Sari la conținut

Să ne ferim de tâlharul din benzinării – B 42 PTX

escroc-florin-ploiestiPovesta nu îmi aparține, este a unui prieten din Constanța care m-a rugat să o fac publică, pentru a nu se păcăli și alții.

Într-o seară, una din serile trecute, a fost să-și alimenteze mașina, undeva la un peco din Constanța, nu știu exact care.

A alimentat, a plătit și a dat să plece.

În drumul lui spre ieșire in peco, l-a oprit un bătran însoțit de un puști. Puștiul undeva la 25 de ani, bine îmbrăcat, cu un Samsung S3 în mână, bătrânelul cu burtă și păr alb. Păreau oameni de bună credință, fără ceva care să bată la ochi.

Puștiul, aproape că a început să plânga, că ta-su, aducă bătânelul, a băgat motorină în loc de benzină, și că îi dă buletinul și ce mai vrea el, numai să-l ajute cu niște bani, că să ajungă și ei până în București. Ziceau că nu mai aveau bani la ei.

Prietenul meu, de bună credință, la fel ca mine, i-a dat 100 lei. A gândit din prima clipâ că este o țeapă, dar spera să nu fie așa. I-a luat numărul de la mașină, așa, de curiozitate, B 42 PTX (Logan albastru închis). L-a căutat ulteror pe net și a dat de o fată care a pățit un lucru asemănător:

discutie-ciprian

Povestea, dupâ cum vedeți nu este nouă. tipul a fost surprins și aici făcând același lucru.

Am vorbit cu Ciprian, l-am rugat să meargă la poliție și să facă o plăngere, are poza, are numărul mașinii, nu se poate să nu reusească. În plus are mărturia camerelor de luat vederi din respectivul peco.

Pănă atunci, va rog să dați și voi știrea mai departe, să rezolvăm problmea. Nu este normal să se întample așa ceva, de câți poate să mai profite oare omul nostru?

So. vă rog să dați un share, să dovedim că un biet blogger poate să rezolve problema asta, să-i scăpăm pe alții de asemnea escroci. Și încă ceva, nu mai dați bani oamenilor fără să vă faceți o poză cu ei, la un moment dat o să vă folosească ;)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
18 comentarii
  1. Maddy 14 Jun 2013 @ 12:31

    I’a dat banii de bunavoie.
    E ca si povestea cu fata din bucuresti care trebuia sa ajunga la Iasi si cerea 20Euro de la trecatori.
    Problema cu teparii astia e ca inraiesc oamenii, dupa ce iti iei o teapa nu’ti mai vine sa ajuti pe nimeni si poate refuzi un om cinstit la necaz, crezand ca e sarlatan.
    Sotul meu a fost abordat tot la o benzinarie de un turc cu masina plina de copii si nevasta dupa el. Ca n’are bani de benzina, etc. I’a dat niste bani si nici n’am fi stiut ca e sarlatan daca nu i’ar fi oferit un inel de aur drept multumire, inel care apoi s’a dovedit fals (l’am verificat de curiozitate a doua zi, pentru ca, sa fim seriosi, nimeni nu iti da aur). Am aflat apoi ca turcul se oferea sa’si vanda pe nimic aurul ca sa faca bani si miza pe lacomia oamenilor.

    Raspunde
  2. criserb 14 Jun 2013 @ 12:57

    @Maddy – da’ inselatoria nu se pedepseste? Fata de care ziceai tu stiu ca a fost prinsa, arestata…

    Raspunde
  3. liana 14 Jun 2013 @ 13:23

    Pai cerea promitand c-o sa returneze banii ?
    Ca daca doar cerea, evident ca e un fel de cersetorie mascata, care teoretic nu-i permisa de lege, dar practic exista, ca peste tot in lume.

    Raspunde
  4. roxana 14 Jun 2013 @ 14:03

    Multumim mult pentru sprijin !Poate reusim impreuna sa rezolvam acest caz!

    Raspunde
  5. criserb 14 Jun 2013 @ 14:07

    @liana – banuiesc ca da, cine cere 1 milion si sa spuna ca nu-l mai returneaza?

    @roxana – Nu aveti de ce si eu sper sa rezolvam problema asta!

    Raspunde
  6. william 14 Jun 2013 @ 15:43

    Ce sa fac eu, daca voi faceti banii usor?

    Daca i-ai face greu, ai tine de ei!

    Usor i-ai facut, usor s-au dus ! :))

    Raspunde
  7. criserb 14 Jun 2013 @ 15:46

    @william – nu e chiar asa man. Sunt situatii chiar adevarate, in care un om are o problema, si-l ajuti cu placere, daca poti. Acum ce facem, nu mai ajutam pe nimeni din cauza specimenelor astora?

    Raspunde
  8. william 14 Jun 2013 @ 15:51

    dar oare, daca ii spui ca il ajuti, ca il duci la mecanic si platesti tu cei 100 ron sau sa dai la schimb banii contra motorinei … ar fi acceptat ?

