Sari la conținut

Samsung anunță prima tehnologie mobilă 5G mmWave din lume

Samsung Electronics Co., Ltd., a anunțat dezvoltarea cu succes a primei tehnologii adaptive din lume prin unde milimetrice pentru comunicații mobile. Noua tehnologie se plasează în centrul sistemului de comunicații mobile 5G și oferă posibilitatea unei transmisii de date de sute de ori mai rapidă decât rețelele 4G existente în prezent.

Noua tehnologie adaptivă Samsung permite transmiterea de date folosind banda de unde milimetrice la frecvența de 28 GHz, cu o viteză de până la 1.056 Gpbs, la o distanță de până la 2 kilometri.

Samsung intenționează să accelereze cercetarea și implementarea tehnologiilor de comunicații mobile 5G astfel încât acestea să poată fi lansate comerciale până în 2020.

Odată lansată comercial, tehnologia de comunicații mobile 5G va face posibilă o transmisie de date la viteze foarte ridicate, de sute de ori mai rapidă chiar și în comparație cu tehnologia 4G LTE-Advanced ce urmează să fie lansată acest an. 

Noua tehnologie dezvoltată de Samsung le va permite utilizatorilor să transmită fișiere de dimensiuni masive, inclusiv filme digitale de înalta calitate. Datorită acestui lucru, consumatorii se vor putea bucura de o gamă largă de servicii precum filme 3D si jocuri, streaming în timp real al conținutului ultra high-definition (UHD) și servicii medicale la distanță.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
2 comentarii
  1. Bogdan 15 May 2013 @ 10:59

    Viteze de pana la 5Gbps au fost atinse inca din 2007 in Japonia. Principalele probleme in definirea unui nou standard sunt legate de stabilitatea retelei si costurile de operare. Pana in 2020 o sa apara mult mai multe tehnologii noi concurente.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)