Sari la conținut

Publicitate pe TVR HD

Pentru ca vad ca din ce in ce mai multa lume se intreaba de ce nu se da publicitate pe TVR HD ma gandesc ca e cazul sa explic asta. M-am intrebat si eu la un moment dat si cum Raca mi-a povestit, cred ca e bine sa aveti si voi un raspuns la intrebarea voastra.

In primul rand trebuie sa va zic ca in Romania programele Televiziunii Romane sunt programe must carry. Must carry asta, inseamna ca toti operatorii de televiziune din Romania sunt obligati sa difuzeze programele TVR-ului peste tot, in toata reteaua lor. Aceste programe sunt gratuite si operatorii nu platesc nici un ban pentru distribuirea lor, asa cum fac pentru alte canale.

Astfel, programele TVR-ului au un regim special, ar trebui ca ele sa se poata viziona chiar daca clientul nu-si plateste abonamentul ce-l are la un operator. In realitate, nu e chiar asa pentru ca astia taie cablu cu totul si na, nu ai cum sa vezi un post daca ai cablul debransat. Dar nu asta e subiectul prezentului post.

Dupa aceasta introducere hai sa va explic cum sta treaba cu publicitatea pe TVR HD.

TVR HD fiind un program al unei televiziuni must carry ar trebui sa fie distribuit la fel ca restul programelor, pe toate retelele de televiziune din tara dar, din pacate acest lucru este imposibil datorita tehnologiilor necesare. Nici un operator TV nu are tehnologia necesara acestui lucru in toate localitatile mici si satele uitate de lume. Chiar daca in orasele mari exista posibilitatea distribuirii, in orasele mici acest lucru nu este deocamdata posibil.

Astfel, TVR HD este deocamdata un post "in teste" el fiind distribuit de operatorii TV acolo unde exista aceasta posibilitate. Acest post o sa devina un post comercial si implicit un post must carry in momentul in care exista posibilitatea transmiterii lui in toate zonele tarii.

Pana atunci, fiind un post in teste, nu o sa vedeti reclame pe el. Legea nu permite publicitatea pe astfel de posturi. Mai exista ce-i drept din cand in cand cate o reclama, dar atunci este vorba de reclame ce sunt obligatorii de transmis impreuna cu Champions League de exemplu.

Eu zic sa ne bucuram ca TVR HD este deocamdata in teste, in felul asta putem urmari si noi in liniste o emisiune, un meci sau mai stiu eu ce dau astia pe HD.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
4 comentarii
  1. Cristian 4 May 2011 @ 01:48

    N-ai reclame, bagi Zestrea Romanilor!

    Raspunde
  2. ipo 4 May 2011 @ 10:49

    TVR HD nu e must carry: http://www.cna.ro/Topul-sta-iilor-TV.html
    Pe urma legea permite difuzarea de publicitate pe TVR HD, dar exista mai multe dificultati (spoturile sa fie HD sau macar 16:9, statia nu are audienta masurata) si de aia nu merita sa se bage publicitate, n-ar fi clienti si ar iesi f putini bani.
    In the end oricum te-ai putea uita la meciuri sau la filme in liniste ca n-ar fi intrerupte de reclame, ele s-ar difuza doar intre programe, ca la TVR1 de ex.

    Raspunde
  3. criserb 4 May 2011 @ 11:13

    Pai si eu ce am zis mai sus? :) Ca nu e must carry, e inca in probe… Daca iese din probe si devine un post comercial o sa devina automat must carry, la fel ca toate programele TVR.

    Raspunde
  4. Tony 13 Jun 2011 @ 11:09

    TvrHD este cel mai bun post de televiziune din Romania la ora asta, parerea mea.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)