Sari la conținut

Profilul clientului BCR

ch_5ori_puncte_340x249

Stiti cu totii ultima campanie BCR, cea in care sotul isi impinge masina spre o pompa de benzina (sau motorina). Odata ajuns acolo constata ca nu poate sa plateasca cu cardul si prefera sa impinga masina mai departe in loc sa asculte sfatul sotiei, care spune sa plateasca cash. Ma rog, scuza lui este ca daca plateste cu cardul o sa castige mai multe puncte de loialitate.

De aici ce concluzie tragem?

Clientul BCR e un fel de catar. El prefera efortul fizic si locul unei modalitati simple si comode. Pe langa asta se deduce si prostia clientului, pentru ca e prea cunoscuta expresia "pana prostului" atunci cand ramai fara carburant. Numa’ inteligenta nu denota acest lucru.

Oare asta e profilul clientului BCR sau ce vor sa insinueze astia cu reclama lor?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
20 comentarii
  1. Bubul 9 Feb 2011 @ 14:39

    Interesant :))) :)) :))

    Raspunde
  2. blowfish 9 Feb 2011 @ 14:49

    Sacrificiul suprem al Clientului pentru un pumn de graunte de loialitate.. E o reclama complet stupida :) Nici un roman nu este in stare de asemenea sacrifiu plus ca reclama nu reflecta comportamentul omului de rand :))

    Raspunde
  3. cristian voiculescu 9 Feb 2011 @ 15:25

    Ca orice reclama, e o exagerare.
    Ramane de vazut care sunt sacrificiile pe care le-ar face cineva pentru punctele de loialitate.

    Raspunde
  4. Crox 9 Feb 2011 @ 15:34

    Am vazut reclama la TV si am ras in hohote. Sigur intentia lor nu a fost asta :)

    Raspunde
  5. Alexandru Negrea 9 Feb 2011 @ 15:37

    Cristi, analiza e exagerată, având în vedere că reclama e una amuzantă. Reclama de la Colgate, cea cu Domnul Castor, te-a făcut să te simţi ca un animal din pădure, care are dinţii mari şi mănâncă lemn?

    Nu a avut BCR cele mai bune campanii şi nici nu e cel mai bun exemplu de bancă flexibilă şi prietenoasă (cel puţin momentan), dar încercăm să schimbăm nişte lucruri şi mi-ar plăcea să văd mai mult decât analize superficiale, precum cea din articolul de mai sus.

    Raspunde
  6. Alexandru Negrea 9 Feb 2011 @ 15:43

    Afirmaţia cu care ai început articolul mă bucură, să ştii :))

    “Stiti cu totii ultima campanie BCR”

    Raspunde
  7. criserb 9 Feb 2011 @ 15:57

    @Alexandru Negrea – adevarat, buna sau proasta tot reclama e :)

    Raspunde
  8. Alexandru Negrea 9 Feb 2011 @ 15:59

    Vezi că mai e un comentariu în moderare :)

    Raspunde
  9. criserb 9 Feb 2011 @ 16:16

    Am vazut, mai tarziu, dar am vazut :)

    Analiza mea nu e deloc exagerata, nu are rost sa facem comparatii cu Colgate sau cu Banca Transilvania (cu balerinul ala).

    Se presupune ca (,) clientul BCR e totusi un om inteligent, ca d’aia alege o banca serioasa si nu unul care alege sa-si impinge masina decat sa-i bage carburant. E vorba aici de imaginea bancii iar agentiile de creatie trebuie sa vina cu ceva pe masura imaginii fiecarui client.

    E ea haioasa, reclama, dar nu este pentru o banca, sau nu pentru o banca ca BCR-ul.

    Ma rog, e parerea mea pe care o poti lua ca atare sau ma poti contrazice, dar cred ca asta (ca ne contrazicem noi) nu ajuta pe nimeni :)

    Ma gandesc ca din postura ta le poti da sfaturi, le poti spune ce e ok si ce nu si cum o sa fie perceputa fiecare miscare/reclama a lor.

    Nu am nimic cu BCR-ul, ba chiar imi sunt la suflet (motive personale) chiar daca eu lor nu, eu ma luam doar de reclama lor ;)

    Raspunde
  10. Crox 9 Feb 2011 @ 17:13

    Reclama asta e de failblog.org, sa rezum cele spuse de criserb.
    Amuzanta da, dar totusi, in calitate de client al bancii nu vreau sa ma identific cu unul care prefera sa isi impinga masina pana la urmatoarea statie de petrol care sa-i accepte cardul, decat rateze cateva puncte de fidelitate.

    PS. Calitatea de client al bancii este una pur ipotetica (si NU, nu am nicio ipoteca la BCR)

    Raspunde
  11. Ghiocel07 9 Feb 2011 @ 18:55

    Vezi ca s-ar putea sa nu mai fac Banking cu tine :-t

    Raspunde
  12. Costy Postolache 10 Feb 2011 @ 01:29

    Pana la urma tu ti-ai exprimat parerea personala si argumentata vis-a-vis de reclama BCR. Nu ai criticat banca ci executia si mesajul pe care incearca ei sa-l transmita, asa ca nu vad de ce s-au incins spiritele pe aici.
    Legat de profilul clientului, perfect de acord, asta se intelege din reclama.

    Raspunde
  13. Mihai Baboi 10 Feb 2011 @ 11:01

    De cand am vazut reclama m-am gandit: “De ce nu pune benzina de 15 lei, ca sa ajunga la prima pompa si sa faca plinul cu cardul?” Nu e prima data cand campaniile astea pun clientul intr-o lumina foarte proasta.

    Tii minte reclamele alea la Cosmote? “L-ai sunat pe Alex (prietenul cel mai bun)? Nu, ca n-are Cosmote…” Super campanie.

    Raspunde
  14. mo 10 Feb 2011 @ 11:20

    e o reclama stupida!!! nu poti sa razi pentru ca ai rade de prostia omului, care prefera sa isi impinga masina in loc sa faca exact cum a zis Mihai Baboi….

    Raspunde
  15. Crox 10 Feb 2011 @ 13:09

    Nu stiu altii cum sunt, dar eu, pe vremea aceea cand citeam “Prostia omeneasca” de Ion Creanga, tare copios ma mai amuzam.

    Raspunde
  16. Oana 19 Feb 2011 @ 01:14

    @Alexandru Negrea – Daca lucrezi la BRD inteleg sa te bucuri ca o antireclama idioata este prezentata, cu un buget imens, pe toate canalele TV la orice ora din zi si din noapte. In primul rand jigneste inteligenta clientului BCR care este comparat cu un prost care isi impinge rabla ca a ramas in pana, in al doilea rand il face si idiot ca nu-si cumpara benzina si in al 3-lea rand il face cretin ca face banking cu o banca dispusa sa arunce bani grei pe o reclama cel putin dubioasa. Iar daca vrei sa spui ca reclama este intentionat facuta prost ca sa atraga atentia atunci imi provoci scarba.

    Raspunde
  17. Cristina 19 Feb 2011 @ 01:50

    Eu nu o consider nici o reclama stupida, dar nici una inteligenta. Cred ca au vrut sa evidentieze cat de avantajos este sa ai punctele alea: adica, frate! se merita sa iti impingi si masina ca sigur nu o sa regreti. Bine, nu cred ca este ATAT de avantajos, dar cred ca reclama a fost gandita ca o “hiperbola”, daca pot sa zic asa.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)