    Raspunde
  9. Maddy 14 Jun 2013 @ 16:10

    Nu stiu legea si nuantele ei, dar inselatorie mi se pare daca dai bani pe un produs/serviciu care se dovedeste a fi inferior promisiunilor. In cazul asta ai dat bani unui om, de bunavoie si nesilit de nimeni, fara a primi nimic in schimb. Normal ca moral e gresit sa prostesti lumea dar dupa gandirea mea nu ai baza sa’l pedespesti pe cel care inseala buna credinta.

    Raspunde
  10. creactivity 14 Jun 2013 @ 20:04

    Asta e abuz de încredere. Care se pedepsește conform codului penal, la fel ca si inselaciunea. Cu care se poate corobora, daca se repetă insistent. Ca în cazul de fata.

    Raspunde
  11. Diana 15 Jun 2013 @ 00:33

    Ce chestie. Tipic romaneasca.

    Problema este urmatoarea, cum poate dovedi cineva in fata legiuitorului ca tipul a facut abuz de incredere, inselatorie sau cum vreti voi sa ii spuneti?

    Nu cunosc foarte bine legea insa imi pun urmatorul scenariu: se aduna 5 omeni care se tocmesc sa ii faca probleme personajului X, asa ca inainteaza plangeri impotriva sa precum ca i-ar fi inselat. Daca cei care au fost inselati nu pot prezenta vreo dovada, cam asa ar arata povestea vazuta “la rece”.

    Raspunde
  12. Audemar 15 Jun 2013 @ 02:45

    Ceva asemanator am patit si eu in CT la un OMV. Dupa ce am alimentat, un barbat m-a abordat cu aceeasi tactica. Era imbracat ok dar cam intunecat la piele. Imi zice ca vrea sa ajunga la Bucuresti ca nu stiu ce .. poveste lunga. I-am zis ca il ajut la modul .. cu o idee. Sa puna benzina de 1 mil sau 2 si sa ii zica la casa ca nu are banii la el. Cand ajungea acasa ii trimitea el cumva … daca tu chiar uiti portofelul acasa si alimentezi ce ? Nu-i nimic ,.. platesti tu cumva ulterior. O dadea la intors .. ca nu .. ca ii e frica. Peco e langa mine si il cunosc oarecum pe manager si cand am vrut sa ii pun in legatura, sa ii explice lui ce si cum a zis ca “Lasa … am un prieten dar nu imi raspunde la tel … o sa ma duc la el” Tigani borati. Nu exista asa ceva, eu daca nu aveam bani alimentam si asta e . Au ei cont … au camere te vad ,.. n-ai cum sa te cotesti. Asta-i treaba …

    Raspunde
  13. Adi 19 Jun 2013 @ 09:14

    Chestia asta mi s-a intamplat de vreo 4 ori la Carrefour Ploiesti.
    Initial a fost un grup de vreo 4 pusti cu masina (de CT) putin lovita care aveau nevoie de bani sa ajunga acasa, zicand ca au spart in accident baia de ulei si au dat toti banii pe reparatie.
    Restul situatiilor au fost aproape identice intre ele: In masina o “familie” – el, ea si copilul, cu textul: “Domnule nu suntem cersetori, am ramas fara bani de benzina, trebuie sa ajungem la Bucuresti.” Chiar cu disperare in glas.
    Si tot asa de vreo 3 ori, masini diferite.
    Pai cand n-ai benzina si bani de benzina tu faci ture prin parcare cu masina?
    Macar nu insista. Daca le zici ca n-ai, pleaca.

    Raspunde
  14. Cicni5 20 Jun 2013 @ 14:08

    Am nimerit si un Mercedes anii 2000 pe o strada in Primăverii, cu aceeași problema! După blitzuri indelungi au oprit in dreptul meu si au cerut 50lei de motorina fara explicatii ..
    Nu le-am dat! N-au insistat!

    Raspunde
  15. The Judge 16 Jul 2013 @ 18:11

    Am fost si eu naiv. :(
    OK s-a intamplat dar nu pot sa stau fara sa fac nimic. Nu sunt de acord cu ideea ca daca “asta-i Romania” trebuie sa lasam asemenea “specie” sa prolifereze.
    Domnisoarelor, doamnelor si domnilor, haideti sa-l dam pe mana cui trebuie. Daca ne strangem 5-10 si depunem plangere penala indivizii sigur nu scapa.

    Haideti sa nu mai fim “romanii” de pana acum.

    Raspunde
  16. criserb 16 Jul 2013 @ 20:23

    @The Judge – dar tu pana acum ai facut ceva, ai depus o plangere la politie? :)

    Raspunde
  17. The Judge 17 Jul 2013 @ 17:18

    Inca nu, dar priveste stirile de la Antena 3 :)

    PS. Depun si plangerea in momentul in care stiu ca nu o fac degeaba.

    Raspunde
  18. Dani 7 Aug 2014 @ 00:16

    Mai sunt si alti care procedeaza la fel am patito pe Autostrada Soarelui. e si un reportaj de protv. Manelist imputit care profita de copii ca a rams fara benizina si ma rugat sa-i dau niste bani. Acu o spatamana avea un BMW seria 3 cu numere rosi. http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/il-recunosti-pe-escrocul-de-pe-autostrada-soarelui-ce-masuri-se-pot-lua-pentru-ca-isi-tine-copiii-in-fiecare-zi-in-soare.html

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)