Sari la conținut

Regulament Remy (Rummy)

UPDATE: Aveti aici si regulamentul de canasta.

De o vreme ne-am apucat sa jucam Remy cu Ella si cu Raca si de fiecare data noi baietii suntem furati pe fatza :D cica nu stim regulamentul, asa ca l-am cautat pe net si-l pun aici ca sa stim de unde sa-l luam cand avem nevoie si sa mai castigam si noi :P

Ca o paranteza, m-am jucat pe telefon o multume de Remy-uri, din pacate, n-am gasit nicio varianta identica cu ce “romaneasca”. Daca stiti voi lasati un comentariu.

So, revenind la clasicul joc, avem asa:

Setul de joc:

Setul are 4 table de joc si 106 piese dintre care:

 • 104 sunt numerotate de la 1 la 13 si de patru culori diferite, fiecare culoare avand doua serii de la 1 la 13.
 • 2 piese au imaginea unui chip pe ele si acestea se numesc “joly”.

piese01

Numarul de jucatori este 2, 3 sau 4.
Jocul se joaca in sens trigonometric.

Pregatirea jocului:

Fiecare dintre jucatori isi ia cate o tabla de joc.

Piesele se amesteca cu fata in jos pe masa, iar apoi se construieste un zid format din 15 gramezi de cate 7 piese. Piesa care ramane in plus este folosita la facutul jocului de catre unul dintre jucatori ales pentru prima data aleator, dupa care de la al II-lea joc cel ce face piesele fiind cel din dreapta celui care le-a facut anterior.

Cel ce face piesele ia piesa ramasa in plus si o aseaza in gramada cu numarul de pe ea, numarata fie de la stanga la dreapta fie de la dreapta la stanga, ridicand prima piesa si punand-o pe aceasta in locul ei. Piesa ridicata se aseaza pe urmatoarea gramada cu fata in jos.

piese02

Aceasta gramada se da jucatorului din dreapta celui care a facut piesele, acesta fiind si primul jucator. Gramezile se impart in continuare, fiecarui jucator revenindu-i cate 2 gramezi. Dupa ce fiecare jucator si-a primit gramezile, gramada imediat urmatoare se pune peste urmatoarea gramada marcandu-se astfel de unde se vor trage pe viitor piesele. La impartire daca se ajunge la sfarsitul gramezilor si inca mai trebuie impartite la jucatori atunci se continua impartirea acestora din celalalt capat.

Inainte ca jocul sa inceapa cand fiecare jucator isi vede piesele poate sa anunte “dubla” sau “dublele” (“dubla” se considera doua piese de aceeasi valoare si culoare) fara sa le arate si sa faca schimb de duble cu ceilalti jucatori. In cazul in care unul din jucatori are 3 duble, acesta are posibilitatea de a “strica jocul” adica de a se reamesteca piesele.

Dublele sunt de 3 tipuri:

 • “dubla mica” – de la 2 la 9
 • “dubla mare” – de la 10 la 13
 • “dubla cheie” sau “cui” – 1

Jucatorul care are aceeasi piesa ca numar si culoare cu cea cu care a fost facut jocul poate sa anunte “atu” si primeste un bonus de 50 puncte la finalul jocului.

Jocul:

Primul jucator (singurul cu 15 piese pe tabla de joc) incepe jocul punand pe masa una din piesele nedorite de pe tabla. Aceasta piesa nu poate fi folosita in nici un fel de catre nici un jucator. In acel moment vine randul urmatorului jucator (in sens trigonometric) sa traga o piesa din gramada inaltata, care la randul sau va lasa jos o piesa de pe tabla. Piesele lasate jos la sfarsitul fiecarui tur sunt asezate in coloana  sau “sir” (in ordinea jucatorilor), prima piesa (cea care nu poate fi folosita) este asezata  invers decat celelalte, marcand inceputul sirului (coloanei).

Tura jucatorului incepe prin a lua o carte si se termina prin a lasa o carte jos, astfel incat pe tabla sa fie cel mult 14 piese la terminarea turei.

piese03

Obiectivul jocului este de a “etala” piesele de pe tabla asezandu-le in suite sau formatii in dreptul sau pe masa de joc.

