Sari la conținut

Reciclez și o fac cu plăcere

În general o fac cu plăcere, pentru că atunci când știu că vine mașina de gunoiu nu de fiecare dată am chef să sortez chestiile, dar în mare reciclez cu plăcere.

Am încercat să-mi ușurez munca, mi-am luat niște cutii speciale de la Ikea pentru a-mi face treaba mai ușoară.

Le găsiți și voi aici în caz că vă ajută.

Arunc în cutiile alea plastic (sus), doze + sticlă (mijloc) și hârtie + cartoane (jos). Astea sunt chestiile pe care le ridică cei care ne ridică nouă gunoiul.

În rest mai reciclez baterii (pe astea le duc la Kaufland și iau 1 nouă la 7 uzate – și am destule), becuri și nu prea mai arunc nimic în afară de chestii organice.

De când m-am apucat să reciclez tomberonul de gunoi e aproape gol. Înainte abia îi mai închideam capacul, acum dacă nu s-ar împuți cred că ar putea să vină să-l ridice la trei săptămâni.

Mă simt mai bine că fac asta?

Nu neaparat, dar cred că așa-i normal. Dacă anumite chestii se pot recicla, de ce nu? Cu atât mai bine. Nu-i chiar un mare efort să sortezi niște chestii.

Sper să o faceți și voi, să începeți să o faceți cât mai des. Să învățăm cu toții că așa-i ok, să facem și noi ceva pentru planeta asta. Poate nu e mare lucru, dar cu siguranță e mai bine ca un pet să ajungă la reciclat decât aruncat la groapa de gunoi, sau mai grav, pe marginea drumului.

Cam așa a arătat poarta mea în această dimineață, de la stânga la dreapta: gunoi menajer, hârtie și carton, doze și sticle iar la final plastic.

Nu se întâmplă asta în fiecare săptămână, aici vedeți rezultatul a trei săptămâni de reciclare.

Unii vecini scot reciclabilele în fiecare săptămână, eu consider că nu-i cazul. Nu se împute nimic dacă stau mai mult și prefer să le dau sacul plin.

Voi cum stați la capitolul ăsta? Reciclați? Considerați că are importanță reciclarea? Vă întreb pentru că am auzit și oameni care nu dau doi bani pe aste și-și văd de ale lor :(

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
3 comentarii
  1. Haivas 20 Jan 2020 @ 16:50

    Cel mai sanatos e să reducem consumul de plastic. Apa de baut? Filtre la chiuveta. Nema suc in plastic. Lapte de la tonomat cu sticla de sticlă! Există soluții!

    Raspunde
  2. Andreas 20 Jan 2020 @ 18:00

    Reciclez pe 7 tipuri: gunoi menajer, carton, ziare, sticle albe, sticle colorate, metal si plastic, asta cand duc lucrurile la ghena. La mine in apartament o fac predominant in 3 parti: gunoi menajer, metal si plastic, care de obicei ocupa cel mai mult spatiu.

    Fac asta in Suedia, ma iau dupa suedezi si mi-e bine. Toata lumea recicleaza. :)

    Raspunde
  3. criserb 21 Jan 2020 @ 09:49

    @Haivas – la mine e mai greu, cum nu am apa potabile mă costă destul de mult să o fac. Folosesc apă la bidon de 19L, vin unii și-mi aduc cam la 3 săptămâni 4 bidoane. Și le tot schimb. Nu aici e problema. Dar am altele, recunosc.

    @Andreas – Și cum le depozitezi până le scoți din casă?

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)