Sari la conținut

Recepție TVR HD

Poate că ați sesizat că de câteva zile nu se mai prinde nici TVR HD pe cablul RDS :) Am auzit că el se poate prinde foarte ok cu o antenă de cameră. Momentan nu am așa ceva, dar am zis să încerc cu o sârmă.

Am băgat o sârmă în televizor și i-am dat o scanare pe DVB-T. Din păcate am prins la un semnal bun, chiar maxim, doar Pro TV HD și Sport.ro HD.

TVR-ul HD l-am prins dar semnalul era prea slab, nu am putut să văd nici o imagine :( Menționez că stau în zona Vitan, undeva la etajul 9 iar în împrejurimi nu am nici un bloc care să-mi blocheze semanalul. Am să încerc zilele următoare să cumpăr o antenă de cameră poate o să am mai mult noroc.

Există careva pe aici care prinde TVR-ul HD prin aer? Dacă da, în ce zonă a Bucureștiului se întâmplă asta și cum e semnalul?

Am sunat la RDS și am încercat să trec pe Televiziune digitala prin cablu Digi TV dar din păcate nu se poate. Nu au boxuri și nici nu știu când o sa primească :(

Singura urgență pe care o am e Campionatul Modial de Fotbal care începe în 2 săptămâni, nu prea am cum să aștept după boxurile lor. Aș trece la UPC fără nici o problemă, ba chiar m-aș bucura :) dar la mine în bloc RDS-ul are monopol :(

Sunt convins că nu sunt singurul în această situație, voi cum vă descurcați?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
12 comentarii
  1. tykryt 31 May 2010 @ 11:15

    cred ca poti sa iti iei o antena gen digi de la upc. dar ca actual abonat upc si fost abonat rds iti spun ca serviciile sunt cam jalnice la upc.

    Raspunde
  2. criserb 31 May 2010 @ 11:59

    Din câte știu eu UPC nu are servicii cu antenă, au doar pe cablu. Sau cel puțin așa știu eu :)

    Raspunde
  3. Liviu 31 May 2010 @ 14:03

    Una din probleme poate fi cablul, daca ai un cablu din ala vechi. Eu asa am patit si s-a rezolvat dupa ce am dat aproape un milion pe un cablu cvadruplu ecranat, cu filtre si alte chestii.

    De la 10%-20% semnalul pentru TVR HD, a sarit la 100%. Asta la parter unde teoretic semnalul este mult mai slab.

    Raspunde
  4. alin 1 Jun 2010 @ 00:20

    Esti grozav ca prinzi ceva cu o sarma:) . Eu cu o antena de camera din aia simpla din 2 telescoape prind doar Prima TV. In rest nimic:(

    Raspunde
  5. xander 1 Jun 2010 @ 14:05

    Si eu ma chinui efectiv sa prind TVRHD.Nu inteleg de ce PROTVHD SI SPORTROHD se prinde lejer cu orice cablu sau sarma in schimb TVRHD e criminal sa-l “prinzi”.Chiar e nevoie de un cablu asa scump?La asta nu m-am gandit.Ce tip de cablu?Sincer,daca o sa asteptam dupa rds sa scoata decodoarele cred ca avem mult de indurat,nici vorba de campionatul mondial hd.Singura varianta ramane sa prindem tvrhd cu o antena si cablu cat mai bun?Macar de-ar merge, ma gandesc sa nu dau 1mil pe cablu si sa nu prind tvrhd ca innebunesc:(

    Raspunde
  6. xander 4 Jun 2010 @ 11:33

    Ieri mi-am luat decodorul hd humax de la rds si am scapat de fire in plus si nervi.Pt 10lei in plus la abonament.Intra tvrhd,digisporthd si nat.geo.hd.deocamdata… plus cele digitale(toate posturile)vor urma mai multe in vara.Mi se pare o investitie ieftina si extrem de calitativa, totul e sa nu mareasca peste ceva timp pretul cei de la rds,nu cu mult ca sigur vor mari…dar merita.Calitate hd exceptionala plus o interfata simpla si moderna.Foarte tari humaxurile astea…

    Raspunde
  7. NMS[TM] 14 Jun 2010 @ 19:23

    TVRHD e platit de toata lumea si ceea ce face RDS prin codare lui este o ILEGALITATE!Inteleg sa codezi orice altceva si sa ceri bani, dar sa codezi ce se da la toata lumea GRATIS se chiama FURT! TVRHD E GRATIS PENTRU TOATA LUMEA !

    Raspunde
  8. criserb 14 Jun 2010 @ 20:51

    @NMS[TM] – e adevarat ceea ce zici tu dar totusi poti sa prinzi TVR HD cu orice antena de camera. Nu-ti trebuie cine stie ce filozofie de antena. O antena din aia veche de ai prin casa e numa’ buna.

    Raspunde
  9. mihai 18 Jun 2010 @ 12:06

    Salut,

    Prind foarte bine TVRHD, PROTVHD si sport.roHD cu antena cumparata de la Domo. Costa 59 lei. Este antena cu amplificare DVB-T. Decat sa mai dau 10 ron pe luna la RDS mai bine asa…..

    Raspunde
  10. Milu 21 Jun 2010 @ 09:15

    RCS a scos criptarea de pe TVR HD de cateva zile. Asadar, nu e nevoie [inca] de decodorul hd de la rcs pentru a vedea campionatul!

    Raspunde
  11. NMS[TM] 23 Jun 2010 @ 11:05

    Se pare ca cineva a facut scandal mare cu TVR HD de se vede prin RCS RDS. In rest, nu ma intereseaza celelalte programe. Pana in 2012 cand trecerea la digital va fi obligatorie pentru toti cei ce doresc licentza de emisie pe teritoriul Romaniei, nu mai e chiar mult.
    Nesimtziti de la RDS RCS te pun sa semnezi pe 1 an si 6 luni pentru decodor sau sa il achiti integral pentru cretina suma de 350 lei. Pana in 2012 mai sunt cat ? 1 an si 6 luni si ei stiu asta. Banul dp fraieri se face usor

    Raspunde
  12. Milu 23 Jun 2010 @ 11:09

    @NMS[TM]
    Stai linistit. Si in 2007 trebuia inceputa procedura pentru mutarea cablurilor de pe stalpii din orase in subteran. Nu cred ca cei din Bucuresti sau Constanta observa vreo miscare in sensul asta. Iar povestea cu 2012… se aplica televiziunilor, respectiv transmisiilor aeriene terestre. Am dubii ca se aplica si celor prin cablu, care nu au mari motive sa interfereze cu transmisiile pe aer.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)