer varianta mea.geaca de iarna mov(mai deschis) plus bocanci la fel(s-a intamplat sa se asorteze).alte lucruri m-ar deranja,la capitolul critica dar sa faca cineva misto de mine ca as fi prea colorata,cred ca as lua-o chiar personal.militez pentru cat mai multe culori.o chestie cumva de a mea ciudata pentru unii:nu ma deranjeaza blocurile astea renovate in mai multe culori.decat griul comunist mai bine debandada capitalista(ma refer la culori,doar).

    Raspunde
  8. Catalin 14 Jun 2015 @ 15:01

    Foarte bun articolul , subscriu la acest articol este foarte interesant …

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)