Sari la conținut

Puneți mâna pe lopată și nu vă mai plângeți

Tot văd că lumea se plânge că este zăpada pe trotuare, că nu pot să circule ok.

Dar voi ce ați făcut pentru asta? V-ați curățat trotuarul din jurul blocului? Ați pus mâna pe așa ceva iarna asta?

Nu, probabil ca nu, așa cum am văzut tot felul de persoane că se lăudau pe facebook că n-au avut lopată niciodată și că nici nu intenționează să cumpere. Ei bine, atunci nu vă mai plângeți.

Trotuarul din jurul blocului este al vostru, prin contractul de vânzare cumpărare. Citiți-l. Scrie în el că aveți nush cât la sută din terenul asociat blocului. Eh, dacă-l aveți e al vostru și tre’ să vă ocupați de el. Că nu vă pasă, asta este o altă poveste.

La fel nu le pasă nici celor de la alte blocuri, prin față cărora treceți și na, dați vina pe primărie.

Primăria are prea puține trotuare, restul sunt ale cetățenilor, ale celor ce se plâng ca nu au pe unde să circule.

Hai să mai lăsăm văicăreala și să facem și noi ceva.

Da, nu e ușor, munca asta cere puțin efort, dar e sănătate curată, vă spun eu.

Bine, mai sunt și excepții, mai sunt și oameni gospodari, dar astea sunt cazuri răzlețe.

15940433_1388810341153155_9158708658136363258_n

Poză șutită de la Ciprian, om gospodar.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
2 comentarii
  1. Georgi 10 Jan 2017 @ 12:48

    Eu, singurul loc unde aud ca se plange lumea ca e zapada, e pe bloguri. Adica, bloggerii scriu despre acesti oameni si mai vad si eu.
    Nu am cont pe retelele de socializare, deci, nu-s la curent cu noul trend al vaicarelii :))

    Cel putin, in blocul unde stau de cativa ani, se curata constant zapada. Ca ies astia batrani, ca iesim noi… Este si afis la avizier, in perioada cat e zapada, se face cu schimbul, pe apartamente. Azi sunt responsabili cei de la apartamentul X, maine cei de la Y, etc. Dar chiar si asa, cand a dat vineri prima zapada, am iesit cu al meu sa curatam masina si daca tot eram jos, am dat si zapada din fata scarii. Adica, era o chestie logica. Si s-a mai alaturat un vecin.Oricum, nu se respecta prea mult regulamentul ala, avand in vedere ca avem multi pensionari in bloc si vad zilnic cate unul care isi face de lucru cu lopata. Asa ca nu prea ai ce sa mai cureti cand iti vine randul.
    Si pe asta cu “nu intentionez sa cumpar lopata”, iarasi, m-a lasat masca… Nu caut nicio logica in acele afirmatii, ca ma ia capul.

    Oricum, ar trebui sa nu te mire. Vara e plin de reportaje cu oameni care arunca gunoaie pe plaja, iar daca ii ia reporterul la intebari, raspund cu nonsalanta ca “De-aia exista salubritate”. Aceiasi oameni, cred ca sunt fix astia care se caca pe ei la un pic de zapada.
    Si stai, ca inca nu s-a pus presiune pe reciclat. Cred ca ai auzit ce amenzi are UE, de gand sa ne dea.
    Sa vezi atunci panarama si vaicareala: “Vaaaai, dar n-am atatea cosuri ca sa sortez”, “Vaaaai! dar de ce sa sortez eu! pentru ce platesc gunoiul??? sa sorteze aia de la salubritate!!”. Abia astept.
    Eu am avut o tentativa de reciclat, in bloc sunt 3 tomberoane cu mesaj pe ele. Dar cand vine masina de gunoi, le arunca pe toate la un loc. Asa ca o las balta o perioada, ca practic, ma chinui degeaba.

    Raspunde
  2. Adi 10 Jan 2017 @ 20:27

    Niște leneși…

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)