Sari la conținut

Smart Forspeed

Imi place maxim acest concept care a fost expus la salonul de la Genava, e micut si e futurist. Formele sunt foarte placute si nu are nevoie de benzina. Are un motor de 40 cp si atinge 120km/h. Autonomia bateriei este de 135km ceea ce nu e chiar putin.

smart_forspeed_concept_3

smart_forspeed_concept_4

smart_forspeed_concept_2

smart_forspeed_concept_5

smart_forspeed_concept_6

smart_forspeed_concept_9

smart_forspeed_concept_10

smart_forspeed_concept_11

smart_forspeed_concept_13

smart_forspeed_concept_14

smart_forspeed_concept_15

[etoday.ru]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
9 comentarii
  1. Cristina 21 Feb 2011 @ 14:07

    Imi place designul interior in mod special, dar nu inteleg pentru ce atatea centuri… La un impact puternic nu te mai ajuta cu nimic, si nici nu prinzi 400 la ora ca sa ai nevoie sa fii prins in atatea locuri :)) Mereu mi-au placut Smart-urile, dar parca sunte prea scumpe pentru marimea lor. Merg pe ideea material mult, pret mare :))

    Raspunde
  2. Amzis 21 Feb 2011 @ 15:38

    e foarte smecher am si eu o intrebare : de ce toate concepturile nu vor arata la fel cand le vor scoate in serie ?
    Asta(exact asta) ar fi o masina super smechera pentru oras mai ales ca e electrica

    Raspunde
  3. jules 21 Feb 2011 @ 16:12

    135 de km e putin. Si degeaba. Acum fara suparare, insa masinutele astea electrice sint extrem de aiurea. Numai daca te gindesti la cit dureaza o incarcare a bateriilor si iti trece de tot.
    Daca mai pui si variabile de genul: viteza de deplasare si incarcare, o sa fluieri a paguba.
    Viitorul ar trebui sa fie al masinilor pe baza de hidrogen.
    Dar sa nu o iau razna chiar de tot. Arata bine. Centura aia in 4 puncte e mai ok. Si arata mai bine. Si masinile de serie nu arata ca cele concept dintr-un motiv simplu. orice ondulare suplimentara a caroseriei creste costul de productie. Si un concept car nu e facut cu gindul la pretul final. De asta arata atit de bine, ca nu s-au zgircit la bani. Insa daca e sa faca un calcul, probabil ti-ai lua X5 cu banii investiti in materialele din masina aia.

    Raspunde
  4. Mihai 21 Feb 2011 @ 17:09

    @Jules: Cat dureaza sa le incarci? Mai nou am vazut ca se face o incarcare completa in cateava minute, deci nu mi se pare mult. Pentru drumuri doar prin oras e perfecta, o incarci la 3-4 zile, mergi la munca zilnic cu ea, pentru oras nu ai nevoie de viteza maxima. E foarte misto, partea nasoala este ca sunt foarte scumpe.

    Raspunde
  5. SIP 21 Feb 2011 @ 17:34

    E chiar grozav dar iti reamintesc ca Citroen C-ZERO ELECTRIC(similar) costa 37.000 de euro …
    http://ghiocel07.wordpress.com/2011/02/08/citroen-c-zero-electric/

    Raspunde
  6. alin 21 Feb 2011 @ 19:33

    Tinand cont ca e electrica e cam nasol daca vrei sa-i montezi orice device. Observati ca nu are radio? Daca mergi cu toti consumatorii porniti cat mai merge? Faza cu incarcatul in cateva minute a bateriei e vrajeala. Stiti ca daca trebuie sa inlocuiesti bateriile poti sa arunci masina? Pentru ca costa mai mult decat ea. Iar autonomia de 135 de KM e ridicola. In Bucuresti se pot face si 200 de Km pe zi. Cum se comporta la blocajele interminabile din trafic? Rezista bateria? Masina e foarte frumusica dar e fara rost cu acest motor. Obligatoriu trebuie sa aiba motor termic. Nu s-a inventat inca masina aia care sa mearga fara costuri.

    Raspunde
  7. Andrea S. 22 Feb 2011 @ 08:52

    ei hai sa-ti zic cam cum sta realitatea cu masinile astea electrice…bine nu am luat toate marcile la rind dar…daca una face asa banuiesc ca vor face si ceilalti. Odrasla face in curind 18 ani. Ne gindeam sa o facem mai mobila si am inceput sa ne uitam in stinga si-n dreapta. Am zis daca tot o facem macar sa o facem bine ;)…asa ca ne-am interesat de o masina electrica. Designul…dragutz…micuta..numai buna pentru o persoana.Pretul inca nu era definit…dar producatorul cere la un model mai mare care este deja e piata…pe linga pretul care este oricum ceva mai ridicat ca la un diesel sau benzina….75 de euro pe luna leasing la baterie ;)
    Parca la rezervorul de benzina nu plateam leasing ;))…Asa ca foarte probabil ne vom mai gindi daca sintem dispusi sa vinturam pret de cumparare si sa ne bagam totodata si intr-un contract de leasing NUMAI pentru baterie ;))

    Raspunde
  8. SIP 22 Feb 2011 @ 09:47

    @Andrea S – Foarte interesant ce ne spui. Sa ne ti la curent cu decizia finala. Eu sunt curios, ca o fata mare …

    Raspunde
  9. criserb 22 Feb 2011 @ 10:37

    Mda, nu zic ca nu aveti dreptate. Cat despre partea cu bateria in leasing, n-am mai auzit pana acum. Probabil si din cauza ca nu stiu pe nimeni care sa-si fi luat masina electrica.

    Pe mine personal, nu ma fascineaza prea mult treaba asta cu masinile electrice, eu va aratam ce frumos arata smart-ul asta :P

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)