Sari la conținut

Mi-am spart baia de ulei

Intr-un mod in care voi nu ati reusit acest lucru. As putea sa pariez pe tema asta.

In Maramures, intr-o seara, domnul Pop imi spune ca a vazut o pata sub masina mea. Ma duc afara, verific si observ ca intradevar sub masina era o pata destul de mare de ulei. Bag degetul in balta si vad ca e cat se poate de proaspat, ca e cu siguranta de la mine.

Pentru ca tocmai ma intorsesm din drumetie am considerat ca nu e un moment bun sa ma uit la joja, asa ca o las pe a doua zi dimineata.

A doua zi, scot joja si vad ca ulei am suficient. E la minim, dar eram totusi in normal. Pentru ca sunt grijuliu cu Fortzosul, duc masina la un mester local sa-si dea cu parerea si sa vad daca pot sa plec cu ea asa la Bucuresti.

Se uita omul, imi zice ca e clar ulei de motor (ma gandeam sa nu fie de altundeva) dar pentru ca timpul era destul de limitat (trebuia sa plecam la Bucuresti) nu mai desface scutul sa vada exact de unde curge. Imi zice sa mai completez cu ulei, sa mai verific din cand in cand si ca o sa ajung la Bucuresti fara nici o problema.

Azi, dupa ce mi-am terminat treaba la birou, am dat o fuga la mecanicul meu Petre, sa vada exact care e problema.

Dam scutul jos si observam cu stupoare ca baia de ulei e sparta. Sparta e un fel de-a spune pentru ca nu am spart-o :)

Furtunul de evacuare de la intercooler (sper ca am inteles eu bine) s-a frecat de baie de ulei, a subtiat tabla si a perforat-o.

Cu greu mi-a venit sa cred ca bucata aia de furtun, care e din plastic, a reusit sa subtieze o baie de ulei care e din aluminiu dar, daca am vazut cu ochii mei nu mai puteam sa zic ca nu e asa…

baie-ulei-sparta

In concluzie se pare ca plasticul este mai rezistent ca aluminiul atunci cand e vorba de frecare. Nu zic ca e un plastic simplu, o fi unu’ mai dur, dar pana la urma tot un plastic e. In "avantajul" plasticului a fost un cod care era trecut pe teava de se vede in poza, chiar in locul in care se realiza atingerea. Se pare ca acest lucru a favorizat mult "slefuirea" baii mele de ulei.

Maine sper sa imi fie gata masina, mi-a zis Petre ca nu e cazul sa schimb baia de ulei ca o s-o sudeze si totul o sa fie ok. O sa vad maine daca toate lucrurile decurg bine :)

Deci, sa stiti ca e posibil sa spargeti o baie de ulei fara sa dati cu masina intr-o piatra, drept e ca rar, dar e posibil :(

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
8 comentarii
  1. Ciprian 4 May 2011 @ 01:48

    si eu ma asteptam sa rad de tine ca ai facut cine stie ce , sau ai vrut sa il pui pe fortos sa`ti sara vre`o bordura

    Raspunde
  2. criserb 4 May 2011 @ 01:50

    Asa am zis si eu, mai bine dadeam eu cu el intr-o piatra si stiam ca eu l-am stricat… dar asa… Chiar n-am mai auzit de asa ceva :(

    Raspunde
  3. SIP 4 May 2011 @ 09:06

    Citroen sau VW …this is the question ???

    Raspunde
  4. criserb 4 May 2011 @ 10:31

    @SIP – nu cred ca are rost sa continuam aceasta discutie, stii deja care e raspunsul pentru fiecare dintre noi ;)

    Raspunde
  5. ipo 4 May 2011 @ 10:53

    De vina cred ca a fost colierul metalic care fixeaza furtunul. Spectaculos e atunci cand furi mireasa de la o nunta si din exces de zel lovesti un capac de canal inalt de 15 cm. Buuuufff!! Si in 2 secunde a inceput sa bipaie masina si s-a aprins becul de ulei. Pe o distanta de vreo 10 metri s-a scurs tot uleiul din motor!

    Raspunde
  6. criserb 4 May 2011 @ 11:14

    Nope, colierul metalic nu are urma de contact pe el…

    Raspunde
  7. Canalia 5 May 2011 @ 02:53

    @SIP
    Imi pare rau sa va dau o informatie atat de jenanta pentru Citroen, dar la C3-ul meu, de care sunt foarte mandru (dupa cum probabil stiti), scurgerea uleiului nu s-a petrecut prin spargerea baii de ulei, ci prin distrugerea garniturii de chiulasa. Baietii de la Promotor ma informeaza ca au mai vazut cazuri, e ceva ce se intampla pe la 80.000 km.
    Ma uimeste totusi ca la Polo a fost amplasat furtunul intercoolerului atat de aproape de baia de ulei.
    Cred ca e normal ca aluminiul sa se uzeze mai rapid. Plasticul are capacitate termica mai redusa.

    Raspunde
  8. dan 22 Oct 2015 @ 15:49

    La C3-ul meu(merge doar sotia cu el si numai in oras) acum am venit de la mecanic si am baia de ulei ruginita. Masina este din decembrie 2007,si am cu ea 31.000 km. Vi se pare normal?

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)