Sari la conținut

Să desființăm UBER

Pentru că UBER a plătit impozit pe profit de 3 ori mai mult decât primele 9 companii de taximetrie, la un loc, eu zic să-i desființăm. 

Pentru că-s mai civilizați, pentru că n-au toate hârburile și pentru că toți banii trec prin bănci.

Nu se poate așa ceva, îi desființăm și rămânem la taxi. Că ne place mai mult jegul, ne plac mai mult bădăranii și ne place să dăm banii la negru.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
3 comentarii
 1. Leo 7 Feb 2018 @ 12:26

  Niște infractori, domle

  Raspunde
 2. criserb 7 Feb 2018 @ 12:29

  @Leo – mai rău, că infractorii, în țara asta, sunt chiar bine văzuți ;)

  Raspunde
 3. CATALIN 13 Feb 2018 @ 09:52

  Normal ca Uber are profit au masinibune si soferi civilizati si nu platesc taxele pentru transport.
  Ce plateste un taximetrist :
  “- atestat taxi sunt in acest moment in jur de 500 de lei
  -infiintare societate (printr-un avocat) – 1.200 de lei
  -Schimbare culoare a masinii (colantare) – 500 de lei (sahuri, tarife pe usi). In Bucuresti culoarea este obligatoriu galben, stabilita prin Hotarare de Cosiliu Local. La nivel national culorile taxiurilor sunt diferite si culoarea colantului determina si costul colantarii.
  -Achizitie casa de marcat fiscala + caseta taxi – 500 lei
  -Obtinerea buletinului metrologic – Metrologie – 100 lei („cu tot cu spaga”, eventual – n.r. )
  -Obtinerea certificatului de agreare – RAR – 300 lei
  -taxa se eliberare/vizare/preschimbare pentru autorizatia de transport si de taxi este in jur de 500 de lei.
  -Eliberarea bulinei (tabla) – 200 lei (se prinde pe usile din spate ale autoturismului);
  Statie emisie-receptie – 1500 lei (dispecerizarea este obligatorie);
  -Colante dispecerat – 100 lei (aproximativ – unele dispecerate colanteaza sigla pe autoturism si gratuit, conditionat, in functie de politica de management a fiecaruia).
  Pentru un transportator SRL, dupa ce termina procedurile de autorizare, el devine si angajator, si poate angaja pe acest autoturism un taximetrist, neaparat detinator de atestat taxi, iar costurile sunt echivalente cu ale oricarui angajator care desfasoara o activitate economica: contract de munca pe perioada ne/determinat, dar care trebuie sa fie in concordanta cu legislatia nationala si europeana la nivel de ramura in transporturi (in cazul nostru obligatoriu la 8 ore, cu timpi de odihna si pauza aferenti) si taxele si impozitele aferente unui asemenea contract de munca (CAS, Pensii, Somaj, Indemnizatie concediu odihna) taxe care in principiu sunt in jur de 400 lei/luna

  Costul pentru a devenit taximetrist, legal – aproximativ 6.400 de lei, incluzand statia de emisie-receptie de 1.500 de lei (aceasta poate fi insa inchiriata, pentru ~100 de lei/luna). La acest cost „initial”, se adauga costurile de intretinere a masinii dar si taxele si impozitele aferente unui asemenea contract de munca, estimate la circa 400 de lei/luna”
  sursa:WallStreet.ro.

  La Uber conditile sunt bune pentru ca se plateste doar impozit pe profit daca s-ar supune legii nu cred ca ar rezista mult pe piata.
  Nu sunt taximetrist nu merg cu taxiul ..dar trebuie sa facem diferenta intre profit si taxe de transport. ;)

  Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)