Sari la conținut

Nici florile nu mai sunt ce-au fost

floriPe vremuri, cand nastea o prietena/amica, luai un buchet de flori si te duceai cu el la spital. Asa era moda. O floare era oricand binevenita.

Eh, acum lucrurile nu mai stau chiar asa. Acum in secolul in care “cercetatorii britanici” au descoperit ei cum este facuta gaura la macaroana, acum nu se mai poate. Este strict interzis sa te duci cu flori la spital ca se imbolnaveste copilul.

Pe vremuri cand femeile nasteau fix in plin lanul de maci, copilul nu se imbolnavea dar acum, acum e mare pericol sa te apropii cu o floare de el.

Nu glumesc, este pe bune treaba. Acum nu mai ai voie sa mergi cu flori la spital. Te intampina tanti de la poarta cu un ton intrebator. N-ati stiut ca nu aveti voie cu flori in spital? Nu n-am stiut…

O prietena a nascut, iar o alta prietena s-a dus in vizita si mi-a povestit cele de sus.

In caz ca va naste si voua vreo cunostina sa stiti, nu va mai pierdeti timpul sa cumparati flori pentru ca oricum nu va lasa cu ele in maternitate, se imbolnaveste copilul.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
15 comentarii
  1. irina 5 Oct 2012 @ 15:14

    depinde de maternitate si de sectie…
    cele cu cezariana nu raman cu copilul peste noapte asa ca pot tine florile in camera; celelalte le pot lasa pe geam sau la usa :D

    Raspunde
  2. Di 5 Oct 2012 @ 15:18

    bine punctat! reinventeaza ei totul dupa o mie de ani…e absurd si penibil..

    Raspunde
  3. criserb 5 Oct 2012 @ 15:21

    @irina – nu te intreaba paznicul prin ce metoda a nascut respectiva, nu te lasa cu flori si gata :)

    Raspunde
  4. ama 5 Oct 2012 @ 15:29

    La Sanador florile erau tinute la usa rezervei pacientei…

    Raspunde
  5. criserb 5 Oct 2012 @ 15:36

    @ama – la Elias nu ai voi sa intri cu ele in spital.

    Raspunde
  6. Mihaela Curea 5 Oct 2012 @ 15:40

    Regula nu e strict pentru maternități, ci nici când mergi în vizită unde știi că este nou-născut. E vorba de miros, e prea puternic pentru bebeluși , iar unele flori sunt toxice.

    Raspunde
  7. Alina 5 Oct 2012 @ 15:50

    Bag de seama ca prin Elvetia florile sunt “purificate” caci am nascut de 2 ori si de 2 ori am primit flori si le-am tinut in camera.

    Raspunde
  8. criserb 5 Oct 2012 @ 16:23

    @Mihaela – Crezi ca mamica ta nu a primit flori cand ai venit tu pe lume? Si uite ce mare si frumoasa te-ai facut. E o aberatie. Aaa, ok, sunt cazuri rare de alergie dar de aici pana la a nu mai intrac cu flori in spital cred ca e cale lunga.

    Raspunde
  9. irina 5 Oct 2012 @ 22:07

    @criserb, de elias vorbesti? astia chiar au luat-o razna? eu am nascut acolo (ce-i drept, acum 8 ani) si n-au fost probleme de genul asta…

    Raspunde
  10. TyT 5 Oct 2012 @ 22:45

    Nebuni, atunci sa mergem cu flori din plastic :)) ! Reguli peste reguli , una mai tampita ca alta , dar mica atentie ramane valabila …

    Raspunde
  11. liana 6 Oct 2012 @ 13:42

    Am vazut ( eu cu ochii mei , nu vorbesc din auzite !! ) intr-o zi cum o florareasca dadea cu un spray portocaliu pe un buchet de trandafiri , initial albi. Facea chestia asta in strada , n-avea nicio jena. A colorat florile c-o nonsalanta inimaginabila. Nu-ti poti imagina cum iesea jetul ala portocaliu , cum colora florile si trotuarul in acelasi timp !
    Am primit eu acum cateva zile un buchet de dalii albe colorate cu rosu in mijloc , se lua vopseaua cand dadeam cu degetul…

    Apoi e vorba de igiena : de multe ori nu exista vaze si florile stau in sticle de plastic , taiate., apa aia se cam impute , chiar daca exista vaze trebuie schimbata apa si spalate recipinetele , au praf , spori , alte alea , nu mai spun ca nu servesc la nimic ( mai bine duci un scutec sau orice altceva util decat flori ) , se ofilesc , cineva trebuie sa le arunce (infirmierele sunt destul de putine ) , unele femei sunt alergice ele insele si pot avea probleme ( stii cam cum duhnesc crinii aia imperiali ? acasa ii scoti noaptea in balcon , dar la spital ?? )
    Daca florile stau la usa cineva care trece in viteza se poate impiedica de ele , poate e vreo urgenta si aia nu pot trece cu aparatura pe acolo …stiu ca aduce a drobul de sare dar floriele chiar nu sunt ceva de preferat .

    Raspunde
  12. liana 6 Oct 2012 @ 13:52

    Si pune-te in locul mamicii ( cand faci un cadou e bine sa te gandesti mai mult la destinatar decat la tine…): cu ce ai prefera sa umpli masina ( sau taxi-ul…)cand pleci din spital ? Cu 10 buchete de flori jumate ofilite , eventual si cu tepi ( asta in caz ca nu suntem romani neaosi care lasam mizeria dupa noi in spital ) , ai cumva 10 vaze acasa ?? sau cu 10 pachete de pampersi sau cu 10 salopetele etc pt copilas ?

    Raspunde
  13. criserb 6 Oct 2012 @ 16:10

    @liana – pe principiul asta nici la nunta nu trebuie sa-i duci unei femei flori ca deh, cu siguranta nu are 10 vaze pe acasa…

    Raspunde
  14. liana 6 Oct 2012 @ 16:24

    Nu numai: duci bani si cadouri pe langa flori. :)
    Mireasa pleca de la primarie cu bratele pline de flori ,e ok , nu e in spital unde conteaza igiena si eficienta ,nu are un copil de carat…:)
    l

    Raspunde
  15. maddy 8 Oct 2012 @ 10:02

    mi se pare un sfat de bun simt. se stie ca tuberozele si crinii imperiali miros puternic si nu e indicat sa dormi in camera cu ei. am fost in vizita la o prietena care a nascut si am vazut ca florile erau in vaze mari la usa camerelor.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)