Sari la conținut
comentarii Facebook
16 comentarii
  1. 1qlee 13 Aug 2014 @ 23:46

    Apreciez polițistul pentru ca a vorbit frumos, indiferent ca a avut sau nu dreptate.
    Tu Cris, ai muncit prea mult ca sa ne demonstrezi ca ai avut dreptate, pentru ca oricum e prea evident.

    Raspunde
  2. criserb 13 Aug 2014 @ 23:49

    @1qlee – este ciudat că se presupune că polițistul trebuia să știe legea…

    Raspunde
  3. seba18 14 Aug 2014 @ 13:34

    Damn, ce politist idiot! :( E o vesnica contradictie legata de subiectul asta, si eu m-am contrazis cu o gramada de soferi care gandesc la fel ca si politistul…dar tocmai un politist de la circulatie sa faca greseala asta?

    Pentru cei care inca nu au inteles: sensul giratoriu e un drum drept cu mai multe benzi, care se intersecteaza cu mai multe drumuri laterale din partea dreapta. Vrei sa faci dreapta pe unul din drumurile laterale? Te asiguri frumos, si la schimbarea benzii ii acorzi prioritate celui care circula pe banda 1. Si NU, nu e normal sa presupui sai sa il fortezi pe cel de pe B1 sa faca si el dreapta, atunci cand are tot dreptul sa mearga inainte.

    Politistul asta nu are ce cauta in strada si sa dirijeze circulatia, ba chiar merita sa fie sanctionat aspru.

    Raspunde
  4. criserb 14 Aug 2014 @ 13:37

    @seba18 – merită, dar probabil că nu o să-l sancționeze nimeni. Oare permis de circulație are?

    Raspunde
  5. marius 14 Aug 2014 @ 18:16

    o parere daca pot sa-mi exprim cu voia dumneavoastra :) … sa nu uitam ca se lucreaza .. daca va uitati mai bine soferul vroia sa faca ..drept sau dreapta depinde din ce sens ne orientam.. dar a fost obligat sa inainteze de acele balize rutiere sau cum se numesc..daca eram in locul tau, avand in vedere ca l-ai observat din timp ca vroia sa faca drept/dreapta in cazul tau, il lasam usor sa treaca .. hai sa fim mai buni in trafic si va garantez ca nu o sa mai existe asemenea cazuri..si da.. cunosc intersectia.. cand tu ai verde exista un cedeaza pentru ei..dar la ce aglomeratie era.. cine sa mai respecte.. tu ai intrat in verde..el sau toti din sens erau in cedeaza…si acuma te intreb pe tine..daca era un sens giratoriu normal tu nu aveai ce cauta in el pana nu se elibera din stanga.. corect ? .. dar nu este..asa ca nu putem aplica strict regula de sens giratoriu..cum am mai spus..in cazul normal, cand tu ai verde cine vine din stanga e obligat sa-ti cedeze prioritate.. analizeaza mai bine video si o sa vezi ca am dreptate..

    Raspunde
  6. marius 14 Aug 2014 @ 18:24

    si mai revin cu ceva..ca m-am uitat la video de 10 ori..deee sa nu spun tampenii… ala a venit din stanga ta.. corect ?..cum am mai spus se lucreaza, sunt curios cum o sa arate in final intersectia…daca observi tot sensul e blocat de balize..daca pleca cu tine de la semafor..da era vinovat ca nu s-a incadrat pe banda din dreapta, dar el vine din stanga intersectiei si nu aveam cum sa mearga drept…e ciudat iar eu ma exprim aiurea..sunt obosit..el vine din Bulevardul Aviatorilor iar tu Calea Dorobantilor..el vrea sa mearga drept..cum sa faca asta ?..explica si tu ..vina nu este a soferului si nici a ta..se lucreaza..e haos..rabdare ..o sa se rezolve..te salut

    Raspunde
  7. criserb 14 Aug 2014 @ 18:29

    @marius – bun, și dacă lucrează nu trebuia să acorde prioritate la schimbarea dintre benzi? Nu trebuia nici să semnalizeze asta?

    Raspunde
  8. marius 14 Aug 2014 @ 18:36

    0:20 …daca tu crezi ca el te vede in oglinda…eu pap oglinda aia.. cu semnalul….sincer..in situatia asta da..trebuia sa semnalizeze..intr-o situatie normala nu..pentru ca el nu isi schimba directia de mers..daca venea din stanga ta..el vrea sa mearga inainte…atat..tu daca faci dreapta..dai semnal de dreapta..dar ai mers..inainte spre arc presupun..ai dat vrun semnal ? ..il dai.. cand esti langa rond si te-ai incadrat prost sa nu intre unul in tine :D ..il dai de frica si tot il dai :)) ..gandeste-te ca el nu se afla acolo daca nu era baliza aia.. mergea drept si gata :)

