Sari la conținut

Reclamati, nu treceti cu vederea!

De curand am avut ocazia sa fac un drum de la Brasov la Bucuresti cu un tren CFR, InterCity cu, atentie, traseu international, Viena – Bucuresti, pentru care am platit 60 lei desi a intarziat aproape 2 ore si nu a avut nici macar aer conditionat. Retineti, era InterCity!

Am facut reclamatie si le-am solicitat banii pe bilet inapoi exact pentru motivele de mai sus, am primit un raspuns pe email de forma de mai jos, cu un document nesemnat si nestampilat in care imi contestau afirmatia si sustineau ca a mers aerul conditionat, concluzie pe care au tras-o in urma faptului ca nimeni nu a mai facut reclamatie.

Asadar, motivul pentru care eu acum nu am castig de cauza este tacerea tuturor oamenilor din tren, care au platit un pret exorbitant, au indurat caldura de 40 grade, au mers in conditii de personal, au tacut si au plecat acasa sleiti de puteri si transpirati de vai de capul lor.

Am mai dat de prieteni pe Facebook care au scris ca au patit la fel, au mers cu InterCity si AC-ul nu mergea, intarziere de 2 ore etc insa se plangeau doar pe Facebook. Gresit!

Fratilor, a durat 5 minute sa scriu plangerea! Hai sa ne mobilizam si de fiecare data cand apar situatii in care platim pentru ceva ce nu ni se ofera sa facem un mic efort sa combatem astfel de comportament. Sunt sigur ca daca cel putin 10 oameni, din vreo 100 cati erau in tren, scriau plangeri, situatia era alta. Poate nu imi dadeau banii inapoi pe bilet, dar cu siguranta ca daca i-am asalta cu reclamatii in final ar schimba ceva.

Stiu ce o sa ziceti, ca nu se schimba nimic, e inutil, e pierdere de timp etc. eu o sa va zic ca exact pe asta se si bazeaza ei, ca nu sta lumea sa faca reclamatii si astfel isi bat joc de noi. Dar asta s-ar putea schimba nu? Cu pasi mici dar multi putem schimba lucrurile!

Hai ca se poate!

Test

Guest post de Dragos Lupascu.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
9 comentarii
  1. Cip 9 Aug 2012 @ 22:55

    Sa fim seriosi, suntem invatati sa inghitim si sa mergem mai departe.. dar ai dreptate, nu procedam corect…

    Raspunde
  2. aHUIBAN 9 Aug 2012 @ 22:57

    Da, si UE deruleaza de ceva vreme programe de aducere la cunostinta a romanilor ca “au drepturi”, sa nu se lase pacaliti si sa depuna reclamatie la sediul companiilor sau la autoritatile pentru protectia consumatorului.

    Se pare fara succes din partea lor!

    Daca esti pornit, si sunt de acord cu tine, fa o reclamatie si la protectia consumatorului, actiunea nu va fi imediata dar in baza mai multor reclamatii de acest tip, se va acorda o amenda – un nimic dar… se mai aprinde un buton!

    O sa mearga marlaniile pana cei cu bani sau firme de avocatura dornice de profit si din astfel de procese, vor incepe sa dea in judecata invocand… atacuri de panica, stari de anxietate etc. cerand cateva mii de euro despagubire – “pain and suffering” cum zic americanii; iar astfel de actiuni, de regula, au castig de cauza.

    Raspunde
  3. Alin 9 Aug 2012 @ 22:58

    Degeaba! Fac naveta 5/7 zile Ploiesti – Bucuresti, sunt satul de idiotii astia de controlori, de conditiilor si mai ales de intarzieri, chiar acum 2 zile am avut o ora. A mai avut tupeu si nasu sa-mi ceara bilet, ii zic, pai ba nene acum eram in Ploiesti si-mi ceri biletul?!?!?! Eu nu mai eram in acest tren, deci marsss!

    Merita impuscati, ca si cei din guvern.

    Raspunde
  4. Dragos 9 Aug 2012 @ 23:07

    Pai care crezi ca e urmatorul pas, direc la OPC, am abonament deja, nu sunt la prima reclamatie.

    E inadmisibil ca o institutie a statului sa raspunda oficial intr-un document nesemnat, nestampilat, de pe o adresa de Yahoo fara niciun mesaj in email nimic.

    Ii fac plangere si angajatei CFR care a mintit ca mergea aerul in tren, chiar cand mi-a verificat biletul am intrebat-o de AC si mi-a raspuns cu zambetul pe buze ca e stricat.

    Eu oamenii saracii de pe la Sighisoara lesinati de cald…

    Raspunde
  5. Dorin 9 Aug 2012 @ 23:28

    Asa, si daca ar fi mai multe reclamatii crezi ca ei ar ecunoaste asta?! Tinand cont de faptul ca in mod normal ar trebui sa dea banii inapoi la toti oamenii din tren, sigur au preferat sa-ti spuna ca ai fost singurul care a facut reclamatie… C’mon, esti in Romania!!!

    Raspunde
  6. mircea 10 Aug 2012 @ 09:48

    Exact ! Ce dovada ti-au dat ca nimeni n-a mai facut reclamatie ? Poate toti cei 100 au facut reclamatie si tuturor v-a trimis acelasi mail.
    Imi pare rau s-o spun, dar in Romania asemenea reclamatii sunt ca o lupta cu morile de vant …

    Raspunde
  7. Dragos 10 Aug 2012 @ 12:26

    Pai ce credeti ca fac acum? Ceva la care nu se asteapta, adica ma duc la OPC atat cu reclamatia initiala cat si cu o alta reclamatie, privind modul de comunicare al lor, pe sub mana.

    Asta va zic, ca exact pe atitudinea asta se bazeaza, ca toti cred ca e o lupta inutila si nimeni nu face nimic, insa daca am schimba putin paradigma, adica din vanat sa fim vanatori, i-am lua prin surprindere. Important e sa avem mai multi atitudinea asta.

    In alta ordine de idei, daca nu fac nimic, inseamna ca ma las pagubit de niste sume pentru care nu primesc nimic, inseamna ca ma las transportat ca intr-un tir cu bovine, inseamna ca ei fac ce vor si isi bat joc de mine and so on…

    Imi pierd acum timpul putin, insa lucrurile se pot schimba, important e sa avem cu totii aceeasi atitudine.

    Raspunde
  8. Ioana 10 Aug 2012 @ 13:22

    De acord cu tine, de acord cu Cip…

    Raspunde
  9. dojo 10 Aug 2012 @ 16:44

    Mergi cat mai departe se poate. In general in Romania nu se respecta drepturile consumatorului, dar, daca faci niste ‘valuri’ mai misca niste chestii. Am facut reclamatie la ANPC, cand Unicredit nu erau in stare in 3 saptamani sa-mi dea o situatie clara pe leasing. Dupa 2 ore de la reclamatie am primit IMEDIAT un email din partea unui consultant, care mi-a detaliat absolut toti pasii, oferind informatiile pe care se trageau pe dos sa le dea de 3 saptamani. Cu Asirom am rezolvat chiar mai rapid, i-am amenintat ca ii reclam (trebuia sa mi se accepte un dosar de daune, accident provocat de asiguratul lor). Le-am zis de bine dupa-masa la 5, a doua zi dimineata eram deja sunata ca se lucreaza la dosar, peste alte 4 ore am primit OK-ul, am fost anuntata si service-ul primise deja unda verde.

    Deci se poate.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)