Sari la conținut

Ochelari sau operatie

Ma uitam in seara asta la tv si mi-am amintit ca pentru a rezolva problema vederii exista doua posibilitati. Ochelarii de vedere sau operatie pentru indreptarea vederii.

La operatie avantajele sunt ca nu trebuie sa poti ochelari si vederea ti se indreapta, vezi la fel de bine ca “in tinerete”.

Ochelarii sunt o metoda mai simpla dar dezavantajul e ca trebuie sa-i porti in fiecare zi (pentru apropiere in cazul meu) si na… sa-i uiti acasa sau la birou nu e mare lucru.

Ma gandeam la cele 2 optiuni si nu prea stiu ce as putea sa aleg, care ar fi solutia cea mai buna.

Sa zicem ca banii nu conteaza, atata timp cat e vorba de sanatate.

PS. Daca stiti cat costa o operatie de indreptare a vederii si unde se face puteti sa-mi spuneti si asta ;) si mai ales care sunt partile negative…

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
20 comentarii
  1. MooNy 27 Oct 2009 @ 22:13

    Maica-mea a vrut sa faca acest tip de operatie (ma rog, ea are si dioptrie mare la un ochi la 42 de ani). INSA daca ai miopie si e mica, ai multe sanse ca in cativa ani sa dispara (o data cu inaintarea in varsta tesutul ochiului se inmoaie si din forma de oval se aplatizeaza si revine la o forma ne-mioapa).
    Iti urez succes cu cautarea si iertare pentru offtopic.

    Raspunde
  2. octavian 27 Oct 2009 @ 22:43

    am o prietena care a vrut sa-si faca operatie cu laser, la cel mai bun doctor din bucuresti, care i-a zis ca nu e sigura 100% operatia.
    I-a zis ca nu tb sa-si faca probleme ca o sa iasa bine. Cand l-a intrebat el de ce poarta ochelari si nu isi face operatie l-a blocat :D

    Raspunde
  3. Ghiocel07 28 Oct 2009 @ 07:12

    Tu vorbesti de operatie? Tie care ti-e frica si de o injectie? Oricum o operatie este o operatie. Nu cred ca este foarte eficienta atata timp cat vezi medici cu ochelari. :d Nici macar in lentilele de contact nu am mare incredere, plus ca este destul de incomod si un plus de grija.:((

    Raspunde
  4. sip 28 Oct 2009 @ 10:56

    Hai las-o moarta, fa-ti ochelari . Cand o sa ai dioptri 4-5 atunci poti sa te operezi. La 0,5 nu merita riscul.
    Reciteste comentariul lui Octavian !

    Raspunde
  5. mario 28 Oct 2009 @ 11:27

    La dioptri mici mai bine iti faci ochelari. Plus ca asa vei parea cu 50% mai inteligent (cel putin in cazul meu :P)

    Raspunde
  6. ionut_d 28 Oct 2009 @ 11:47

    As opta pentru operatie (nu stiu cat costa). Eu port ochelari +0.25 si mi s-a zis ca diotriile mici cu pot fi corectate in timp de ochelari.

    Dezavantajul este ca ii uiti peste tot, ca te asezi pe ei, ca daca te uiti la tv si vrei sa stai mai comod pe perna nu prea poti, ca tot trebuie sa ii stergi, bla bla bla

    Avantajul este ca scapi de dureri de cap, de usturimi cu lacrimi ale ochilor.

    Daca optezi pt ochelari, ai grija sa iti iei cu antireflex, adica treaba aia care iti apara ochii de monitoare, farurile cretinilor cu “xenoane”, neoane (cica sunt criminalele ochilor)

    Raspunde
  7. Vero 28 Oct 2009 @ 15:55

    Si eu port ochelari (-0.50 la un ochi si -0.25 la celalalt). Purtatul ochelarilor nu-ti “trateaza” vederea, dar opreste agravarea, respectiv cresterea dioptriilor (nu prea e de glumit cu purtarea “optionala” a ochelarilor). Am avut o colega de facultate care de la -0 si ceva a ajuns sa nu distinga fata unei persoane cand intra intr-o incapere.
    Operatia trateaza intr-adevar (stiu ca nu garanteaza recidivarea bolii).
    Pt ca tot te-ai uitat aseara la tv, acel doctor Filip, e doctor oftalmolog la Spitalul Militar in Buc si are si o clinica particulara (Amaoptimex, str Toamnei, are site). Soacra mea s-a operat la el si e f multumita. Problema la el e ca e f aglomerat si solicitat. Ca ex, am vrut si eu sa ma programez pt un control de rutina si are liber abia dupa decembrie.
    Oricum, bafta orice ai alege! :)

    Raspunde
  8. ionut_d 28 Oct 2009 @ 15:58

    Mie la Optinova mi-au zis ca cele cu +putin se pot corecta(vindeca). Vreau sa ii cred…

    Raspunde
  9. epep 28 Oct 2009 @ 18:01

    Tatal meu si bunica mea s-au operat la acelasi medic in Timisoara si rezultatele sunt exceptionale. Prima data la un ochi si dupa o perioada de timp, cand a fost nevoie, si la celalt ochi. Ultima operatie a costat in jur de 3500 de lei.