Cele doua tipuri de combinatii de piese folosite la etalare sunt:

 • “suita” – cel putin 3 piese consecutive ca valoare si de aceeasi culoare. 1 poate fi folosit in formatie cu 2 si 3 (1-2-3) sau in formatie cu 12 si 13 (12-13-1), dar nu poate niciodata sa fie folosit in mijlocul unei suite (13-1-2).

piese04

 • “terta” – cel putin 3 piese cu aceeasi valoare dar de culori diferite.

piese05

Cei 2 joly pot substitui orice piesa din joc cu scopul de a alcatui o suita sau terta.

Prima etalare are cateva restrictii:

Valoarea pieslor etalate sa fie de minim 45 puncte.

La etalare trebuie sa existe minim o suita sau, daca aceasta nu este, etalarea se poate face cu o terta de 1 fara sa se etaleze si celelalte terte de pe tabla de joc (in caz ca ele exista), acestea ramanind pentru etalarea din tura urmatoare.

Etalarea se face numai dupa ce s-a incheiat prima tura.
La etalare nu este obligatoriu sa se scoata toate formatiile de pe tabla, important este ca etalarea sa aiba minimul de 45 puncte. Piesele se pot pastra pentru o viitore rupere sau pentru o etalare mai tarziu cu riscul ca daca cineva inchide aceste puncte sa se scada in loc sa se adune.
Astfel valorile pieselor pentru etalare sunt dupa cum urmeza:

2-95 puncte fiecare
10-1310 puncte fiecare
1 in formatie de 1-2-35 puncte
1 in formatie de 12-13-110 puncte
1 in terta25 puncte fiecare
Joly ia valoarea cartii pe care o inlocuieste

La etalarile din turele urmatoare nu mai exista restrictii la crearea de formatii si se pot lipi piese de pe tabla la formatiile deja existente pe masa. Daca se lipeste o carte la una din formatiile celorlalti jucatori atunci la sfarsitul jocului aceasta trebuie recuperata. Pentru a nu se uita care a fost cartea lipita se poate lua piesa imediat urmatoare sau anterioara. In cazul in care piesa lipita este cu o valoare mai mare decat piesa langa care se lipeste, atunci se pot lua carti din alte formatii astfel incat sa se obtina valoarea cartii lipite.

Dupa ce a trecut prima tura:

Se poate alege dintre: a lua o piesa din gramezile formate la inceputul jocului sau de a “rupe” ultima piesa din sir, cu conditia ca aceasta sa fie folosita in formatie la etalare in aceeasi tura. In caz contrar se se poate lua piesa fara etalare dar jucatorul este obligat sa anunte ca joaca pe tabla.
Se poate rupe sirul de oriunde (in afara de prima piesa) doar daca jucatorul este deja etalat, sa aiba minim 4 piese pe tabla si sa foloseasca piesa rupta in formatie in tura respectiva, iar piesele urmatoare acesteia se pot pune pe tabla sau se pot etala si ele (in cazul in care se alcatuiesc formatii) sau se pot lipi la formatiile deja existente.

Piesele lipite se pastreaza pe masa cu fata in jos, acestea nu mai pot fi folosite in alte formatii.

“Folosirea joly-ului” – Joly-ul etalat poate fi schimbat cu piesa pe care o inlocuieste de catre orice jucator doar o singura data prin intoarcerea joly-ului cu fata in jos in formatie, iar jucatorul care schiba joly este obligat sa foloseasca piesa pe care o inlocuia joly intr-o formatie in aceeasi tura, asezand-o si pe aceasta tot cu fata in jos.

Joly se poate lipi pe parcursul jocului la oricare dintre formatiile etalate de jucatorul care il lipeste. Joly nu se poate lipi la ceilalti jucatori.
Daca joly este etalat de unul din jucatori intr-o terta alaturi de 2 carti, atunci pentru folosirea lui trebuie sa se lipeasca amandoua piesele de aceeasi valoare cu cele deja etalate dar de culori diferite de acestea.
Se poate lipi o piesa la o terta care contine un joly si 2 carti, dar joly nu poate fi folosit pana nu este lipita si cea de a patra piesa. Jucatorul care lipeste a patra piesa poate folosi joly-ul.

