Sari la conținut

Oare cum fac sa stau drept?

Hunchback_of_NotredameDe o vreme incerc sa-mi tin spatele drept. Ma uitam pe niste poze si am vazut ca nu stau deloc intr-o pozitie normala, stau cam cocosat. Nu ma doare nimic, sunt ok, doar ca imi dau seama ca nu este normal sa am o astfel de pozitie.

Imi tot impun sa stau drept, sa scot pieptul inainte, dar uit.

Ati trecut si voi prin d’astea? Sunt curios cum ati rezolvat problema. Ce ar trebui sa fac sa stau tot timpul cu spatele drept si sa nu mai uit?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
8 comentarii
  1. Pitikut 11 Jul 2013 @ 16:20

    Acu nu te doare nimic, dar mai incolo peste ani e posibil sa ajungi sa ai probleme cu coloana.Incearca sa nu mai uiti, dupa un timp o sa-ti intre in reflex.De anu trecut din noiembrie merg de 3 ori pe saptamana la bazin.Ma ajuta foarte mult, Nu mai am dureri de spate, iar pozitia mea cocosata a disparut.

    Raspunde
  2. andreea 11 Jul 2013 @ 17:03

    sport. pentru muschii spatelui. inot, cum zice pitikut, exercitii de forta pentru spate (nu ca sa te faci arnold, dar ca sa iti dezvolti muschii, ca d-aia stai cocosat), yoga.

    mai exista si niste mingii medicinale pe care poti sta la birou, in loc de scaun. insa depinde si de munca pe care o faci. daca te ridici des nu merita. in plus, la inceput e enervant rau.

    repet: sport.

    Raspunde
  3. Sabina 11 Jul 2013 @ 17:18

    Vointa, atentie, prieteni care sa te indrepte, biletel pe masa cu “Stai drept!”, sport …

    Raspunde
  4. Cosmin 12 Jul 2013 @ 10:12

    Sunt centuri elastice care te forteaza sa stai drept, dar vara nu-s o solutie, fiind prea cald… In rest, sunt acceptabile Medicinale, simple, nu tampenii cu magneti. Cauta dupa „Posture Control Brace”

    Raspunde
  5. lee 12 Jul 2013 @ 18:00

    iti spun eu:
    Prea tarziu..

    Raspunde
  6. Andreea 16 Jul 2013 @ 11:07

    O bunica foarte perseverenta care sa te bata la cap inca de mic :))

    Raspunde
  7. Radu 17 Jul 2013 @ 22:41

    @lee: 300% adevarat
    @Cris: nici fizioterapia nu mi-a adus o imbunatatire a durerii cauzate de pozitia incorecta a coloanei / gatului ….

    Nu-ti mai bate capul, daca o viata ai stat aplecat ….. nu o mai indrepti …. :-( dar exercitiile matinale (intai usoare, apoi cu accent puternic pe spate si gat) sunt ok si au cat de cat efect.

    Raspunde
  8. Radu 17 Jul 2013 @ 22:53

    ah, o corectura -> “daca o viata ai stat aplecat ….. nu o mai indrepti” …. nu la sensul figurat =))

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)