Sari la conținut

Religia te omoara

1_an_establishment_religion_cact_468085Nu am fost eu niciodata foarte religios si nu prea le am cu astea dar azi vorbind cu niste prieteni imi dau seama ca religia e periculoasa. Hai sa va zic despre ce e vorba.

Zilele trecute o fata are accident de masina, sau de motocicleta, sau ii cade o caramida in cap, nush exact care e povestea, ideea e ca fata ajunge grav ranita la spital. E operata de urgenta si la un moment dat are nevoie urgenta de sange. Trebuie sa i se dea sange pentru ca in caz contrar viata ii este pusa in pericol.

Fata, este de o religie mai deosebita sa-i zicem asa, Martorii Lui Iehova. Religia ii interzice sa primeasca sange. Religia ii intezice practic sa traiasca in situatia de fata.

Doctorii s-au uitat neputinciosi la ea cum se stingea. Stiau ca o sa moara daca nu ii administreaza sange dar n-au putut sa-i dea. Fata semnase cu ceva timp in urma, cand era sanatoasa si nu avea nici o problema, o hartie prin care specifica sa nu i se administreze sange in nici un caz. Era in totalitatea facultatilor mintale (cel putin asa sustine lumea) cand ea, cu manuta ei, si-a semnat condamnarea la moarte.

Daca primea sange traia, dar asa, in clipa in care voi cititi aceste randuri ea e moarta.

Cine a ucis-o? RELIGIA! credinta ei…

Si sa mai ziceti ca religia te duce pe drumul cel bun. Te duce pe dracu… unde vrea ea. Na’ ca era sa vorbesc si urat intr-un post in care vorbeam de religie.

O sa-mi ziceti ca alte religii sunt mai bune, ce conteaza? Cand te nasti "dobandesti" una. Ca e buna sau rea viata o sa-ti arate…

[sursa poza]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
18 comentarii
  1. GiacomO 4 Oct 2011 @ 00:47

    Depinde și cât de întreg la mine ești. Religia nu te poate duce pe un drum greșit decât dacă nu îi interpretezi așa zisele spuse.
    E mai ușor pentru alții să se lase conduși, decât să gândească.

    Raspunde
  2. VB 4 Oct 2011 @ 02:58

    Vorbesti in nestiinta Domnule..incompetenta medicilor in romania omoara in masa….pt ca sunt in nestiinta de marile beneficii ale chirurgiei fara sange si ca este cel mai bun tratament care se poate da chiar si cand este vorba de accidente fiind diferite metode la care se pot recurge si a cem mai important fapt este recuperarea volumului sanguin prin nulte metode + oprirea socului hemoragic cu diferote substante !!!!
    Invatati inainte sa acuzati pe cineva cara doreste sa i se acorde cel mai bun tratamentasa cum este si in acest caz….si apropo domnule drag…nu etse religia Martorilor lui Iehova care nu ii permite….ci nu uita ca fiecare om are dreptul sa hotarasca singur ce fel de tratament accepta si nu in ultimul rand ca acest drept trebuie respectat in totalitate !!!!!!!!
    NICI UN DOCTOR NU GARANTEAZA CA DACA DA SANGE, PACIENTIUL VA SUPRAVIETUI SI NICI CA NU AU EFECTE MULT NEGATIVE CUM AR FI HEPATITA C SAU ALTE REACTII ADVERSE GRAVE….DAR LE ESTE MAI SIMPLU….FAC CA SI IN OCCIDENT CAND SE REPARA O MASINA…CICA SCHIMBAM PIESA SI ESTE MASINA REPARATA….IAR IN ROMANI=DAM SANAGE SI SCAPAM SA MAI GANDIM CA POATE SI ASA MOARE :-P NOUA BANII SA NE INTRE-N BUZUNAR…SI DACA NU MAI AJUNGE LA SPITALASTA CU CHIRURGIA FARA SANGE….AJUNGEMDOCTORI SARACI …PAI PE CE AM JURAT CAND AM DEVENIT DOFTOR …AOLEO PE MANA LOR SA NU AJUNGEM

    Raspunde
  3. epep 4 Oct 2011 @ 07:40

    Te-ai ars! :)

    Raspunde
  4. Iulian 4 Oct 2011 @ 09:14

    Problema e mai complicata. Tipa a fost lovita cu masina pe trecere. Deci acuma, din cauza religiei ei, soferul va fi cercetat pentru omor din culpa si nu pentru vatamare corporala grava. Asta e cea mai ciudata chestie.

    Raspunde
  5. AdrianG 4 Oct 2011 @ 09:21

    Nu dobandesti nici o religie la nastere. Religia ti-o alegi sau renunti la ea.