Jucatorul este obligat sa anunte cand mai are cel mult 3 piese pe tabla de joc. In caz contrar acesta poate fi penalizat la sfarsitul jocului cu 500 puncte, fara sa se ia in calcul si punctele facute in timpul jocului sau punctele de pe tabla de joc.

Daca pe tabla de joc au ramas trei piese atunci jucatorul nu poate sa mai rupa decat ultima piesa.

Daca pe tabla de joc au ramas una sau doua piese atunci jucatorul nu mai poate rupe ultima carte din sir, fiind obligat sa traga o piesa din gramada. Aceste carti de pe tabla trebuie lipite, nu se mai poate face formatie cu ele, chiar daca prin tragerea unei carti de jos jucatorul are in acel moment 3 carti pe tabla, deoarece una din cele 3 carti este obligat sa o lase jos in sir la sfarsitul turei.

Jocul se incheie cand unul din jucatori termina piesele de pe tabla sa de joc, ultima carte pe care o lasa jos fiind cartea de inchidere.

Rar se intampla ca gramezile de la inceput sa se termine inainte ca unul din jucatori sa castige, in acel moment jocul se incheie.

Numararea punctelor:

La fiecare sfarsit de joc se numara punctele obtinute astfel:

2-95 puncte fiecare
10-1310 puncte fiecare
125 puncte fiecare
Joly50 puncte fiecare
Inchiderea50 puncte
Atu50 puncte

Punctele etalate si lipite se aduna iar punctele de pe tabla se scad.

Jucatorului care nu a etalat pana cand unul din ceilalti jucatori a inchis i se scad 100 puncte fara sa se mai numere punctele de pe tabla, iar daca jucatorul care a anuntat atuul nu a etalat pana la sfarsitul jocului atunci i se scad cele 100 puncte dar i se adauga 50 puncte pentru ca a anuntat atuul la inceputul jocului, scazindu-i-se in final doar 50 de puncte.

In cazul in care jucatorul inchide cu 1 sau joly atunci punctajul obtinut de acesta in joc se dubleaza.

Daca piesa folosita la facutul jocului este 1 sau joly atunci se spune ca este “joc dublu”, iar la sfarsitul jocului punctajul obtinut de fiecare jucator se dubleaza.

Cand jocul se incheie prin terminarea gramezilor atunci nici un jucator nu primeste cele 50 puncte de la inchidere, iar fiecare jucator isi aduna punctele etalate si lipite si le scade pe cele de pe tabla de joc.
Se poate intampla ca unii jucatori sa faca mai multe puncte decat cel care a inchis.

Se poate intampla ca la un joc dublu, unul din jucatori sa inchida cu 1 sau joly, atunci punctajul obtinut de acesta se inmulteste cu 4.

Jocul pe tabla:

Jocul pe tabla consta in crearea de formatii pe tabla de joc, fara a le etala. Jucatorul care a optat pentru acest tip de joc nu poate lipi piese la ceilalti jucatori si nu poate nici sa foloseasca un joly etalat.

Pentru ca unul din jucatori sa joace pe tabla, el trebuie sa anunte acest lucru in primele 3 ture.

Jucatroul care a ales acest tip de joc nu poate sa rupa din sir decat ultima carte.

La jocul pe tabla exista riscul de a ramane cu piesele pe tabla de joc si un alt jucator sa inchida. In acel moment jucatorului pe tabla i se scad 100 puncte ca si unui jucator care nu a apucat sa etaleze.

Tipurile de jocuri pe tabla sunt:

TipulObservatiiPunctaj
SimpluSuite si terte, fara restrictii500
Bete2 terte de cate 4 piese si 2 terte de cate 3 piese700
Mozaic
 • se va realiza o suita completa (de la 1 pina la 1)
 • trebuie sa nu existe 2 piese consecutive de aceeasi culoare
 • primele 4 piese trebuie sa fie de cele 4 culori
 • 1 de la inceput trebuie sa aiba alta culoare decat 1 de la sfarsit
1000
Bicolor2 suite in 2 culori1200
Duble7 perechi de duble1300
Monocolor
 • se va realiza o suita completa (de la 1 pana la 1)
 • toate piesele sunt de aceeasi culoare
1500
Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
642 comentarii
 1. sorin 6 Jan 2013 @ 19:52

  in ce conditii se refuza piesele de joc?duble carti mici

  Raspunde
 2. alex 11 Jan 2013 @ 11:34

  ce poti spune despre jocul la dublu…adica atunci cand pica 1 sau joly atu ??

