Sari la conținut

Spalatul hainelor

De-a lungul timpului am descoperit tot felul de chestii in legatura cu spalatul hainelor si alte tips & tricks, pe care ma gandeam sa vii le spun si voua… nu de alta dar e mai bine sa inveti de la altii decat sa dai cu capu’ ca mine. Mie numa asa imi place sa invat :D

De obicei, hainele se spala atunci cand nu mai ai ce purta, sau cand nu mai ai unde sa le depozitezi pe cele murdare :P

BTW, am sa vorbesc numa’ despre spalatul cu masina de spalat… nu stiu sa spal de mana, si pana la urma d’aia s-au inventat masinile de spalat…. orice haina care trebuie spalata de mana se poate spala linistit in masina de spalat, riscul este foarte mic sa se intample vreun eveniment neplacut.

Sa incepem…

Hainele, contrar tuturor miturilor, se pot spala amestecand o larga gama de culori, de la alb pana la negru (ma rog, astea nu’s culori, da’ intelegeti voi ce vreu sa zic) si orice alte culori aveti voi chef. Conditia e sa nu  aveti printre aceste haine chestii care sunt spalate pentru prima data, de aici e posibil sa iasa putin din culoare :P

Dupa spalat, este preferabil sa scoateti hainele din masina, daca le lasati acolo (de lene) mai mult de 2-3 zile trebuie sa le spalati din nou pentru ca incep sa prinda un miros ciudat… probabil a mucegai… si e destul de naspa sa mirosi a mucegai :)

Hainele se intind la uscat imediat dupa spalare, se scutura si se intind cat mai “drepte” posibil… daca faceti asa nu mai trebuie calcate… ele sunt conform noilor tendinte ale modei…. doar putin sifonate :D… daca stau in masina cateva ore dupa spalare… vor arata ca draq de sifonate… deci nu mai sunteti la moda… sunteti doar sifonati :P puteti sa le purtati si asa… se vede clar ca hainele voastre sunt curate ;) (e mai bine decat sa fie jegoase)

Sa va vorbesc acum de ciorapi, ei de obicei sunt o problema daca nu urmariti cateva aspecte esentiale :P… ciorapii trebuie sa-i cumparati pe toti la fel… astfel evitati situatia neplacuta de a-i “imperechia” atunci cand spalati 50 de perechi… nu e neaparata chestia cu imperechierea… puteti sa-i aruncati exact asa cum ii luati de la uscat intr-un sertar iar cand vreti sa ii purtati, luati cu ochii inchisi 2 bucati… toti sunt la fel, nu aveti cum sa gresiti si sa iesiti in societate cu un ciorap alb si unu’ verde :D

Boxeri/chilotii trebuie sa fie de calitate, nu va cumparati din aia la 2 lei ca atata si fac. Cumparati de firma, sunt mai scumpi dar materialul este mult mai bun, si arata ca noi mai mult timp. Suntem prea saraci pentru lucruri ieftine ;) Chestia asta e valabila pentru orice haina, dai un ban da’ stai in fatza… nu degeaba sunt mai scumpe, au materiale mult mai bune si mai rezistente in timp decat turcismele care le gasesti peste tot.

Inca ceva… evitati sa puneti hainele la uscat in balcon, la vedere. Nu intereseaza pe nimeni lenjeria voastra intima… cartierul arata mai decent asa cum a fost el construit decat cu  o expozitie de sosete si chiloti pusi la vedere… Sa incercam sa ne imbunatatim viata, atat cat putem.

Chiar daca vrei s-o(sa-l) impresionezi pe vecin(a) cu lenjeria voastra intima, faceti-o intr-un alt mod… mult mai… discret :P 

PS Masina de spalat are o gramada de programe neinteresante, de obicei se folosesc 2-3… la ce au pus atatea de multe acolo nu am sa inteleg niciodata….

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
9 comentarii
  1. pantera mov 15 Sep 2007 @ 14:48

    asta e de fapt un pretext sa ne zici tu noua ca tu ai kiloti scumpi, asa-i? :> :p

    Raspunde
  2. Ghiocel07 15 Sep 2007 @ 20:28

    [-x Sa nu spui nimanui ca esti fiul meu ! La noi in casa nu se spal asa. Pentru toate cititoarele, noi suntem o familie cu obiceiuri normale. Nu stiu de la cine a invatat asa ceva [-x Oricum apreciez ca ti-ai dat osteneala sa scrii un post asa de lung.:*

    Raspunde
  3. criserb 15 Sep 2007 @ 20:53

    pentru satisfactia lu’ Ghocel07 mentionez ca nu asa am fost invatat… astea le-am invatat de unu’ singur :P Viata te invata multe ;)

    P.S. Si lenea :D

    Raspunde
  4. Ghiocel07 15 Sep 2007 @ 23:13

    Oauuuuu ! M-ai data gata.:x

    Raspunde
  5. sip 16 Sep 2007 @ 08:21

    Probabil cel care a inventat masina de spalat era de profesie ….”Programator” :d

    Raspunde
  6. alex 6 Oct 2007 @ 12:58

    Si eu lasam intr-o vreme hainele in amsina cate 2 zile. Si credeam ca sunt singurul care face asa :d .

    Ai idee cum se poate scapa de mirosul de mucegai din masina de spalat? (Mentionez ca acum nu las hainele in masina mai mult de 8 oare, cat sunt la munca.) Exista vreun odorizant, vreo solutie de spalat masina de spalat. Eu am incercat sa o pun la 90 de grade si sa o las sa se aeriseasca cand termina dupa aia dar vad ca n-a avut efect, mirose si mai tare.

    Raspunde
  7. criserb 6 Oct 2007 @ 20:44

    Asta e tare… o chestie de spalat masina de spalat :))

    Nu stiu man, eu nu am problema asta, la mine nu miroase masina de spalat… vezi poate ai uitat vre-o soseta prin ea ;)

    Raspunde
  8. Ghiocel07 6 Oct 2007 @ 22:55

    :))

    Raspunde
  9. ColourCatcher 4 Feb 2010 @ 07:02

    Salut :)
    Scuze ca ma “introduc” si eu in discutie, dar daca vrei sa economisesti timp si bani la spalarea rufelor, te invit sa folosesti Colour Catcher. Este o banda folosita in masina de spalat, si poti introduce toate rufele indiferent de culoare (chiar la 30 grade C) si nu iti mai amesteca culorile.
    Ia sfatul meu… merita ;)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)