Sari la conținut

Polițiștii călare fac ordine în parcul Herăstrău

M-am uitat la clipul de mai jos și chiar nu mi-a venit să cred că sunt niște polițiști care au intervenit așa, între niște oameni care ascultau o trupă care cânta ceva. Nu sunt un fan al genului, dar din câte se vede în imagini oamenii ăia chiar nu au făcut ceva deplasat.

Cântau ceva și au avut un public decent. Eu nu văd nicio debandadă, nu văd nicio perturbare a ordinii și liniștii publice, nimic. Poate vedeți voi…

https://www.youtube.com/watch?v=HvZB79asHXo

Iar aici aveți un mesaj al celor de la Barbarossa în urma evenimentului din parc.

https://www.youtube.com/watch?v=FSP7Wfosdx4

sursa

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
9 comentarii
  1. roxaa 28 May 2014 @ 10:26

    priviti cu atentie clipul si veti vedea ca iese o debandada, dar nu din cauza polititstilor locali ci a cetatenilor/publicului/”artistilor” care au un comportament total deplasat (huiduieli, injuraturi, agresiunea polititstului, provocarea politistilor calare prin zgomotul facut cu tobele care sperie caii, copiii prezenti); este o scena care pe mine ma scarbeste prin evidenta lipsei de educatie si a tupeului prost, caracteristic in ultima vreme romanului;

    Raspunde
  2. criserb 28 May 2014 @ 10:42

    @roxaa – debandadă ieșea și dacă interveneau fără să intre cu caii într-o mulțime de oameni?

    Raspunde
  3. Radu Balan 28 May 2014 @ 10:47

    Sunt mai multe fete ale acestei probleme:
    1. Oamenii au procedat gresit luandu-se la incaierare cu fortele de ordine. Sunt de acord cu asta si consider ca pe baza acestei filmari se pot gasi cei vinovati si trasi la raspundere regulamentar.
    2. Fortele de ordine au procedat gresit incercand sa intervina (pentru a afla ce se intampla si de ce se intampla) calare, cu atat mai mult cu cat nu reuseau sa stapaneasca caii. (Cum ar fi daca un pompier ar interveni pentru stingerea unui incendiu si nu ar stapanii furtunul?)
    3. Fortele de ordine (cel putin in cazul din video) sunt clar niste personaje nepregatite, care nu stiu ce sa faca si cum sa se comporte in diferite situatii.

    Raspunde
  4. Gervil 28 May 2014 @ 11:08

    … Tu te-ai uitat pana la finalul filmului ? ti se pare normal cum e agresat politistul ala ? cum i se iau lucrurile din mana, de catre toti tuciurii aia tupeisti ? Sa nu-mi spui ca individul cu lant de caine la gat si cucoana aia cu gura mare sunt indivizi care nu perturba linistea ca-mi mananc tricoul.
    Nu-mi vine sa cred ca n-a scos arma din dotare, poate ca nu avea… asemenea manifestatii denota lipsa oricarui respect fata de autoritate…. cum zice si roxaa…caracteristic poporului roman de cand a intervenit democratia…ne ducem cu totii in rahat… nu mai exista frica de lege nicaieri, pe strada, in parc, nici macar in sectia de politie.

    Cat despre inceput… sincer, daca eu tre sa am aprobare (si incerc sa fiu cat mai “legit” posib il in orice interactiune a mea cu statul – stiu, papagal – https://scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t1.0-9/s720x720/10006497_10152204610967834_1279310717_n.png ) pentru orice activitate pe care o fac, mi se pare normal ca si indivizii sa aiba asa ceva. deci, interventia agentilor mi s-a parut ok, cu exceptia cailor, puteau fi lasati deoparte – totusi, nu stim daca interventia s-a facut dupa alte incidente la care respectivii au refuzat sa elibereze.

    Raspunde
  5. criserb 28 May 2014 @ 11:14

    @Gervil – m-am uitat și nu mi se pare normal unde s-a ajuns. Ideea este că dacă polițiștii interveneau altfel poate nu se ajungea aici, dar ai au preferat să intre cu caii direct în mulțime.

    @Radu Balan – perfect de acord cu tine.

    Raspunde
  6. Marius 28 May 2014 @ 17:20

    Ăia nu sunt poliţişti, sunt nişte gardieni comunitari ai primăriei, iar asta explică tot.

    Raspunde
  7. 1qlee 28 May 2014 @ 20:26

    Se poate vedea in de la secunda 20 cum un membru al acestei formatii, batea toba intentionat cu scopul de a agita calul. Total iresponsabil, pentru ca totusi si caii sunt niste animale, si puteau fi imprevizibili. Puteam sari, puteau da din copite etc
    ps
    Nu scuz comportamentul politistilor. Pun in discutie doar atitudinea aceste trupe, fata de politisti

    Raspunde
  8. Marius 28 May 2014 @ 21:32

    Fix asa le trebuie. Asta e tara lui “n-ai voie”. N-ai voie sa calci pe iarba, n-ai voie sa canti in parc, n-ai voie cu hamac intins pe copaci. Ca asa vor niste analfabeti cu patru clase. Cine a umblat pe afara stie cum e acolo in parc. Ai voie orice.. sa calci, sa dormi pe iarba, sa legi ce vrei tu de copaci atata timp cat nu ii strici.
    Dupa parerea mea ar fi meritat batuti.

    Raspunde
  9. criserb 29 May 2014 @ 00:00

    @1qlee – ai dreptate și tu, nici ăștia cu formația nu au vrut să se lase și din încăpățânarea lor putea să iasă rău…

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)