Sari la conținut

Olimpiada de religie

Ma scuzati, dar eu de asa ceva n-am mai auzit pana acum. Chiar nu ma gandeam ca exista asa ceva. Luati si va minunati.

Si ca sa vedeti ca nu este o gluma, am gasit chiar programul “competitional” pentru anul in curs.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
13 comentarii
  1. Dragos 13 Jan 2014 @ 19:03

    Mai bine te-ai minuna de homosexualii care-si iau limba in gura pe strada si care vor drepturi legale, de care apropo nu scrii nimic, si i-ai lasa cu olimpiada de religie in pace.

    E ceva minunat intr-adevar si nu ceva care sa te minuneze, studiul teologiei e la fel de profund ca studiul altor stiinte, daca nu cumva si mai profund. Sa nu mai zic ca in studiul teologiei te folosesti si de istorie, geografie, istoria culturii, limbi straine etc.

    Daca te referi la caracterul competitional ca nefiind crestin ortodox, e normal, intr-o societate si asa secularizata si amenintata de disparitia din scoli a oricarei forme de predare a religiei, e o exagerare cu “dezlegare” daca vrei.

    Hai, cauta un subiect mai demn de un post de blog :)

    PS Prin ghilimelele de la competitional ai vrut sa subliniezi termenul scris gresit sau sensul lui in contextul dat? :D

    Raspunde
  2. criserb 13 Jan 2014 @ 21:13

    @Dragos – bre’ nu pot sa scriu de homosexuali (da’ uite pentru tine am sa incerc) ca aia nu-mi inspira niciun sentiment demn de a ma face sa scriu. Insa… poti sa scrii tu cand ai chef, esti invitatul meu.

    Si da, la aia ma refer la caracterul competitional care nu este deloc ok… cum sa fie un concurs intre unii care ar trebui sa se aiba ca fratii?

    P.S. Termenul era scris gresit, am corectat, 10x ;)

    Raspunde
  3. Dragos 14 Jan 2014 @ 10:41

    Aparent nici despre olimpiada nu ai scris ca te face demn sa scrii, ci ca sa le atragi oprobiul.

    Nu cred ca unii ar trebui sa se aiba ca fratii ci toti ar trebui sa ne avem ca fratii, din cate retin erai botezat crestin ortodox, pe cale de consecinta, post-ul asta n-ar trebui sa existe, daca iti jucai si tu rolul de “frate”.

    Dar ca sa inchei cu o intrebare: Face vreun rau olimpiada asta? Eu zic ca nu, tocmai, tinerii implicati or sa studieze in loc sa stea la televizor, chiar si asa, cu pretul unei competitii :)

    Raspunde
  4. liana 14 Jan 2014 @ 13:09

    http://newsbv.ro/2013/07/08/concurs-batut-toaca-victoria/
    Dar de batut toaca ai auzit????
    Religia e si ea o materie, ca toate celelalte.De ce n-ar exista olimpiada la ea?Au manuale, au profesori, au lucrari de control…se face din clasa a II-a pana intr-a doispea.Chimia, fizica, matematica, biologia NU se mai studiaza deloc la liceu, la clasele de filologie, asa ca religia poate fi considerata o materie de baza, in comparatie cu altele.

    Raspunde
  5. criserb 14 Jan 2014 @ 14:14

    @liana – “religia poate fi considerata o materie de baza, in comparatie cu altele.” Pe bune? In loc sa se studieze stiintele exacte, care ne-ar ajuta la ceva, noi invatam sa ne rugam, eventual sa primim ceva de sus?

    Raspunde
  6. Dragos 14 Jan 2014 @ 14:25

    @criserb – Stai jos, 4!

    Raspunde
  7. liana 14 Jan 2014 @ 14:27

    Hm…..am crezut ca ghilimelele se subinteleg….;)
    Asta e realitatea , tragica,din scoala romaneasca : sunt copii care termina liceul si n-au pus mana pe o anatomie de a 11-a ( aia a omului ) pe o genetica de-a 12-a( tot a omului ), pe o chimie, fizica ori matematica !Pentru ca cineva “destept” a considerat ca materiile astea n-au ce cauta in programa scolara, e prea mult, dauneaza neuronului…

    Raspunde
  8. y430076 14 Jan 2014 @ 14:32

    @Dragos – Lasa-neeee, lasa-neee!

    Raspunde
  9. liana 14 Jan 2014 @ 14:34

    Offf..am crezut ca ghilimelele se subinteleg.
    Asta e realitatea, tragica, din scoala romaneasca: sunt copii care termina liceul si n-au pus mana niciodata pe o biologie de a 11-a, a omului, pe o genetica, tot a omului, pe o chimie, fizica ori matematica.Pt ca programa, gandita de un “destept ” ,considera ma materiile astea nu mai trebuie studiate, nu mai e cazul, strica, dauneaza sanatatii !
    Si macar daca ar citi Biblia si alte carti esentiale, daca ar face ceva gen istoria religiilor, tot ar fi ceva.Din pacate nici gand …

    Raspunde
  10. ikinga 14 Jan 2014 @ 14:39

    @Dragos – simt miros de homofob…

    Raspunde
  11. ikinga 14 Jan 2014 @ 14:42

    @criserb – poi asa ajungem noi deoparte, cand ne e greu “Doamne ajuta-ma” si cand avem noroc “Doamne iti multumesc”, ne place sa ne laam in voia sortii decat sa ne luam soarta in mana :)

    Raspunde
  12. ikinga 14 Jan 2014 @ 14:43

    @Dragos – era sa uit: Intrebare: N-ai facut niciodata l**a? chiar niciodata? Ca scrii de parca tu ai fi sfant… ce fain e sa-i judecam pe altii, nu?

    Raspunde
  13. Dragos 14 Jan 2014 @ 15:40

    @ikinga – Soarta ta, chiar si de n-ar fi Dumnezeu, nu e in mainile tale nicio secunda, oricat ai vrea tu sa crezi asta, intr-o secunda te spulbera unul pe trotuar cu masina si iti poti spune adio la viata ta controlata si calculata. Think about that!

    Ref la intrebarea ta: “N-ai facut niciodata l**a?” nu, n-am facut niciodata l**a la nimeni :))))

    Faptul ca promovez sau sustin lucrurile bune nu ma fac un sfant, ca le am si eu pe ale mele, dar nu cred ca olimpiada la religie e ceva daunator sau grav, asta e punctul meu de vedere, in schimb degradarea morala a societatiie e grava pentru viitoarele generatii si e bine sa apreciem mai mult lucrurile bune, care-s putine si sa condamnam la fel de mult lucrurile rele, care-s din ce in ce mai multe.

    @y430076 – Iti dau o vuvuzela?

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)