Sari la conținut

Perioada indemnizaţiei de copii, redusă la un an.

cresterea-copilului

O veste buna pe ziua de azi. Stiu ca unora nu le convine dar eu continui sa cred ca este o masura buna. Ah, inca puteti sta doi ani acasa, dar numai unul e platit.

Începând cu anul 2011, situaţia va fi următoarea: durata indemnizaţiei – un an; valoarea indemnizaţiei – la fel ca şi acum, minim 600 lei, maxim 3.400 lei; primă de reîntoarcere de 500 lei; concediu fără plată, ca posibilitate, pe parcursul celui de-al doilea an, cu menţiunea că oricând părintele se întoarce la muncă, până la epuizarea celor 24 de luni, primeşte prima de 500 lei. Pentru cei care vor intra sub incidenţa indemnizaţiei, adică pentru copiii care se vor naşte în 2011, de atunci valoarea indemnizaţiei va fi aceeaşi ca şi acum, dar durata va fi de un an, cu posbilitatea de a merge între 12 şi 24 luni cu concediu fără plată. Oricând în această perioadă de timp, părintele se întoarce la muncă, primeşte o primă de întoarcere de 500 lei pe lună

[mediafax.ro]

In concluzie avem asa: un an platit ca pana acum, procentul indemnizatiei nu se schimba, dar se micsoreaza perioada de alocare a banilor. Se poate sta acasa inca un an, dar acest an de concediu este neplatit. Cum s-ar zice, fiecare pe barba lui.

Daca va intoarceti mai repede la munca primiti 500 ron pe luna, din momentul in care va intoarceti si pana se implinesc 24 de luni de la nasterea copilului. Te intorci dupa un an, mai primesti 500 ron pe luna timp de un an, te intorci dupa 3 luni mai primesti banii timp de 21 luni.

Legea nu se aplica mamelor care acum sunt in concediu de crestere a copilului si nici celor care vor naste pana in 1 ianuarie 2011. In sfarsit au dat si ei o lege care sa nu se aplice retroactiv.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
12 comentarii
  1. alin 7 Dec 2010 @ 13:04

    Din ce a zis Boc aseara e o treaba buna. Putea sa zica ca mamele sa stea acasa si cateva luni. Nu asta e problema. Nu de bani e vorba si nici de timpul cat sta o mama acasa cu copilul. Problema este unde il duci dupa aceasta perioada. Ce faci cu el? Il iei la servici? Domnii astia de la putere trebuie obligatorui sa creeze infrastructura si anume crese. O cresa se face numai cu bani de la stat. Privatii nu se baga la asa ceva pentru ca le este frica.

    Raspunde
  2. Flori 7 Dec 2010 @ 13:06

    De acord cu tine ca este o masura buna, insa nu avem infrastructura creata pentru a o implementa inca.
    Pentru cei cu venituri medii spre mari, nu va fi o problema sa se intoarca la lucru dupa 1 an si sa angajeze o bona, dar gandeste-te la mamele care au un venit de 1.000 de Ron sau putin peste. Ele ce vor face cu acel bebelus? Crese au anuntat ca vor fi 21 in bucuresti, iar de bona nu se va putea pune problema sa angajeze in acei bani si sa mai si traiasca in luna respectiva.

    Raspunde
  3. A.Dragos 7 Dec 2010 @ 14:40

    Ce face o femeie cu copilul său după un an? Unde îl duce? Majoritatea creşelor s-au desfiinţat…

    Raspunde
  4. simona 7 Dec 2010 @ 15:55

    Da, chiar s-a luat o decizie foarte buna zic eu. Sa stai 1 an acasa e ok, iar dupa e foarte bine ca iti da si 500 ron pe luna, in ideea ca mai pui vreo 300 si il poti da si la cresa particulara, dc nu gasesti loc la cea de stat. Bineinteles ca e de prefarat sa dai 200 ron pe luna la o cresa de stat decat sa dai 1000 ron la una particulara, deci e de preferat sa se mai faca crese de stat.

    Raspunde
  5. criserb 7 Dec 2010 @ 16:15

    Si eu sper ca o sa se faca. Ba chiar cred ca o sa se faca. O sa se faca astfel si locuri de munca. Cel putin asta e logica, acum sa vedem :)

    Raspunde
  6. Cezar 7 Dec 2010 @ 16:16

    Si de ce anume este o veste atat de buna? Ce au romanii de castigat din asta?

    Raspunde
  7. zarzarel 7 Dec 2010 @ 17:57

    sa vezi ce bataie de cap pt cele care trebuie sa nasca la inceputul lunii ianuarie…cred ca fac toate cezariana pe 31 dec numai sa beneficieze de aia 2 ani :))

    Raspunde
  8. Pingback: Luna cezarienelor?

  9. sfx 8 Dec 2010 @ 10:02

    A facut cineva un calcul de cate crese / gradinite este nevoie in realitate ptr ca o astfel de lege sa se aplice de la 1 Ian 2011 ? hai sa dam legi ..ce misto o lege care are si ceva bun in ea …dam 500 ron ptr reintoarcere in campul muncii …si cum o aplicam unde lasam copiii? Cu cine ii lasam? In cat timp se vor construi crese / gradinite astfel incat minimul necesar sa poata fi acoperit? Are habar cineva de la min educatiei ca nu mai sunt oameni de specialitate in sistem? Ce dracu astia chiar ne cred tampiti ???

    Raspunde
  10. sfx 8 Dec 2010 @ 10:12

    Noi nu suntem in stare sa facem o sosea pana la litoral de fix 50km sa inchidem si noi o autostrada – si facem gradinite si crese intr-o luna in toata tara??? Cumva constructiile aste ase fac precum gogosile? Cum se va aplica legea asta?

    Raspunde
  11. epep 8 Dec 2010 @ 20:08

    @sfx – timp este suficient, avem la dispozitie 1 an intreg :D

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)