Sari la conținut

Probleme cu hostingul. WebFactor și SimpliQ

După cum știți zilele săptămâna trecută am avut blogul căzut. Cei de la WebFactor au avut ceva probleme, destul de nasoale și nimic nu a mai mers. Am avut momente în care îmi imaginam că am pierdut totul, 12 ani de muncă, dar am avut noroc și am reușit să recuperez totul.

Serverele WebFactor au fost preluate de cei de la SimpliQ și blogul, alături de toate site-urile pe care le găzduiesc sunt sus, funcționale.

Nu intenționez să mă mut, cel puțin nu deocamdată, am să rămân clientul celor de la SimpliQ, am să le dau o șansă și lor, și dacă lucrurile nu merg bine atunci am să mă gândesc unde mă mult.

Toți cei ce aveți siteurile/mailurile găzduite de mine puteți să vă mutați dacă nu sunteți ok cu SimpliQ, nu e supărare.

Ce am învățat din toată chestia asta?

Să-mi fac backup, sper să nu uit chestia asta peste ceva vreme.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
2 comentarii
  1. Dragos Schiopu 14 May 2018 @ 14:45

    Am la SImpliQ de peste 2 ani hostingul si sunt foarte multumit de ei. Si sunt ok si pe partea de suport. Back-up-ul mi-l fac singur recurent, plus cateva copii de siguranta dintre care un hard sta intr-o cutie de valori intr-o banca.

    Raspunde
  2. Shumi 14 May 2018 @ 17:31

    Am fost si eu la simpliq cam tot 2 ani. Primul an am fost foarte multumit. Sunt niste oameni ok care lucreaza acolo. Pe partea de suport nu am ce comenta, mereu au fost receptivi la ce idiotenii de intrebari am avut. Al doilea an mai putin multumit de server.
    Nu stiu daca si pentru conturile de la webfactor e la fel, dar la mine nu avea activat XMLRPC din cauza abuzurilor, ceea ce insemna ca nu puteam sa administrez site-urile wordpress din aplicatia wordpress pentru mobil. Avand in vedere ca au adus serverele fizic de la webfactor momentan probabil nu e cazul, dar vedeti pe viitor, daca isi aliniaza setarile serverelor webfactor la ale lor.
    In ultimul timp probabil se aglomerase serverul pe care era contul meu, deoarece primeam aleator erori 404 in interfata de administrare a wordpress (chiar si cu toate plugin-urile dezactivate). Vizitatorii nu erau afectati deoarece foloseam un plugin de cache.

    @Dragos Schiopu. Sunt curios, te duci lunar la cutia de valori, iei hdd-ul si faci backup si te duci inapoi sa-l pui? Sau in fine, poate te duci cu laptopul si transferi direct de acolo. In locul tau, daca tot m-as agita cu cutia de valori, as pune doua hdd-uri cu acelasi backup, ca se mai strica si astea. Eventual un SSD, ca poate un vecin din cutie tine un magnet puternic :)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)