Sari la conținut

Pana unde merge lupta pentru un loc de parcare?

Cam asta i se intampla unei prietene:

Ne-am mutat in luna decembrie. Avem doua locuri de parcare platite. Nu sunt unul langa altul. Pana prin februarie ne-am afisat la bloc cu o singura masina (a mea) care a fost parcata doua-trei luni pe locul cu pricina fara sa pateasca absolut nimic. Dupa aia, Dan si-a adus si el masina la Bucuresti dar o parca pe trotuar, pentru ca unul din locurile noastre era ocupat de vechiul proprietar, care mai avea cate ceva de facut pana ce se muta in noua lui casa, si am fost draguti si l-am lasat sa stea pe locul lui pana termina cu mutatul.

Apoi, Dan a plecat din tara trei saptamani iar masina lui a fost parcata pe locul cu pricina in ideea in care sa nu stea atata timp nemiscata pe trotuar; Eu am ocolit si masina lui dar nu s-a intamplat nimic…pana s-a intors el inapoi in tara, cand i-a spart parbrizul, i-a furat capacelele de la roti si i-a indoit capota. Am depus plangere la politie. El s-a parcat in continuare acolo urmand ca peste o saptamana de la eveniment sa-si gaseasca masina vopsita pe capota cu vopsea lavabila mov. Am depus din nou plangere la politie. Dan si-a mutat din nou masina pe trotuar, sa vada daca i se intampla ceva daca o muta.

Timp de o luna si ceva, cat locul de parcare a fost liber, nu l-a ocupat nimeni, si Dan avea masina parcata pe trotuar, masina nu a patit nimic. Distanta intre locul de parcare platit si locul de pe trotuar e de aproximativ 100 m.

Cum spuneam, o luna si ceva nu s-a intamplat nimic cu masina lui parcata pe trotuar si singurul om care se parca pe locul lui a fost fostul proprietar, care a cerut voie. Nici el nu a patit nimic. Aseara, pentru ca nu era niciun loc de parcare liber pe trotuar, Dan s-a parcat la locul lui platit pentru ca nu putea lasa masina in drum. Si de dimineata surpriza:de la fiecare roata a masinii era scos cate un prezon (suruburile care tin roata "atasata" de masina). Oare ce-ar fi putut sa se intample daca nu verificam cu atentie masina?

Desigur ca am depus plangere din nou la politie.

So ati mai auzit asa ceva? A mai trecut cineva prin situatia de mai sus?

In cat timp o sa rezolve politia cazul?

La cum se misca lucurile la noi eu am un singur sfat pentru ea. Sa-si ia o camera de supraveghiere, d’asta sau d’asta (sau poate un alt model wireless) si sa-l prinda singura pe nemernic, altfel… chiar nu stiu ce sa-i zic, dar nu cred ca politia o sa rezolve prea repede problema.

P.S. Povestea e 100% reala si apartine unei prietene. Am precizat asta ca sa nu aud comentarii aiurea pe tema.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
8 comentarii
  1. Alexandru Savu 11 May 2012 @ 16:46

    Al 2 lea link nu merge.
    Cât despre poveste, este una tipică țării bananiere în care ne aflăm și suntem lipsiți de orice formă de ajutor din partea statului.

    Raspunde
  2. dragoshy 11 May 2012 @ 17:04

    eu as fi stat 2-3 nopti la panda… cu o sticla mare de cola si o bata, ceva…

    Raspunde
  3. criserb 11 May 2012 @ 17:25

    @Alexandru Savu – am corectat, multumesc!

    Raspunde
  4. marius 11 May 2012 @ 17:52

    Se poate angaja un paznic de la o firma specializata cateva nopti?

    Raspunde
  5. vlad 11 May 2012 @ 23:20

    Eu zic ca e vechiul proprietar care desi beneficieaza de bunatatea prietenului tau e un mare nesimitit prin ceea ce face. Bafta prietenului tau sa-l prinda pe nenorocit si sa-l dea pe mana autoritatilor.

    Raspunde
  6. amzis 12 May 2012 @ 09:01

    Un mos senil la peste 60ani. Pun pariu. Cat e cota ? :d

    Raspunde
  7. Bucur 12 May 2012 @ 14:37

    junga din Bucuresti oare ce mai poti comenta..

    Raspunde
  8. ionut 14 May 2012 @ 09:09

    nu poate avea 2 locuri de parcare platite. e imposibil, primaria iti da autorizatie DOAR pentru unul.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)