  Raspunde
 3. Vali 13 Jan 2013 @ 16:33

  Nu inteleg. Daca am o terta de 1 nu mai am nevoie de suita ca sa ma etalez?

  Raspunde
 4. nic 14 Jan 2013 @ 19:49

  pentru cei care au nelamuriri cind fac o formatie cu jolly luat de la un alt jucator.
  la sfirsitul jocului toate piesele schimbate se inapoiaza proprietarilor de drept.
  asadar o formatie 13 13 J cu J luat de la alt jucator cu o carte X va valora 10 + 10 + valoarea lui X.

  @Vali
  da ai inteles corect: te poti etala initial cu o formatie de 1. chiar si 11J. fara nimic altceva.

  @sorin
  piesele de joc nu se refuza. daca ai duble se schimba. daca ai 4 duble sau mai mult poti cere refacerea jocului, caz in care jocul urmator se va dubla pentru toti. (200=400, -100=-200)

  @eduard
  cind lipesti o piesa poti lua orice carte de la acel jucator de valoarea cartii lipite. conditia este sa iei o carte care nu aduce neclaritati in cele etalate. de exemplu:
  exista etalat: 12J
  tu adaugi 4, devine 12J4. nu poti lua J ca tu ai pus 5 puncte deci trebuie sa iei o carte de 5 puncte. nu poti lua 2 ca devine 1J4 si nu mai stii peste 3 runde ce a fost acolo 2 sau 3. util in cazul in care un jucator are 3 si vrea sa foloseasca J.
  daca are o alta formatie etalata 678 poti lua 7 si ramine 68. nu creeaza nici un dubiu.
  mai exista varianta sa nu iei nimic la schimb si sa-l rogi pe acel jucator sa-ti inapoieze la terminarea jocului acel 4.

  daca exista o formatie 7 7 7 J si tu ai 7-ele lipsa iei J si faci J78 poate oricine sa puna la tine 5 ca sa faca 5J78. la 777J nu se poate adauga nimic. la sfirsitul jocului iei 7 inapoi si restitui J. sau folosesti de la inceput 7 intors pe post de J si nu mai schimbi nimic. se numara 7 cinci puncte, evident.

  Raspunde
 5. nic 14 Jan 2013 @ 19:55

  cind iei de jos (chiar si ultima carte) trebuie sa faci formatie cu 2 carti de pe tabla. nu poti lua de jos si sa o pui la cartile etalate. nu poti lua de jos daca ai mai putin de 4 carti pe tabla. daca ai mai putin de 4 carti pe tabla si nu ai anuntat nu ai voie sa inchizi.

  Raspunde
 6. nic 14 Jan 2013 @ 19:59

  @alex
  cum adica ce poti spune despre jocul la dublu? se dubleaza tot ce faci (in plus sau in minus). adica dupa ce se inchide jocul se numara punctele in mod normal iar dupa ce se termina numaratul scrii pe hirtie x2 (daca ai inchis si ai facut 270 scrii 540; daca te-a prins cu cartile pe tabla scrii -200)

  Raspunde
 7. Ana Maria 27 Jan 2013 @ 14:14

  Adversarul are formatie de 12 albastru, 12 rosu, 12 negru si jolly. Eu am pe tabla o carte si trag din gramada de carti un 12 galben. Ma pot lipi cu acel 12 galben si sa inchid?

  Raspunde
 8. razvan 27 Jan 2013 @ 16:00

  nu merge, pentru ca va trebui sa iei jockerul, si implicit sa faci formatie cu el, iar tu in siuatia respectiva nu ai suficente carti pe tabla ca sa faci o formatie

  Raspunde
 9. Ionut Stefan 28 Jan 2013 @ 21:39

  daca intr-un joc in care vrei sa inchizi pe tabla,ai nevoie de cartea lasata jos,poti sa inchizi in tura in care ai luat cartea?

