Sari la conținut

Rovigneta si numerele rosii

rovignetaCa un cetatean model al acestei patrii am intentionat azi sa-mi cumpar si eu rovigneta pentru ca aveam de gand sa parasesc capitala, iar din cate am auzit este obligatorie atunci cand te deplasezi pe drumurile nationale :)

Surpriza a venit la Petrom cand m-am adresat baiatului de la casa. I-am zis ca vreau si eu o rovigneta care sa fie valabila cel putin 2 sapatamani. Atat aveam eu nevoie. Mi-a zis ca nu exista pentru 2 saptamani ca trebuie sa imi iau pe o luna sau pe 10 zile (aici nu mai stiu exact, ca nu am fost foarte atent). Mi-a cerut talonul… Eh in acel moment i-am zis ca nu am talon, ca eu am numere rosii, d’alea temporare.

In secunda doi, omul mi-a zis cu zambetul pe buze ca nu am nevoie de rovigneta daca am numere provizorii. M-am bucurat, i-am multumit si am plecat.

Tineam sa va zic si voua chestia asta, nu se stie niciodata cand aveti nevoie de informatia de mai sus si na… sa va bucurati si voi ca puteti sa circulati pe drumurile nationale moca, daca aveti numere rosii :)

Acum sper sa fie adevarat ce mi-a zis tipul de la casa si sa nu cumva sa am eu surprize in viitorul apropiat :P

sursa poza

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
8 comentarii
  1. ovi sirb 29 Dec 2011 @ 09:51

    Fără lipsă de respect faţă de domnul de la Petrom, care poate e mult mai pregătit ca mine în domeniu, eu aş fi cerut şi o a doua părere, mai avizată. Eventual sunat la o secţie de rutieră (nu la 112), la biroul de relaţii, şi confirmat înainte să pleci cu riscul ăsta pe maşină :)

    Raspunde
  2. Andy 29 Dec 2011 @ 10:38

    Din cate stiu eu este adevarat. Nici eu nu mi-am luat rovigneta cand am avut numere rosii…

    Raspunde
  3. Alexandru Savu 29 Dec 2011 @ 11:04

    E adevărat numerele rosii nu necesită rovignetă.

    Raspunde
  4. miss 29 Dec 2011 @ 11:57

    Avea dreptate dl de la Petro, rovigneta se plăteşte pt maşinile înmatriculate…deci cât timp ai nr roşii..nu o plăteşti.
    Bine, nu mi se pare mare lucru, având în vedere ca nu poţi sta prea mult cu ea neinmatriculata

    Raspunde
  5. adrian popa 29 Dec 2011 @ 12:21

    si nici la motociclete nu se plateste rovinieta!

    Raspunde
  6. criserb 29 Dec 2011 @ 12:22

    @ovi sirb – asa m-am gandit si eu, ca trebuia sa mai dau un telefon. Dar… la cate rovignete face omul ala pe zi m-am gandit ca are mai multa experienta si stie ce zice. Pe langa asta, e clar ca pentru rovigneta trebuie talon, ca pe baza lui face rovigneta. Iar eu nu am talon, am doar o foaie “autorizatie temporara” care nu contine prea multe date…

    Raspunde
  7. marius 29 Dec 2011 @ 18:24

    Si eu am ramas uimit cand m-i s-a spus ca n-am nevoie de rovinieta pt numere rosii – apropo, cred ca e rovinieta nu rovigneta :) – si am facut vreo 2-3000km prin toata tara cu numere rosii fara taxa de drum si n-a fost nicio problema…

    Raspunde
  8. jan 17 Oct 2012 @ 18:50

    este drept pt nr provizoriu nu trebuie rovineta

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)