    Raspunde
  10. criserb 28 Oct 2009 @ 19:57

    Eh Ghiocel cam are dreptate, mie imi e frica de un ac ce sa mai zic de o operatie… Dar e interesant de stiut, sa nu mor prost. Va multumesc pentru detalii.

    Raspunde
  11. boo 28 Oct 2009 @ 20:22

    $1500….te face ca nou…dar cauta un filmuletz sa vezi exact ce se intampla…..itzi dezlipeste un strat subtzire de pe ochii…si eu am vrut sa imi fac pana am vazut documentarul….ei spun ca e %99 sigur de rezultat…si daca bucteaza devii milionar:-?

    Raspunde
  12. sid 28 Oct 2009 @ 21:54

    Eu port ochelari, merg anual la control si de fiecare data mi se propune varianta cu oparatia….nu mi-am facu si nici n-o sa-mi fac.
    Intrebarea este: ai fost la un control? este diferenta intre a-i purta zilnic (n-ai cum sa-i uiti acasa sau la birou :d) sau doar la calculator, tv.

    Raspunde
  13. criserb 28 Oct 2009 @ 22:15

    sid – am fost la control si mi-a gasit ca am nevoie de +0.5 la ambii ochi. Sunt pentru citit si calculator.

    Raspunde
  14. sid 28 Oct 2009 @ 23:11

    criserb
    tu hotarasti ce vrei sa faci, sfatul meu este sa nu te operezi. vorba lui mario, o sa pari mai inteligent;) si daca-ti faci niste ochelari pe care ai dat”o gramada de bani” n-o sa te asezi pe ei:d; probabil, la inceput, o sa-i uiti acasa, la birou s.a. Oricum, daca te hotarasti la ochelari “sa pui” pe lentile tot ce se poate: antireflex cu cele mai multe straturi, antiaburire(oricum se vor aburi dar mai putin), antizgariere(cele de plastic sunt foarte sensibile).
    Multa bafta!

    Raspunde
  15. dana 28 Oct 2009 @ 23:51

    oricum esti si pari inteligent si asa … cu ochelari cu atat mai mult:D o sa fii sexy, zic eu :x Si de operatie ce sa zic? Sunt convinsa ca nu o sa ai puterea de a trece peste frica de doctori, oricat de buni ar fi ei, cand o sa intri in cabinet, sala de operatie o sa fugi de acolo :)) Doar ai antecedente, daca nu ma insel eu:D

    Raspunde
  16. danutza 25 Nov 2009 @ 10:20

    am 33 ani, si am ajuns la dioptrii de -5,25, in ultimii 3-4 ani imi cresc cam cu o dioptrie pe an, ce pot face? se preteaza operatie daca nu s-a stabilizat

    Raspunde
  17. nikolics 17 Apr 2010 @ 14:53

    eu am 29 de ani vreau sa ma operez la ochii la stangu am 5 la dreptul 2 cat costa operatia

    Raspunde
  18. anonim 6 Sep 2011 @ 14:58

    sall am 16 ani si am hiper metropie +4 am intrebat un doctor din cluj si a spus ca operatia ma costa 1000 de euro la ochi

    Raspunde
  19. Emilia 30 Jul 2013 @ 22:48

    Buna, am ajuns intamplator pe site-ul tau si am citit vreo 2/3 materiale.

    Eu am -4,5 la ambii ochi. Operatia nu e o varianta, cel putin din punctul meu de vedere, desi nu ma descurc fara ochelari sau lentile de contact.
    Majoritatea medicilor spun ca riscurile sunt minime, ca nu te poti machia 3 zile.. si ca eventual ramai cu +- 0,25.
    DAR PROBLEMA este ca spatiu unde se opereaza este mic, si nu se pot face mai multe operatii pe un ochi. Ceea ce inseamna ca la batranete daca faci un glaucom sau cataracta nu te mai poti opera si inevitabil orbesti. Iar din cate am inteles riscurile ca o persoana sa dezvolte bolile sunt mari (cca 60/70%).

    Acum alegerea e a ta!

    Raspunde
  20. criserb 30 Jul 2013 @ 23:23

    @Emilia – multumesc mult, am sa tin cont de parerea ta. Pana acum nu am facut nimic in acest sens, am cam renuntat la idee.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)