  Raspunde
 10. nic 31 Jan 2013 @ 12:42

  @Ionut
  desigur. daca ai anuntat cu cel putin o tura inainte ca vrei sa inchizi pe tabla. si poti folosi doar ultima carte pusa jos.

  Raspunde
 11. Andrei 6 Feb 2013 @ 09:55

  Rugaminte, ca avem niste divergente:

  Din regulament am inteles ca nu am voie sa etalez cu doi jockeri in aceeasi formatie. Dar pe parcursul jocului pot lipi un jolly (J) la o suita etalata anterior care mai are un jolly, atat timp cat ambii joly au valoarea bine definita?:
  – 1 2 J (J)
  sau 1 J 3 (J)
  (conteaza daca joly sunt unul langa altul? ca de aici a pornit discutia)

  Multumesc

  Raspunde
 12. livache 26 Feb 2013 @ 12:33

  Salut, as vrea sa-mi spuna si mie cineva daca la jocul pe tabla poti folosi 2 joly intr-o suita unul langa celalalt adica 5 J J 8 9 si daca poti de exemplu sa iei cand inchizi 5 care e capac sa-l lipesti la formatie, multumesc.

  Raspunde
 13. Andrei 1 Mar 2013 @ 01:37

  Buna seara , sunt pe punctul de a “divorta“de sotia mea din cauza acestui joc, intrebearea mea este , daca ea mi-a schimbat joly si si-a format o formatie de , doi de unu (rosu si galben) si joly intors… eu pe tabla mai am 3 carti doi de unu (negru si albastru) si una de 7 , intrebarea mea este daca pot sa inchid formatia ei cu cei doi de unu de pe tabla mea?
  Va multumesc!!!

  Raspunde
 14. Ana 14 Mar 2013 @ 23:47

  Intre partenerii mei de joc sunt contradicti de genu;: stiut fiind ca trebuie sa anunti cand ai trei pietre si avand in vedere ca se sub intelege ca nu ai voie sa tii formatii pe tabla, ma refer cand joci etalat .cum mai poate anunta trei pietre?
  stiut fiind ca gioni inlocuieste orice piatra mare sacandal ca una din partenere avea pe tabla ,dupa ce s-a etalaturmatoarele pietre: 9, 10 ,giony, 12,13 si un 8 trage o piata care se lipeste la unul din parteneri etaleaza formetia de mai sus si inchide.
  au iesit dicutii de genul ca a stat cu formatia pe tabla si nu s-a etalat.
  Ceea ce as dori sa ma edifici daca giony complecteaza o formatie fie si numai de trei piese obligat o dai jos ?sau o poti pastra pe tabla in ideea ca poate iti intra piatra lipsa?

  Raspunde
 15. Andreea M 26 Mar 2013 @ 14:07

  Buna. Te poti etala doar cu suite care sa cumuleze cele 45 de puncte necesare coborarii? Sau esti obligat doar cu o suita si o terta?

  Raspunde
 16. cri 6 May 2013 @ 10:29

  Ziua bună, vă mulțumesc mult pentru acest regulament și pentru toate explicațiile oferite!

  Ieri am redescoperit acest joc minunat și distractiv :)

  Vă mulțumesc mult!

  Raspunde
 17. Ade 9 Jun 2013 @ 21:01

  E conform regulamentului sa cobori si sa si inchizi ,sau trebuie asteptata inca o tura pentru a inchide ?

  Raspunde
 18. oana harajuku 22 Jun 2013 @ 07:47

  Cred ca fiecare dintre noi are exact aceeasi problema…oameni noi…reguli noi!!! Joc remmy de ani buni si, ca si voi, sunt momente cand nu mai inteleg nimic…acum va intreb pe voi…cand un jucator are pe tabla 3 duble din cele doua gramajoare primite, se reface jocul? Multi stiu ca la 3 duble altii ca la 4…as dori o lamurire…
  P. S.: cand jocul reincepe, dupa cele 3 sau 4 duble…jocul devine dublu?

