Sari la conținut

Recomand două mașini de tuns iarba

Am recomandat de nenumărate ori mașina de tuns iarba a vecinilor, dar și mașina mea de tuns iarba. Cu toate astea de fiecare dată le caut pe google că uit mereu cum se numesc :)

Așa că scriu acest post pentru viitor, pe când mă mai întreabă cineva de mașini de tuns iarba.

Pentru început vreau să vă spun că nu recomand de nicio culoare mașinile de tuns iarba electrice. Am avut o experiență foarte nefericită cu una electrică ce nu era capabilă să strângă iarba tăiată și de atunci nici nu vreau să mai aud de ele. Știu că mi-a luat vreo 2 ore să strâng iarba, manual, cu grebla. Deci eu vă recomand să le spuneți pas.

Mașina mea de tuns iarba pe care v-o recomand cu drag este un GREENFIELD, G-MTG51A1 și o găsiți pe la 1500 lei. E mare, are o lățime de tăiere de 51cm și are autopropulsie, ceea ce vă ajută la suprafețe mai mari. Eu nu aș avea nevoie, dar când am luat-o eram primul cu gazon (primul din gașcă) și am luat-o la întâmplare. Am vrut ceva bun, după experiența cu mașina electrică.

Nu am ce să-i reproșez, merge brici de 4 ani, nu am avut nicio problemă cu ea. Dezavantajul la ea este că-i cam grea și te miști mai anevoios pe lângă copaci. În rest… e f bună.

O altă mașină, pe care mi-aș fi luat-o, acum uitându-mă în urmă, este mașina vecinilor. Un Viking MB 248.4.

Asta mi-a fost recomandată (mult mai târziu, când deja aveam mașina de mai sus de ceva timp) de niște oameni care se ocupă cu tunsul gazonului. Am văzut că doar din astea aveau și ziceau că le au de ani de zile și-s foarte bune. Le-am recomandat-o vecinilor atunci când a fost cazul să-și cumpere și ei. Au 2 vecini deja și mult mai mulți prieteni. Niciunul nu a avut probleme cu ea.

Are avantajul că este mai ușoară ca mașina mea te descurci cu ea mai lejer. Dezavantajul este că nu are autopropulsie deci trebuie să o împingi tu. Dar nu e un dezavantaj, pentru că nu simți asta, fiind mai ușoară. La bani e cam tot aia (poate 100-200 mai puțin ca prima), dar când tunzi gazonul la 3-4 zile și nu ai ditamai suprafața de tuns, cred că ar fi mai bună aceasta.

Ca idee suprafețele de gazon pe care le tundem noi sunt între 150-300 mp de gazon. În teorie ar merge și o mașină pe curent, dar eu nu v-aș recomanda.

Luați una din cele două, sunt bune până la suprafețe de 2000mp. Poate chiar și mai mult.

Dacă totuși aveți suprafața mai mare, atunci alegeți Greenfieldul pentru autopropulsie și pentru sacul colector mai mare.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
9 comentarii
  1. ovidiu 21 May 2020 @ 19:16

    eu am o Makita electrica pe la 700 lei acum 6 ani, taie bine si aduna iarba. Dezavantajul enervant e cablul, dar si la cea pe benzina e chiar benzina, daca uiti nu mai tai. Alt plus e ca e relativ silentioasa, relativ…

    Raspunde
  2. criserb 22 May 2020 @ 11:27

    @ovidiu – da, cred. A mea e gălăgioasă, dar experiența pe care am avut-o eu cu electrica mi-a lăsat un gust foarte amar, de aia nu pot să le recomand. Sunt sigur că sunt și mașini ok, doar că eu n-am avut experiență cu o astfel de mașină.

    Raspunde
  3. Paul 22 May 2020 @ 23:03

    Știi cumva daca Viking știe să facă și mulcire? N-am găsit nimic despre asta.

    Raspunde
  4. criserb 25 May 2020 @ 14:30

    @Paul – Nu cred că are. Cele care au și mulcire au o gură de evacuare pe lateral, dar eu nu recomand mulcirea. Adică ar merge mulcire, după mine, doar în cazul în care tunzi zilnic, să nu apuce iarba să crească prea mult, altfel te trezești cu o grămadă de resturi vegetale în gazon care nu apucă să se descompună prea repede și o să putrezească acolo.

    Raspunde
  5. Paul 25 May 2020 @ 15:37

    Mersi de raspuns! Chiar sunt acum in cautarea unei masini de tuns iarba si recomandarile tale ma ajuta. In paralel, pare ca sunt o varianta de luat in calcul si cele de la Ruris.

    Raspunde
  6. criserb 25 May 2020 @ 17:52

    @Paul – din ceea ce mi-a zis un vecin care amenajează grădini, deci cu asta se ocupă, nu sunt cele mai fiabile cele de la Ruris. Și-a luat și el scule de la ei, sunt mai ieftin ceva ca cele mai consacrate, dar au probleme. Nu mari, dar apar probleme la ele. Și eu ziceam că Ruris e ok, dar se pare că nu este. Cel puțin nu pentru o persoană ce vrea întreținere cât mai puțină, parcă n-am chef să mă duc cu mașina la reprezentanță de câte ori se sparge câte un furtunaș. Dar poate doar el a avut ghinion… nush. Cele recomandate de mine au ambele 4 ani de activitate și merg și azi ca în prima zi.

    Raspunde
  7. Paul 27 May 2020 @ 18:00

    Greenfield it is. Mersi!

    Raspunde
  8. Paul 15 Sep 2020 @ 09:59

    Update, dupa 3 luni de utilizare: masina este nemaipomenita, singura problema pe care am intalnit-o este busonul rezervorului de benzina, care s-a crapat. Am sunat la vanzator si mi-au trimis altul in urmatoarea zi, for free.

    Raspunde
  9. criserb 15 Sep 2020 @ 10:24

    Mă bucur că ești mulțumit, să o folosești cu spor în continuare ;)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)