    Ziarele scriu ca fata (care e femeie apropo, 30 de ani) nu semnase nici o hartie, ci ca familia s-a impotrivit in legatura cu transfuzia de sange, pe motive religioase.

    Eu nu inteleg de ce autoritatile nu se implica in cazuri de genul asta. Ok, libertate religioasa, fiecare e liber sa isi practice religia cum vrea si sa creada in ce vrea, dar nu cand pui in pericol viata unui om. Cum francezii si belgienii au interzis purtarea voalului islamic de catre femei – tot din motive de siguranta – asa am putea adopta si noi o lege pentru a elimina cazuri de acest gen.

    Articolul e aici: http://www.evz.ro/detalii/stiri/tanara-a-carei-familie-i-a-refuzat-transfuzia-de-sange-a-decedat-948046.html

    Raspunde
  6. jules 4 Oct 2011 @ 10:20

    E de apreciat rapiditatea cu care parintii au ajuns la spital taman cu hirtia semnata de ea cum ca nu vrea transfuzie de singe.
    Eu ca parinte as fugi la spital la fel de repede ( cel putin ). M-as caca pe ea hirtie, ca numa grija ei nu o am la momentul ala.
    Asta spune multe de rahaturile astea.
    Si corpul unei persoane este strict al ei. E in lege asta si daca eu nu vreau sa ma atinga doctorii si am o hirtie semnata de mine, da, am dreptul asta.
    Si preotu ala mare sef ce o dadea el cum ca nu obliga pe nimeni sa nu faca transfuzii si altele. Se vedea pe fata lui si in voce ca fix contrariul il spunea si il aplica in realitate.

    Raspunde
  7. jules 4 Oct 2011 @ 10:24

    Uitai sa spun ceva.
    S trist totusi ca soferul va fi judecat aiurea. De fapt, tot pe la stiri, cazul asta e primul.
    Nici politistii nu stiu cum sa incadreze fapta. Se spunea ceva de o comisie medicala care sa aprecieze daca femeia avea sanse de supravietuire daca medicii faceau totul.
    E bine sa gindim la rece unele lucruri si sa nu ne lasam influentati prea tare de anumite aspecte.
    Si nu, nu sint de acord cu limitarea interventiei medicale. Dar oricine poate alege asa ceva si e ok.

    Raspunde
  8. criserb 4 Oct 2011 @ 11:27

    @GiacomO – normal ca e mai usor, dar stii tu cum e cu efactul de turma…

    @VB – sper ca esti doctor daca vorbesti asa daca nu… vorbesti doar sa te afli in treaba.

    @Iulian – asta e mai naspa cad in cauza unei prosti unu’ tre’ sa plateasca mai mult decat e cazu.

    @jules – mda, vorbeam cu un doctor care imi spunea cum e cu aceste cazuri. A trecut si ea prin situatii in care trebuia sa lase omul sa moara pentru ca deh, pacientul semnase nush ce…

    Raspunde
  9. unicornul_vesel 4 Oct 2011 @ 12:36

    hmmm…Cristi, faci o confuzie intre religie (http://en.wikipedia.org/wiki/Religion) si cult (http://en.wikipedia.org/wiki/Cult).

    sunt de acord ca aceste lucruri nu ar mai trebui sa se intample in 2011, insa de data asta nu au de-a face cu religia (care in mare parte se bazeaza pe un set de valori morale, asta exceptand latura “bisericoasa” din componenta). practic, acolo unde unor oameni le e frica de lege, altora le e “frica de Dumezeu”, si in felul acesta ajung sa respecte o serie de “norme” firesti pentru traiul intr-o comunitate.
    inchizand paranteza de mai sus, ceea ce vreau sa spun este ca de multe ori cultele sunt extremiste si se bazeaza pe alte valori fata de “standardele” marilor religii din lume.

    acum, eu nu sunt religioasa, insa nu cred ca ar trebui sa aruncam vina pe religie acolo unde de fapt oamenii gresesc prin afilierea la un cult obscur si deviant, dar mai ales acolo unde oamenii (maturi fiind) semneaza nu stiu ce fel de acorduri de renuntare la dreptul de a fi salvat.