  Multumesc!

  Raspunde
 19. Bogdan 26 Aug 2013 @ 20:49

  Daca inchizi jocul cu 1, se dubleaza punctele celui care a inchis?

  Raspunde
 20. Nic 28 Aug 2013 @ 13:51

  @Ade – regulamentul spune ca poti inchide cu ele pe tabla numai in urma anuntului facut in primele trei tururi cum ca joci pe tabla (practic asta inseamna ceea ce vrei tu sa faci – sa le arati si sa inchizi). Altfel poti inchide doar intr-un tur viitor celui in care te etalezi.

  @oana – in mod normal la 3 duble, iar jocul urmator se dubleaza pentru toti. dar la fel de bine in urma unei intelegeri se poate reface si la 2, si la 6 duble.

  @bogdan – daca se inchide cu 1 sau jolly este dublu doar pentru cel care inchide intr-adevar

  Raspunde
 21. diana 1 Dec 2013 @ 21:48

  la prima etalare poti sa cobori doar cu suite sau trebuie neaparat si tert ?

  Raspunde
 22. Lory 1 Jan 2014 @ 15:32

  la ‘pregatirea jocului’ sa zicem…9 de acolo ce ar fi ,atuu cumva?si se poate lua sa inchizi si la reme etalate sau numai pe tabla?

  Raspunde
 23. lore 3 Jan 2014 @ 01:59

  la jocul de rummy pe tabla(nu etalat) daca unul din jucatori arunca jolly jos,urmatorul jucator are voie sa-l ia sau nu?

  Raspunde
 24. dany 12 Jan 2014 @ 00:02

  dac se poate sa imi zici cum se calculeaza cartile ramase pe tabla la o tura dubla….sa zicem ca ramai cu 1(25)pe tabla….se iau din piesele cobarate 50 de pct si dupa aceea iti calc ce iti ramane dublu sau faci suma punctelor coborate si dupa aceea scazi 50 de puncte? ms

  Raspunde
 25. mirela 2 Feb 2014 @ 17:40

  buna! am si eu o intrebare .daca ai cei 2 jolly este obligatoriu sa inchizi cu unu din ei?daca nu se pot folosii aman2 in aceasi formatie sau trebuiesc in 2 formatii diferite?

  Raspunde
 26. Miruna 1 Mar 2014 @ 23:06

  Buna! Am si eu o intrebare… Daca am lipit o carte la o suita, pot sa mai lipesc o alta in acelasi loc. Exemplu: am lipit un 3 si apoi la 3iul meu vreau sa pun un 2. e posibil?

  Raspunde
 27. Laurentiu g 2 Mar 2014 @ 19:56

  Salutare!
  Stie cineva la jocul pe tabla de mutarea Jolly pass? E ceva de gen ai 2 jolly unul il cobori …moment in care nimeni nu mai are voie sa ia piese de jos…doar din cele din gramezile de 7. si trebuie sa inchizi jocul de pe tabla tot cu jolly…puctajul ar fi x4…intrebarea ar fi daca in moment ce cobori jolly si altcineva inchide inaintea ta e joc x2 si pt el?
  Ms frumos!

  Raspunde
 28. Roxana 5 Apr 2014 @ 01:17

  Buna.Jucam remi cu un prieten,iar lui i-a venit atuul(50 de puncte).Chestia e ca s-a stricat jocul datorita faptului ca aveam eu 3 duble.
  Intrebarea e:la jocul ulterior se adauga si atuul?Daca da,se si dubleaza?
  M-a pus in ceata tare dilema asta.Multumesc anticipat!

  Raspunde
 29. Felicia 23 May 2014 @ 15:29

  Buna,
  Am si eu o intrebare: un jucator inlocuieste jolly-ul din formatia mea cu piesa necesara si formeza cu aceasta piesa intoarsa o terta de ex.:1rosu,1galben si piesa intoarsa. Poate un alt jucator sa lipeasca pe 1 de negru sau ambii 1-ari care lipsesc din terta mea?
  Merci mult pt. Raspuns.

