Sari la conținut

Statul in sauna

De cand am ajuns in Maramures ma bucur de placerea unei saune in care pe care o folosesc de cateva ori pe zi. Suport cu placere caldura si imi place :)

Problema e ca nu stiu cum e corect cu statul in sauna. Cate minute se sta, care e temperatura ideala a saunei, si care sunt efectele saunei? La ce ma ajuta?

Am inteles ca trebuie sa stau in reprize, ca asa ar fi mai bine dar… reprize de cate minute? Dupa ce ies din sauna cica e bine sa faci dus cu apa rece pentr nush ce.  Asa face lumea pe aici, dar iar nu stiu de ce.

Imi poate raspunde si mie cineva la aceste intrebari?

Va multumesc si va doresc un an nou mai bun, sa scapam de criza asta si multa sanatate, ca fara sanatate nimic nu conteaza.

La Multi Ani tuturor. V-am pupat!

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
6 comentarii
  1. Vlad 31 Dec 2010 @ 13:34

    Citisem undeva ca treaba asta cu dusul rece dupa sauna sau dupa o baie fierbinte face bine la sistemul limfatic si totodata creste si imunitatea.

    Raspunde
  2. liana 31 Dec 2010 @ 14:52

    ttp://www.acasatv.ro/noutati-lifestyle/frumusete/sauna-cea-mai-buna-si-mai-rapida-metoda-de-a-elimina-toxinele.html

    Raspunde
  3. liana 31 Dec 2010 @ 14:53
    Raspunde
  4. Andrea S. 31 Dec 2010 @ 17:58

    asadar reguli de baza zic eu…niciodata cu burta plina sau pe nemincate ;)innainte de sauna fa un dus si usca-te bine cu prosopul…pielea uscata transpira mai bine.O baie fiebinte la picioare te va face sa transpiri mai bine. Prospul il pui sub tot corpul…de preferat sint locurile de la mijloc sau sus…dar nu mai mult de 15 minute. 2 minute inniante de a iesi din sauna revi la pozitia sezut ca sa iti revina circulatia la normal.Dupa ce iesi din sauna e bine sa ajungi iar la aer curat-corpul are nevoie din nou de oxigen.Poti dupa ce ai iesit sa te bagi la un dus mai rece…pentru a readuce corpul la o temperatura normala.Dusuri repetate reci iti ridica imunitatea,Dupa toate iti recomand sa te asezi linistit pe o sofa si sa stai numai sa te relaxezi…acum nu stiu cum e la voi…la noi e o muzica relaxanta si un ceai bun obligatoriu ;) deci noi nu facem mai mult de 3 -portii pe zi…acum vezi cum iti reactioneaza corpul…oricum este o treaba cool …

    Raspunde
  5. eastmaster 31 Dec 2010 @ 23:11

    unde exact esti in maramures? daca esti pe-aproape te pot lua la un schi..si pe dana, of course ;)

    Raspunde
  6. iYli 2 Jan 2011 @ 19:43

    Prin transpiratia de la sauna elimini nah, toxinele, astfel slabesti sau te simti oricum mult mai bine.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)