Sari la conținut

Pleo

pleoPleo, se pare ca va fi ultima moda in ceea ce priveste jucariile de plus sau poate ultima moda in ceea ce priveste animalele de companie.

E 2 in 1, e si animal de plus e si animal de companie pentru ca simte tot, reactioneaza la stimuli si te face sa-ti descretesti fruntea atunci cand ai nevoie.

Pleo a fost ales “Cel mai inovativ produs al anului 2006” de catre Time Magazine dar a ajuns in Romania abia azi la Diverta Magheru si pe diverta online.

Ce este Pleo pana la urma?

Pleo este un robot dinozaur inalt de 20 centimetri, ce cantareste un pic mai mult de 1,5 kilograme. Este o jucarie autonoma, articulata complet, ce raspunde foarte bine la atingeri si stimuli vizuali.
Ochii sai albastri se inchid si se deschid, pentru a-ti da senzatia ca este viu, desi Pleo “vede” printr-o camera video color aflata in nas. De asemenea, robotul mai are senzori cu infrarosu pe bot, cu ajutorul carora simte si se poate orienta.

La fel ca orice vietate, Pleo isi incepe existenta ca “nou-nascut” , care abia invata sa mearga. Din fericire nu se trezeste noaptea, iar acest stadiu dureaza oricum maxim 10 minute. In continuare, robotul va trece printr-o copilarie de 45 de minute, in care isi va dezvolta comportamentul. Pleo merge si se misca foarte bine, insa nu poate sa fuga sau sa se ridice singur daca este intins pe jos.
Robotul este prevazut cu un port USB, prin care poate primi update-uri si un card SD in care poate stoca trucuri inventate de producator. Pleo este primul din gama lui, denumita “Life Forms” de catre compania producatore, Ugobe.

dol.ro

Pleo este cat se poate de complicat, dat fiind ca are la baza un sistem soft care combina instinctele comportamentale ( de exemplu nevoia de a manca, de a dormi, de a explora, de a interactiona ) cu abilitatile de a raspunde si a interpreta stimuli externi (de exemplu sunet, lumina, atingeri, obiecte).

Mai mult decat atat corpul lui Pleo sustine perfect cele 8 cipuri, 14 motoare si 38 de senzori care il fac sa para viu.

hotcity.ro

Mai multe detalii pe siteul lui Pleo si pe HotCity.

Sper sa nu vada Dana postul asta, sigur o sa-l vea de Craciun :) si nici mama :P

Oricum stiu eu pe cineva care o sa fie nevoita sa cumpere asa ceva, daca Pitica vede postul :) asa-i nasa? :D Ti-am dat o tema de casa pentru Craciun…

De ce sa nu recunosc ca imi place si mie, si poate-mi iau eu unul sa ies cu Octavian in parc atunci cand isi plimba cainele :)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
11 comentarii
  1. silvia 20 Nov 2008 @ 18:32

    mai finutzule alta tema de blog nu ai gasit si tu…sau te-ai gandit ca e “de sezon’…:-?

    Raspunde
  2. criserb 20 Nov 2008 @ 18:36

    Nu puteam sa nu ma gandesc la tine :P

    Recunoaste ca e frumusel si ca te tenteaza si pe tine ;)

    Pup

    Raspunde
  3. Ghiocel07 20 Nov 2008 @ 20:04

    Da are un pret…. Macar daca era cune sau ursulica.

    Raspunde
  4. dana 20 Nov 2008 @ 20:12

    ce daca e pentru 6-12 ani :) eu ma incadrez ….:D
    e asa dragalas ….cu ochisorii lui albastri …da costa, nu gluma :-s

    Raspunde
  5. dana 20 Nov 2008 @ 20:21

    @ghiocel – e dragut chiar daca nu e caine su ursulica …..e verde ;;)

    Raspunde
  6. octavian 20 Nov 2008 @ 23:55

    @silvia, @cristi daca vreti ceva viu, mai exact un puiutz simpatic, o catelusa cu funditzarosie, foarte cuminte si jucausa, va dau eu!!! E cadoul perfect pt sarbatorile de iarna!!! (raspunde la numele KALI :D )

    Raspunde
  7. Alina 22 Nov 2008 @ 17:17

    :D cred ca renunt la toate cosmeticele si hainele de craciun si imi iau un Pleo, e absolut bestial!!

    Raspunde
  8. criserb 23 Nov 2008 @ 11:59

    Avand in vedere ca esti fata sunt sigur ca ai destule hainutze, deci poti sa renunti linistita la a-ti achizitiona altele noi :)

    Ia-l ca eu abia astept sa ne spui cum e :)

    Raspunde
  9. mybrainquit 25 Nov 2008 @ 12:32

    L-am vazut ieri in Diverta, incerca sa iasa din cutie. Nasol ca motorasele de locomotie nu sunt foarte silentioase. Si era 1300 RON…sau 14, am uitat.

    Raspunde
  10. octavian 26 Nov 2008 @ 11:28

    daca esti cuminte poate ti-l aduce mosu, si daca nu-ti place, vezi ca este si versiunea femeie, dar pe aia tb sa ti-o cumperi singur, este in jur de 5000 euro, dar eu zic ca iti scoti banii =))

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)