Sari la conținut

Sâmbătă am fost voluntar la SOS Casele Copiilor

De cele mai multe ori mă alătur cauzelor umanitare, încerc să fac și eu un bine atunci când îl pot face. Fie că este vorba de o sumă de bani, fie că este vorba de niște hăinuțe sau alimente, fie că este vorba de o mână de ajutor, nu prea mă dau la o parte.

Așa a fost și sâmbătă când cu toate că trebuia să mă văd cu ai mei părinți care erau prin București am zis că este mai important să fiu alături de micuții de la SOS Satele Copiilor de pe Calea Floreasca. V-am zis aici despre ei, v-am invitat și pe voi să-mi fiți alături.

Am ajuns acolo la 9:30 dimineața împreună cu Andreea, Cabral, Laura, Berti și Tibi, o echipă mică, dar pusă pe fapte mari. În ziua respectivă se lucra la izolația caselor, iar noi nu am zis nu, chiar dacă am fost informați că trebuie să placăm o casă cu vată minerală. Știam că nu este chiar o plăcere să intri în contact cu vata aia, dar nimeni nu a zis nimic, ba mai mult toți am fost dornici de a ne apuca cât mai repede de lucru.

Pentru renovarea celor 12 case s-au primit bani de la GDF SUEZ Energy România și Fundația GDF SUEZ (cinste lor, mari oameni), în cadrul proiectului de responsabilitate socială Energie pentru Fapte Bune. Astfel împreună cu Habitat for Humanity România (care coordonează voluntarii și duc visele spre îndeplinire) derulează proiectul Totul începe acasă!

În cadrul acestui proiect vor fi renovate și eficientizate energetic toate cele 12 case (care găzduiesc 80 de copii) din cadrul SOS Satele Copiilor din Calea Floreasca 165 până la finalul anului 2014.

Chiar dacă o mare parte din proiect a fost deja realizată, mai este de muncă acolo.

Mă bucur mult că am putut să fiu alături de acești oameni și pot să dorm seara mult mai liniștit știind că am participat și eu la această acțiune. Nu am plecat de acolo până nu am izolat întreg peretele unei case chiar dacă se cam termina programul de lucru. Deh, sâmbăta programul este mai scurt. Totuși noi nu am vrut să plecăm până nu am terminat. Nu ne simțeam noi bine să plecăm fără să vedem un rezultat final al muncii noastre.

Pe lângă faptul că am dat o mână de ajutor am și învățat. Am văzut și eu cum este să izolezi o casă, ce presupune asta și cum se face, lucru care o să-mi fie de mare folos în momentul în care o să mă apuc de construit căsuța noastă.

Vă las acum cu niște poze, poze în care o să vedeți că o zi de muncă fizică poate să fie chiar distractivă, atunci când ai alături niște oameni cu suflet mare.

Cu siguranță nu este mult ceea ce am făcut noi, cu siguranță se putea și mai mult, dar totuși este ceva. Este o faptă bună pe care o pot face mult mai mulți și astfel aducem un zâmbet pe fața unor copii care nu au avut prea mult noroc în viață.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)