Sari la conținut

Sa vorbim despre transpiratia puturoasa

stinkbomb1Acum ca a dat caldura acest fenomen nelipsit poporului roman incepe sa-si faca simtita prezenta. Sunt putine lucruri pe care nu le suport, putine lucruri de la care imi vine sa borasc. Pe bune, nu sunt un tip prea sensibil, suport cu usurinta destule mirosuri naspa.

Din pacate mirosul de transpiratie e prea strident pentru simtul meu olfactiv si-mi provoaca tot felul de stari. In prima faza imi vine sa fug, sa ma indepartez cat mai mult de sursa. In a doua faza cand imi dau seama ca nu am unde sa fug, incerc sa respir mai rar si-mi bag nasul in ce apuc. In maneca de la bluza, in gluga Danei sau in alte locuri frumos mirositoare.

Dupa cum ma stiti nu sunt genul care sa umble cu RATB-ul asa ca aceste mirosuri ar trebui sa ma ocoleasca. Teoretic.

Practic am marele ghinion sa am un coleg de birou care sa emane in urma lui un miros de-mi vine sa ma impusc.

Peste iarna a fost ok, dar acum, odata cu incalzirea vremii “ok”-ul de care va ziceam e doar o amintire frumoasa. Na, ce sa mai indulcesc situatia, un coleg pute de-ti muta nasul. (am vrut in prima faza sa zic ca miroase, dar m-as minti singur)

Pana acum nu i-am zis nimic, e totusi un coleg ok si cu bun simt. Ma gandesc ca exista posibilitatea sa aiba o problema medicala si de acolo mirosul ce-l emana, numa’ ca noi restul nu prea putem sa-i stam in jur. Dam drumul la aerul conditionat, aducem temperatura la putine grade peste limita de inghet si totusi nu e suficient.

I-as spune, nu imi e foarte greu (sa ma prinda intr-un moment mai prost si ii zic fara nici o jena) dar totusi nu as vrea sa creez o situatie neplacuta. Daca e bolnav, daca nu are ce sa faca? (e doar o ipoteza pe care eu chiar nu o cred, dar asa am mai auzit).

Incerc sa gasesc o cale mai diplomata prin care sa-l instiintez ca ne omoara pe toti, dar inca nu mi-a venit nici o idee, mai ales pentru ca eu nu sunt asa. Eu daca am de zis ceva spun direct in fata, fara o prea mare diplomatie. Deh, asa m-am nascut si nu m-am schimbat intre timp. (nu e un lucru bun dar na, stiu ca adevarul doare)

Am scris acest post (poate prea lung pentru o idee simpla) in cautarea unui sfat. Cum as putea oare sa-l anunt pe tip ca pute, dar intr-un mod mai elegant? Cum sa fac sa nu-l pun intr-o situatie jenanta?

[sursa poza]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
17 comentarii
  1. iYli 16 May 2011 @ 23:28

    Aveam o cunostinta care putea la fel si pana la urma i-am zis direct.
    A spus ca asa trebuie sa miroasa un barbat, sa emane barbatie si mirosul de transpiratie asta inseamna?! Vorbea serios.

    Raspunde
  2. Denisa 16 May 2011 @ 23:32

    Cumpăraţi-i un set cu săpun, deodorant, prosop, ceva de genul ăsta. Dacă nu prinde aluzia, puneţi-l pe cel mai nediplomat coleg să-i spună asta. Şi eu am avut un astfel de coleg. Mă bucuram că nu stătea pe lângă mine, dar şi când avea treabă la tehno… au, au! Nu i-am zis nimic, i-au zis alţii, dar nu s-a stresat. Pute în continuare.

    Raspunde
  3. criserb 16 May 2011 @ 23:51

    @Denisa – nediplomat as putea sa fiu chiar eu atunci cand nu mai suport sau cand ma prinde in toante proaste…

    Raspunde
  4. Anya 17 May 2011 @ 02:35

    Persoanele care sunt bolnave , si transpira excesiv , nu miros.
    Din ce am vazut eu intr-un documentar.

    Raspunde
  5. MooNy 17 May 2011 @ 07:23

    Eu i-as zice intr-o discutie “laterala”. Exista deodorante si antiperspirante speciale care lupta impotriva asemenea mirosuri si ar trebui sa investeasca in unul. El e unul, in birou sunt mai mult. Faceti-va curaj si spuneti-i in fata decat sa il barfiti de miors pe la spate.

