Sari la conținut

Tu stai corect pe WC?

Bine, nu am sa zic acum ca este sau nu este corect ceea ce o sa vedeti in filmuletul de mai jos, dar daca este sa gandim logic si ceea ce zic oamenii astia este adevarat, inseamna ca noi nu stam corect pe WC si de acolo putem avea tot felul de probleme.

634855651796663822

Se pace ca pozitia corecta ar fi cea din poza de mai sus, cu un unghi de 35° intre picioare si trunchi.

Stiu ca am mai citit in diferite locuri ca toaleta turceasca este mai sanatoasa si mai igienica decat cea cu care ne-am obisnuit noi, si am mai discutat despre asta, dar parca sa-i vad pe unii ca incearca sa transforme toaletele normale (normale pentru noi) in unele turcesti nu ma asteptam.

Urmariti filmuletul de mai jos si sa-mi spuneti daca vi se pare o idee buna sau nu? Pare logic ceea ce zic oameni astia?

Stiu ca am si ceva doctori pe aici, care mai citesc din cand in cand, poate ne lamuresc ei cum sta treaba.

[de aici, via]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
7 comentarii
  1. corina 22 Aug 2013 @ 18:53

    Cu siguranta ca pozitia fiziologica este cea indicata in fotografie. Minunata noastra “civilizatie” ne face mai multe deservicii decat credem.
    Insa mai importanta decat pozitia pe vasul de toaleta este alimentatia pe care o adoptam.
    Exista diferente esentiale intre om si animalele carnivore, care determina ca digestia omului sa fie mult mai lenta si neadaptata consumului de carne pe scara larga:
    1. intestinul omului este de 3 ori mai lung decat al animalelor carnivore,
    2. traiectul intestinal este de 12 ori mai lung decat corpul (doar de 3 ori la carnivore),
    3. colonul omului este incolacit, iar al carnivorelor este neted,
    4. stomacul omului este prevazut cu duoden (ca un al doilea stomac), iar al carnivorelor este simplu si oarecum rotund,
    5. acidul clorhidric din stomacul carnivorelor este cu 1100% mai concentrat (nu am gresit la zerouri !),
    6. omul are incisivii bine dezvoltati si molarii bonti, in timp ce carnivorele au incisivii slab dezvoltati si molarii ascutiti,
    7. glandele salivare ale omului sunt foarte bine dezvoltate, iar ale carnivorelor sunt mici,
    8. omul are reactii alcaline in saliva si urina, in timp ce carnivorele au reactii acide,
    9. limba omului este moale, iar a carnivorelor este aspra.
    De aceea, alimentatia omului este necesar sa fie bazata pe fructe, legume, zarzavaturi, nuci, seminte, cereale integrale, iar consumul de carne sa fie optional, eventual ocazional.
    Am convingerea ca daca am o alimentatie cat mai sanatoasa, cu multe fibre vegetale, nu voi suferi de asa-numitele „boli ale civilizatiei moderne”, dintre care cateva sunt prezentate in filmulet, numai pentru ca folosesc o toaleta moderna, insa este bine sa fim deschisi la schimbarile benefice noua si sa lasam reticentele la o parte.

    Raspunde
  2. Mihai Ioan 24 Aug 2013 @ 11:01

    Stau, stau! Din cand in cand, turceste :))

    Raspunde
  3. Cristian 29 Aug 2013 @ 14:57

    Colegii imi confirma! Pozitia din imagine este cea corecta, dar, intr-adevar, asa cum a scris si Corina, alimentatia corecta este mult mai importanta!

    Raspunde
  4. Silvia 7 Apr 2016 @ 12:37

    Ambele sunt la fel de importante, atat alimentatia cat si defecatia ! Pozitia incorecta duce la o eliminare incompleta, la stagnarea materiilor fecale in colon, favorizarea patrunderii toxinelor in intestinul subtire si de aici pana la probleme e doar un pas. Asa ca, trebuie sa avem grija atat de ceea de introducem in organismul nostru cat si de felul in care eliminam atunci cand mergem la toaleta. Nu este o intamplare ca problemele legate de colon au aparut dupa aparitia toaletei moderne. Din punct de vedere anatomic si biomecanic,folosirea,,tronului,, asa cum este el folosit in ziua de azi, este un dezastru!

    Raspunde
  5. Manu 13 Oct 2016 @ 13:48

    Medicii recomanda sa se ridice picioarele pe un taburet atunci cand se utilizeaza toaleta, tocmai pt. a ajuta colonul sa se goleasca complet si pentru a evita fortarea excesiva care duce la aparitia hemoroizilor. Eu am luat de pe fiziotab un astfel de taburet pentru wc si e chiar ok, se simte diferenta imediat. Treaba merge mult mai bine si mai repede :)

    Raspunde
  6. Cristi 25 Jan 2021 @ 19:45

    Cand stai cu picioarele pe acel scaunel e intr-adevar mult mai usor pt eliminarea fecalelor.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)