Sari la conținut

Orange decodeza numai telefoane cumparate de la Orange

In urma acestui post am fost contactat de PR-ul de Orange (o fata foarte draguta) si am fost lamurit cum este cu decodarea telefoanelor de catre Orange.

Astfel, pentru ca sa fie clar pentru toata lumea Orange nu face deblocari/decodari pentru terminale care provin de pe alte piete sau de la alti operatori de servicii de comunicatii mobile.

In cazul in care telefonul este achizionat de la un magazin Orange si blocat in reteaua Orange, decodarea lui se face astfel:

– fara taxa pentru un aparat achizitionat la pret standard;

– cu taxa pentru un aparat luat la pret de abonament/fidelizare. Taxa dupa expirarea perioadei contractuale din achizitie/fidelizare telefon este de 54 lei cu TVA inclus sau in cazul in care perioada aceasta nu a expirat este de 427 lei TVA inclus.

Sper ca acum, cu aceasta completare am lamurit mai multa lume. Daca v-ati luat terminalul dintr-un anumit loc, acolo trebuie sa mergeti sa-l decodati, pentru ca numai ei pot sa faca acest lucru. Terminalele au un cod, IMEI corespunzator fiecarui telefon, iar acest cod vine insotit de codul de deblocare. Astfel, cel care va vinde telefonul poate sa-l deblocheze ;)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
8 comentarii
  1. un Prost 21 Jan 2013 @ 10:42

    Este nevoie si de factura? Pentru ca eu am un telefon de la ei de vreo 4-5 ani si nu mai stiu de ea. :)

    Raspunde
  2. criserb 21 Jan 2013 @ 11:19

    @un Prost – este de preferat sa ai facutra, dar daca nu o mai ai, mergi intr-un shop Opange si baietii de acolo o sa incerce sa-ti gaseasca factura in baza de date, dupa IMEI-ul telefonului.

    Raspunde
  3. ana 21 Jan 2013 @ 11:43

    si daca platesti o suma de 427 lei pt un telefon cumparat la fidelizare,si adugi suma la pretul telefonului s-ar putea sa depaseasca valoarea lui la pret standard.

    Raspunde
  4. criserb 21 Jan 2013 @ 11:58

    @ana – in general telefoanele “la fidelizare” cum ii zici tu, sunt destul de scumpe :) In plus, nu te obliga nimeni sa le iei asa, poti sa le iei si “la liber”, dar se intampla destul de rar asta din ce vad eu.

    Raspunde
  5. Snick 21 Jan 2013 @ 12:55

    Cosmote nu vinde telefoane blocate in retea nici pentru aparatele cumparate la “liber” nici pentru cele cumparate la abonament/fidelizare :). Simplu

    Raspunde
  6. Neutronik 29 Apr 2013 @ 19:59

    @Snick – Da, dar Cosmote nu prea are ofertele celor de la Orange. Apar si la Cosmote cand deja sunt de muzeu telefoanele, de regula. Da! Intr-adevar, costul pentru deblocare la Orange este unul colosal, dar se pare ca stiu baietii sa le blocheze astfel incat tot de ei sa depinzi.

    Raspunde
  7. EUGEN 9 Apr 2016 @ 19:54

    poate ma ajuta cineva cu o informatie
    daca deblochez un telefon blocat in reteaua orange inainte de expirarea perioadei contractuale (deblocare neoficiala ,”la baietii care stiu”)
    ce dezavantaje am?
    pierd garantia zicea cineva
    penalizari ceva?
    mersi

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)