    Raspunde
  6. Tudor Florea 17 May 2011 @ 07:58

    Ce religie are? Am avut un coleg (subaltern) acum multi ani care nu folosea deodorant si sapun din cauza religiei (nu mai stu exact ce secta era). Dimineata la prima ora el duhnea de parca dormise in tomberon. Am incercat cu binisorul sa-l lamurim, n-a mers. I-am cautat apoi nod in papura si l-am dat afara pe criterii profesionale. Nu-s mandru de asta, dar am fost nevoit s-o fac, omul lucra in vanzari si rupea nasurile clientilor.

    Raspunde
  7. vasiliu 17 May 2011 @ 10:20

    Vad ca a-i primit destule sfaturi,dar fara un rezultat anume.Trebuie sa-i spui ca pute si daca nu este ,sa se barbereasca subtiori si sa fo loseasca antipespirante.

    Raspunde
  8. Simina 17 May 2011 @ 10:36

    In liceu aveam o colega care putea rau de tot. Atat a transpiratie cat si a caine si altele. Era insuportabil sa stai in jurul ei 6 ore pe zi cat eram la scoala. Pana la urma i-a spus o colega, cat a putut ea de dragut, sa schimbe situata. Si dupa ce i-a fost spus, fata s-a schimbat si nu mai imputea totul in jurul ei.

    Vorbiti cu el cat puteti de dragut. Si daca nu merge cu frumosul, treceti la tonuri mai urate ale vocii. :) Succes!

    Raspunde
  9. Marcela 17 May 2011 @ 11:23

    Eu am alergie la antiperspirante dar tot nu miros fiindca folosesc apa…foarte des, asa ca asta recomand si colegului tau….muuuuultaaaa apaaaaaaaa

    Raspunde
  10. AndreaS 17 May 2011 @ 11:53

    deschide-i calculatorul pe postarea asta;)

    Raspunde
  11. Gerhald 17 May 2011 @ 12:41

    In momentul in care incepe putoarea prin trolebuze, autobuze si tramvaie, clar e semnul ca putem sa umblam mai mult pe jos. Sigur e mai sanatos decat sa simti juma’ de ora mirosuri neplacute.

    Raspunde
  12. MooNy 17 May 2011 @ 14:29

    O imagine geniala pe 9gag pentru situatia asta :))
    http://9gag.com/gag/121842/

    Raspunde
  13. liana 17 May 2011 @ 15:06

    Cumpara-i de la Vichy un ” tratament antiperspirant “.E un tub ce contine o crema , costa 400 si ceva de mii, srie in interior cum se foloseste.E foarte bun.E posibil ca omul sa se spele regulamentar , sa foloseasca deodorant dar degeaba !
    Crema asta e extrem de ficienta si se gaseste cam in orice farmacie.

    Raspunde
  14. liana 17 May 2011 @ 15:09
    Raspunde
  15. blue77max 17 May 2011 @ 15:09

    Pana la urma nu ai aflat nici o metoda din tot ce sa scris aici. Iti spun eu cum sa faci ca sa nu fiti nevoit nici unu sa ai zica in fata. Presupun ca lucreaz ala un birou ceva,ai scrii problema asta , scoti pa imprimanta si o lasi pe birou la el da nu la vedere ci discret, impaturita in doua, in agenta sau jumate sub tastatura. Dar sa specifici ca e din partea tuturor colegilor.
    Asta prima faza. Daca nu da rezultate, bombardat cu afise mail uri, sms,etc.

    Raspunde
  16. jhon 31 May 2011 @ 12:03

    eu am o astfel de problema.am tinut un regim sever,am slabit 20 de kg in 2 luni de zile si mi-am distrus metabolismul.aveam dinainte o transpiratie excesiva si acum a devenit si foarte urat mirositoare ,vara fac dus si cand intur in casa si cand ies,ca sa nu mai spun ca in acest moment trebuie sa plec la un nou job, sunt ingrozit.cel mai bine este sa vb cu el si sa-i spui ce probleme are,daca este un baiat cu bun simt,nu are decat sa-ti multumeasca.e un calvar.intru pe net de cateva saptamani sa gasescun dermatolog bun,de incredere si nu gasesc.o viata frumoasa!

    Raspunde
  17. w 1 Jun 2011 @ 16:15

    Trebuie sa il iei deoparte. Si eu transpir ingrozitor desi ma dau cu deodorant nu rezista mai mult de o ora. Crezi ca noi nu simtim,stim ?
    Intreaba-l daca nu cumva are vreo problema si ai putea sa il ajuti. In niciun caz sa nu-l iei peste picior si sa-i ceri explicatii ,ar fi urat din partea ta.
    La mine e ereditara chestia.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)