  Raspunde
 30. dan 2 Nov 2014 @ 10:55

  salut. sunt nelamurit. ziceai ca esti obligat sa anunti cind ai minim 3 piese pe tabla. Uitindu-ma printre comentariile celorlalti am gasit acest comentariu si am ramas in dubii. te rog sa imi clarifici. multumesc.
  marcel
  18 Oct 2008 @ 22:29
  buna mai am o intrebare daca pe tabla de jok ai 4 piese si la urmatoarea tura intra o carte cu care poti sa inchizi esti obligat sa anunt ca inchizi? sau poti inchide direct?
  criserb
  18 Oct 2008 @ 22:32
  Poti inchide direct. O poti face chiar daca ai mai mult de 4 piese…

  Raspunde
 31. Alin 2 Jan 2015 @ 18:09

  Deci am si eu o nelamrire.Prietena mea a fost cea care a primit 15 carti si dupa prima tura a avut norocul sa etaleze toate cartile si cu ultima sa inchida,are voie sa faca asa ceva sau trebuie sa astepte 2 ture ca sa inchida?
  P.S Pentru ca ea a avut 15 carti ea a avut si dreptul de a se etala prima deci nu a dat sansa ca si altcineva sa se etaleze.

  Raspunde
 32. gabriel 5 Jan 2015 @ 23:24

  @nic – cand etalez imi trebuie obligatoriu o terza sau se poate si fara???

  Raspunde
 33. iorga 14 Feb 2015 @ 11:14

  Salut. La mozaic este posibil sa se afle jolly in primele 4 piese? De asemenea, la bicolor si alte chestii artistice :) se poate folosi jolly?

  Raspunde
 34. madalina 11 May 2015 @ 11:11

  buna,am si eu o intrebare….daca eu am 2 duble pe tabla si atu-ul,il pot folosi ca fiind a 3 a dubla?

  Raspunde
 35. Bogdan Dragus 3 Jul 2015 @ 10:54

  @Bogdan – Si daca inchizi cu joly e tot aceeasi chestie

  Raspunde
 36. Bogdan Dragus 3 Jul 2015 @ 10:59

  @Bogdan – Si daca inchizi cu joly e tot aceeasi chestie,se duleaza punctajul.

  Raspunde
 37. Bogdan Dragus 3 Jul 2015 @ 11:01

  @iorga – Da,joly tine locul oricarei piese.

  Raspunde
 38. Bogdan Dragus 3 Jul 2015 @ 11:05

  @Alin – Da, poate sa faca asta,nu a dat sansa de a inchide si altora pentru siguranta,mai stii,poate inchidea altcineva.Totul consta in noroc.

  Raspunde
 39. Bogdan Dragus 3 Jul 2015 @ 11:09

  @lore – Nu, joly (joker) nu poate fi luat atunci cand alt jucator l-a dat jos.

  Raspunde
 40. Bogdan Dragus 3 Jul 2015 @ 11:12

  @Lory – Eu stiu ca piesa de atu poate fi luata la orice tip de remi(clasic,canasta,etalat,mozaic,etc.)

  Raspunde
 41. alessia 30 Jul 2015 @ 15:59

  nu am inteles nimic

  Raspunde
 42. Aleex 25 Aug 2015 @ 22:18

  @Alin – dupa a 3-a tura se poate inchide . Incepand cu a treia te poti etala iar incepand cu a 4-a poti inchide

  Raspunde
 43. cris 18 Oct 2015 @ 00:03

  Buna. Am câteva nelămuriri:
  1. E posibil ca in aceeasi tura sa rupi de jos, sa etalezi toate piesele si in una din formatii sa folosesti atuul si sa închizi?
  2. Daca închizi cu atuul se dublează?
  Merci :-)

  Raspunde
 44. Lucian 25 Jan 2016 @ 18:39

  Salut!dak jocul este joc dublu pt k au fost facute cartile cu 1 sau joker si la sfarsit ramai cu piese pe tabla fiind toti etalati ,se scad normal sau dublate punctele de pe tabla???mersi

  Raspunde
 45. internazionale 31 Jan 2016 @ 21:27

  @Andrei – divorteazate

  Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)