    Raspunde
  9. marius 14 Aug 2014 @ 18:41

    in ccl…1…cand tu ai intrat pe verde in sens.. nimeni nu mai trebuia sa fie in giratoriu exact din locul unde vine banda 2 de unde ai plecat tu..nu stiu daca ma intelegi.. e linia aia imaginara.. cand tu ai verde..aia din sens se opresc ..asta e lege acolo dar se lucreaza..cine sa mai respecte ai vazut cati erau.. 2 la secunda 16 el a ratat iesirea aia mica..s-a speriat..pbb ca era prina data cand trecea prin sens de cand este in lucru..a facut pe el si nu mai stia cum sa iasa :)) .. si da.. in cazul ala .. trebuia sa puna semnal.. dar nu a pus.. e vinovat de asta.. si trebuia sa puna nu pt ca este obligat sa puna ci un semnal de bun simt.. iar eu daca eram in locul tau..il lasam sa treaca.. ca aveam verde de cateva secunde..deci timp destul sa trec :P .. si eu si tu si el.. gresim..nu suntem perfecti.

    Raspunde
  10. criserb 14 Aug 2014 @ 19:20

    @marius – man, asta cu “nu te vede în oglindă” nu prea este o scuză, dacă se uita mai bine vedea. Apoi, semnalizarea este obligatorie la schimbarea benzii de mers, iar în sensurile giratorii ieșirea din sens se face cu semnalizare. Așa zice legea, nu eu.

    P.S. Nu sunt eu cel din clip, nu știu de unde ai dedus asta.

    Raspunde
  11. marius 14 Aug 2014 @ 22:37

    ….scz..da…nu stiu de ce am crezut ca esti tu … legat de oglinda..daca ai permis de conducere pbb ca ai auzit si tu de expresia .. unghi mort ..iar legat de semnalizarea in giratoriu…este gresit ce spui…uita acel sens giratoriu..sa ne imaginam unul mai mic.. intri in el..mergi inainte.. tu semnalizezi ? ca doar iesi din el .. nu..normal ca nu, semnalizezi cand iesi prima la dreapta..sau mai semnalizezi cand iesi a 3 la stanga pentru aia din fata.. adica atunci cand faci stanga .. dar cand mergi inainte.. nu semnalizezi ca nu ai ce..ala a venit din Bulevardul Aviatorilor si mergea inainte..ce sa semnalizeze ? .. ca merge inainte ? singura lui problema ..a fost prins in trafic..daca nu era aglomeratie mergea drept…

    Raspunde
  12. marius 14 Aug 2014 @ 22:46

    el nu schimba banda..aici e confuzia..el vrea sa mearga drept :) .. s-a incadrat bine si a vrut sa mearga drept..daca nu era aglomeratie..era totul ok .. a intrat bine in giratoriu.. banda din mijloc..prima era pt aia care vor sa mearga drept sau la dreapta..a 3 pt aia care merg la stanga sau drept daca in fata sunt 3 benzi … omul mergea drept :P ..nu schimba nici o banda..

    Raspunde
  13. 1qlee 15 Aug 2014 @ 11:21

    Nu inteleg “ce nu intelegeti”;
    E clar ca soferul a gresit. Cum adica ce trebuia sa faca ca sa treaca dintr-o banda in alta? Trebuia sa se invarta de 100 de ori in sensul giratoriu pana gasea loc sa schimbe sensurile regulamentar si in siguranta si pentru ceilalti participanti in trafic. Sau nu mai luam in considerare motociclistii ca “cineva trebuie sa doneze”….?

    Raspunde
  14. tilharu_44 15 Aug 2014 @ 14:39

    tu nu stii vorba aia? ai dreptate, n-ai dreptate, la politie tot te bate.si ti-a zis bine militianul,ai grija de sanatatea ta.

    Raspunde
  15. marius 15 Aug 2014 @ 20:56

    voi chiar nu intelegi ca omul s-a incadrat bine ? .. offff… e ca voi mai.. a gresit nenorocitul :)) … omul s-a incadrat bine… va rog frumos sa va uitati cu ATENTIE la video..

    Raspunde
  16. marius 15 Aug 2014 @ 21:00

    omul era pe banda 2 .. banda de mers inainte.. nu trebuia sa schimbe nici o banda.. la secunda 16 rateaza iesirea aia din cauza balizelor .. si iese pe a 2 iesire.. nu a gresit cu nimic.. si inca ceva..acela..nu este un sens giratoriu normal.. cine cunoaste intersectia stie..nu se aplica regula de sens giratoriu..atatat timp cat functioneaza semafoarele… cand alea sunt picate.. se aplica regula de giratoriu..oricum…renunt sa va mai explic.. va salut..si .. conduceti cu atentie..

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)