Sari la conținut

Prioritate de femeie însărcinată

shutterstock_135791411

De când este Dana însărcinată am zis că o să mă bucur și eu de niște avantaje, în principiu de cozile la care aș prefera să nu mai stau, sau poate de un loc de parcare special pentru femeile gravide.

Până acum pot să spun că nu m-am bucurat prea mult, dar au fost totuși două cazuri. O dată în IKEA când doamna de la casă ne-a chemat în față când a vazut-o pe Dana cu burta mare și încă o dată la Medlife când ne-am băgat în față la recoltat sânge pentru niște analize.

În rest nimic.

Partea bună este că noi nu am avut nevoie de favoruri, Dana este ok și rezistă destul de bine cu burta ei, nu se plânge.

Totuși stau și mă gândesc că nu este normal și că ar trebuie să existe peste tot niște favoruri pentru femeile însărcinate. Nu toate au noroc de o sarcină ok și ar trebui să fie ajutate.

În supermaket-uri am văzut că mai există case speciale, dar nu ține nimeni cont de ce scrie acolo. Fiecare stă la ce casă vrea și “dă-le naiba de gravide, pot să stea și ele la coadă”.

Cam asta este mentalitatea pe care am întâlnit-o.

Oare este normal să le tratăm așa pe femeile însărcinate? Este normal să nu le facem sarcina mai ușoară? Nu ne gândim că într-o zi și a noastră jumătate o să fie în situația aia și ne-am dori ca ei să-i fie mai ușor?

Nu ne gândim ca ale noastre fete vor fi și ele mame și lor ar trebui să le creăm niște condiții mai bune?

De foarte multe ori nu ține neaparat de magazinul/instituția la care suntem, ține de noi toți, cei care stăm la cozi și care ar trebuie să le lăsăm în față pe aceste femei, chiar dacă ele nu arată că ar vrea asta.

E bine să le facem viață mai ușoară, în măsura în care putem.

Doar zic, e părerea mea și chiar nu are legătură cu Dana care este însărcinată, doar că de când este m-am lovit mai mult de treaba asta și am putut să privesc problema din ambele perspective.

Foto parcare femeie însărcinată via shutterstock.com

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
7 comentarii
  1. Vali 15 Dec 2014 @ 17:30

    Stai să apară bebe și după o să vă confruntați cu faptul că nu toate magazinele au lift iar pe scările rulante teoretic nu ai voie cu căruțul… ca nu toate magazinele au rampă și va trebui să iei căruțul în brațe… și multe :)

    Raspunde
  2. ervin 15 Dec 2014 @ 18:58

    La casele de la supermarket speciale pentru gravide poti intra direct in fata, chiar daca e coada. Asta teoretic, pentru ca spatiul e destul de ingust; am vazut un caz in care unu’ cu ceafa groasa s-a ambalat exact pe tema “dă-le naiba de gravide, pot să stea și ele la coadă”, dar casierita a chemat un om de paza si s-a rezolvat situatia

    Raspunde
  3. criserb 15 Dec 2014 @ 20:36

    @Vali – înseamnă că o să mai am subiecte de scris, din păcate. Eu totuși sper că lucrurile se mai și schimbă, și sper că schimbarea o să fie în bine.

    @ervin – teoretic da. Practic nu aș vrea să aud cine știe ce cuvinte frumoase. Nu mi-e de mine, îmi este de soție.

    Raspunde
  4. Julian 15 Dec 2014 @ 22:44

    Vali,
    Prea putin e nevoie sa te plimbi cu carutul cu bebe prin magazine, spun asta din experienta proprie.
    Acum bebele nostru are un an si jumatate, eu am stat in concediu de paternitate caci l-am dorit/asteptat extrem de mult, deci vara si toamna trecuta l-am tinut la plimbare afara cat de mult posibil, Iar marea provocare la fiecare plimbare, sa gasesti o strada linistita unde sa nu ti-l trezeasca claxoanele, trotuare sa nu fie blocate de masini parcate nesimtit, trotuare cu borduri joase sa le poti cobori fara grija, etc.
    Cat despre ce a postat Criserb, mai avem mult de lucru la ‘cei 10-15 ani de acasa’, peste tot vezi oameni indiferenti la batranii cu probleme, la mamele chinuinduse cu copii, ca sa nu mai vorbim de femeile insarcinate..

    Raspunde
  5. Yamasha 16 Dec 2014 @ 10:04

    Educatie de unde…?!

    Raspunde
  6. criserb 16 Dec 2014 @ 10:56

    @Yamasha – educația ne-o mai facem și singuri, dacă vrem.

    Raspunde
  7. Sergiu 4 Apr 2017 @ 18:08

    Oare între femeile gravide si femeile cu bebelușii cine ar avea prioritate?

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)