Sari la conținut

Obiceiuri de Paște

Un prieten îmi spunea că la el pe scară, la câteva uși sunt niște coșuri cu iarba si cu ouă în ele. Inițial mai aveau și ceva chec sau poate o portocală, dar acum la câteva zile după Paște a rămas doar ceea ce se vede în poze.

Asta la el pe scară, că la mine nu este nimic de genul cu toate că nu stăm la foarte multe scări depărtare.

IMG-20140422-WA0001

IMG-20140422-WA0000

IMG-20140422-WA0002

Eu nu am auzit de un asemenea obicei, nu știu care este scopul acelor coșulețe, nu știu la ce folosesc. Ne-am dat și noi cu părerea și bănuim că sunt puse pentru cei nevoiași, care trec pe scară, să se servească cu ce au nevoie, să simtă și ei într-un fel sărbătoarea. Habar nu avem dacă avem dreptate sau nu, probabil nu, dar suntem curioși să aflăm și poate voi știți mai bine despre ce este vorba.

Dacă aveți idee care este scopul acestor coșulețe lăsați un comentariu, chiar suntem curioși să aflăm.

Până acum noi nu am mai văzut așa ceva, niciodată. Ne-am plimbat noi prin diferite locuri, am văzut tot felul de obiceiuri, dar d’astea… nu.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
2 comentarii
  1. razorsbk 23 Apr 2014 @ 12:49

    Este o traditie la tara sa mergi si sa scoti cu o lopata/sapa cuiburi de iarba care se pun pe la colturile casei. Dar nimeni nu mai tine cont si nici la tara n-am mai vazut.

    Raspunde
  2. Ionut_d 1 May 2014 @ 08:11

    La tara se pune asa “ca sa stea closca pe oua”. Fiind la oras in cazul de fata, nu stiu care este explicatia

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)