    Raspunde
  10. criserb 4 Oct 2011 @ 13:53

    @unicornul_vesel – Eu am zis ca nu le am pe astea dar in fond tot de la religie a placat totul. Acum e clar religia dusa spre extremism nu e buna dar baza cred ca e tot aia. Sunt convins ca a fost dusa spre extremism la indrumarile unui preot sau ma rog cum le zice alora de la Martorii lui Iehova nu de capul ei :(

    Oricum e naspa ca se intampla asta in 2011 de zici ca suntem inca in comuna primitiva :(

    In plus, uite ca alegerea ei il face acum pe soferul ala sa sufere, nu mai este judecat asa cum era normal pentru vatamare, este judecat pentru omor :(

    Raspunde
  11. Alina 4 Oct 2011 @ 15:00

    @Unicornul_vesel Nuante, nuante… E ca si cum ai zis ca iPhone nu e HTC. N-or fi acelasi lucru, dar amandoua sunt smartphonuri…
    Ce e acum Martorii lui Iehova era crestinismul in general acum 200 de ani… mare branza ca au mai evoluat si ei o tzara.

    Apar 2 dileme, dupa parerea mea:
    – dreptul de decizie asupa propriului corp, unde e diferenta intre hartia semnata de femeie si decizia un sinucigas de a se ucide? De ce dreptul la libera practicare religioasa te absolva in fata legii pentru a nu fi resuscitat? Intr-un final, ai dreptul sa decizi daca vrei sau nu sa fi resuscitat?
    – supravietuirea celui mai puternic, in cazul societatii actuale, a celor capabili sa fie stapani pe sine. Aderarea la diverse culte dubioase denota o anumita psihologie, daca vor sa dispara de la sine, who are we to judge? :D

    Raspunde
  12. alex 4 Oct 2011 @ 17:29

    Excelent punctat, Alina.

    Raspunde
  13. Alexandru 5 Oct 2011 @ 00:04

    @VB, că m-ai supărat rău cu diareea aia de mai sus. Ia de-aici:
    „Toţi cei care lucrează cu sânge şi le acordă îngrijire medicală pacienţilor din secţiile de chirurgie trebuie să aibă în vedere chirurgia fără transfuzii de sânge.“ — Dr. Joachim Boldt, profesor de anesteziologie, Ludwigshafen (Germania).
    Tu cum crezi, există o diferență între să aiba în vedere și ce ne povestești tu cu atâta patos? Eu zic să-ți scoți capul din nisip.
    @AdrianG, religia vine încă din spermatozoid, și crede-mă, noi cei care ne stoarcem creierii aici acum suntem printre puținii fericiți care putem lua astfel de decizii. Marea masă însă este îndoctrinată până la refuz.
    @Alina, mă-nclin.

    Raspunde
  14. Crox 5 Oct 2011 @ 11:40

    Religia te indobitoceste doar prin consimtamant. In cazul asta putem blama prostia umana pentru moartea fetei. Si nu ma refer la religie cand spun prostia umana, desi e principalul determinant, asta in general, si nu doar in speta aceasta.

    Raspunde
  15. unicornul_vesel 5 Oct 2011 @ 17:33

    @ Alina: NU e vorba de nuante. Un cult se bazeaza pe cu totul alte principii, si exemplul cel mai bun e chiar cel semnalizat de Cristi prin acest articol.

    iata un alt exemplu (imi pare rau ca nu mai stiu unde am vazut articolul original): http://totb.ro/pastafarianul-care-a-convins-autoritatile-ca-o-strecuratoare-e-un-obiect-de-cult .

    deci despre ce vorbim? nu e chiar “poteito/potato”.

    si haide sa o luam altfel: daca legitimitatea foii semnate de domnisoara din poveste a fost “pe bune”, atunci nu cumva e mai nasol ca autoritatile au acceptat si au trecut peste dreptul femeii de a NU fi salvata prin procedeele medicale specifice?
    pe sistemul: eu pot sa zic, da’ tu nu tre’ sa faci.

    cat despre resuscitare, stiu ca in anumite tari exista un formular prin care iti exprimi consimtamantul de DNR (do not resuscitate)-http://en.wikipedia.org/wiki/Do_not_resuscitate
    asa ca nu numai “religia” te omoara, ci uneori propria-ti decizie/alegere de a iti pune bete in roate in lupta cu viata.

    Raspunde
  16. ionut_d 6 Oct 2011 @ 10:00

    Fanatismul unei confesiuni cu origine tembela (vezi istoria ei). Cel mai mare dar divin este viata pe care trebuie sa il conservi cat mai bine cu putinta. In cazul altor confesiuni, vezi ortodo-cato de ex, se va considera ca s-a sinucis.

    Raspunde
  17. VB 19 Oct 2011 @ 16:23

    Pt Alexandru….
    nu stiu daca vorbesc eu din “nisip”sau esti dumneata cu capul in nori !!??

    Am inceput comentariul cu incompetenta medicilor si nestiinta beneficiilor chirurgiei fara transfuzii sanguine….si am spus purul adevar….pt ca intreb si citez….daca cineva “are in vedere chirurgia fara transfuzii de sange”?????….FAPTUL CA DOCTORII IN ROMANIA RECOMADA TRANSFUZIA SANGELUI MAI INAINTE DE A PREZENTA TRATAMENTELE SI METODELE PT OPERATIE FARA TRANSFUZII SANGUINE cum ar fi…(CELL SALVAGE salvarea sangelui propriu pt ca sa fie reintrodusa in corpul pacientului,POMPA CORD-PULMONARA pt oxigenarea sangelui,HEMODIALIZA filtrarea si curatarea sangelui propriu ,HEMODILUTIE amestec al sangelui propriu cu un substituent al volumului sanguin, ETC ) CELUI CE ZICE NU LA TRANSFUZII SANGUINE ,SAU CELUI CARE ARE O HARTIE SEMNATA DE EL INSUSI CU MARTORI (martorii semnaturi fiind din afara familiei) CA…. SEMNATURA DE PE HARTIA “NOT TO BLOOD” ESTE A PACIENTULUI IN CAZ CA PACIENTUL ESTE SUB INCONSTIENTA (BLACK-OUT) IN URMA UNUI ACCIDENT ….OARE NU ARGUMENTEAZA INCOMPETENTA SI NECUNOSTINTA MULTORA DINTRE DOCTORI!!!???

    MAI SUNT SI DOCTORI IN TARA CARE SE FOLOSESC DE CHIRURGIE “FREE BLOOD SURGERY” SUNT DE LAUDAT…DAR NEFIIND EU IN TARA…OARE CATI SUNT ACESTIA?? SI EU “FIIND CU CAPUL IN NISIP”!!!!…STI DUMNEATA POATE MAI BINE …CEL CU CAPUL IN NORI !!!!

    NO MORE COMENT WITH U…SORRY!!

    Raspunde
  18. VB 19 Oct 2011 @ 17:23

    PT ionut_d

    AVORTUL LA “ORTODO-CATO” = CU CE……BINEFACERE???? B-)

    VERSETUL DE MAI JOS, SUNT SI IN BIBLIA LOR LA FEL CA IN CEA A MARTORILOR
    si TOATE sunt valabile pentru toti crestinii inclusiv Martorii lui Iehova!!

    http://www.ebible.ro/

    Marcu10:17-19 ” 17. Tocmai cand era gata sa porneasca la drum, a alergat la El un om, care a ingenuncheat inaintea Lui si L-a intrebat: “Bunule Invatator, ce sa fac ca sa mostenesc viata vesnica?”
    18. “Pentru ce Ma numesti bun?”, i-a zis Isus. “Nimeni nu este bun decat Unul singur: Dumnezeu.
    19. Cunosti poruncile: “Sa nu preacurvesti; sa nu ucizi; sa nu furi; sa nu faci o marturisire mincinoasa; sa nu inseli; sa cinstesti pe tatal tau si pe mama ta.”

    Faptele Ap cap 15:28,29 ”28. Pentru ca, parutu-s-a Duhului Sfant si noua, sa nu vi se puna nici o greutate in plus in afara de cele ce sunt necesare:
    29. Sa va feriti de cele jertfite idolilor si de sange si de (animale) sugrumate si de desfrau, de care pazindu-va, bine veti face. Fiti sanatosi!

    Matei 16:25 ”25. Ca cine va voi sa-si scape sufletul il va pierde; iar cine isi va pierde sufletul pentru Mine il va afla.”

    Ioan 12:25 ” 25. Cel ce isi iubeste sufletul il va pierde; iar cel ce isi uraste sufletul in lumea aceasta il va pastra pentru viata vesnica.”
    Ascultati de cine vreti…de doctori de prieteni de vecini si faceti cum doriti…dar nu judecati pe numeni…lasa-ti-l pe cel care are puterea si intelepciunea sa judece si sa dea viata cui o merita…in faptele apostolilor este amintit ca ….pazinduva,bine faceti!!!!

    Sa o lasam pe Alina Muresan in pace…pt ca si asa nu i s-a dat vreo garantie ca traieste daca i se dadea sange…asa are speranta invierii indiferent de ce si cum “judecam” noi!!!Avea mai multe leziuni craniene,sa-i respecten credinta!!!!
    Ioan 11:5 25. Isus i-a zis: “Eu sunt Invierea si Viata. Cine crede in Mine, chiar daca ar fi murit, va trai.
    Ea va trai din nou cand va fi inviata…..ca de fapt pt ce ar mai fi invierea daca tot nu a murit??
    Faptele Ap 24:15 “15. si am in Dumnezeu nadejdea aceasta, pe care o au si ei insisi, ca va fi o inviere a celor drepti si a celor nedrepti.” si Romani 6:7 “7. caci cine a murit, de drept, este izbavit de pacat. ”

    Good Luck

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)