Sari la conținut

Stiti ca voi sunteti partasi la escrocherie, nu?

Hai sa va explic.

Se da un anunt pe facebook, un caz cu o fetita cu probleme medicale, probleme grave, cancer la ochi. Fetita are numai 6 luni iar povestea ei este dureroasa. Oamenii incep sa o ajute, sa raspandeasca vestea prin clasicul share.

Un gunoi de om vine, ia poza, ia textul anuntului si schimba doar contul si numele detinatorului respectivului cont.

Screen Shot 2013-03-28 at 11.54.01 AM

Pentru ca lumea este miloasa poza respectiva strange peste 14.000 de share-uri si probabil o multime de bani in contul respectiv.

Intreaga poveste o gasiti la Bogdana pe blog.

Eu vroiam acum sa vorbesc de vina voastra, a celor care dau share-uri aiurea, fara sa verifice o informatie.

V-am mai povestit despre aceste share-uri umanitare, v-am mai zis de cateva ori sa nu mai dati share la orice chestie fara sa verificati informatia. Fie ca este vorba de ajutorul unui om, fie ca este vorba de un caine gasit pe strada, fie ca este vorba de un alt caz care are nevoie de popularizare, nu mai dati share-uri aiurea fara sa verificati informatia. Este foarte posibil, la fel ca in cazul de fata, sa ajutati un infractor. Dupa mine sunteti chiar partasi la escrocherie pentru ca, de buna voie, i-ati facut pe altii sa doneze niste bani unei escroace/escroc.

Aceste cazuri trebuie verificate si apoi donat, eventual share-uit.

Este usor, aveti google la dispozitie, aveti images search, aveti pana si un numar de telefon la fiecare astfel de anunt! Cati dintre voi ati sunat pana acum sa verificati o cauza pe care o distribuiti, fara sa clipiti, mai departe?

Ganditi-va ca sunt cazuri in care ajutati niste infractori si, in acelasi timp, persoana care are nevoie de ajutor o sa sufere si mai rau.

Va rog din suflet, nu mai dati share-uri aiurea, verificati informatia inainte de a face asta, sunati, cautati pe google, daca vreti sa faceti un bine faceti, pierdeti-va cateva minute din viata. Va faceti si voua un bine, pentru ca, v-am zis, asa sunteti partasi la o escrocherie.

P.S. Totusi nu trebuie sa deveniti paranoici, pozele cu pisici le puteti share-ui linistiti, alea nu intereseaza pe nimeni, doar amuza.

P.P.S. Acest post puteti sa-l share-uiti, sa inteleaga tot poporul ca un share dat aiurea face mai mult rau decat bine.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
3 comentarii
  1. un Prost 28 Mar 2013 @ 17:35

    Nici eu nu ii inghit pe idiotii din lista care dau share toata ziua buna ziua la astfel de cazuri. Daca vrei sa faci o fapta buna te interesezi putin inainte de a face o donatie.

    Raspunde
  2. maddy 29 Mar 2013 @ 10:18

    nu am donat nici unui caz umanitar de pe facebook pentru ca nu am siguranta ca banii mei se duc unde trebuie si nici nu stiu cat de vechi e anuntul, poate donez si omul in cauza a murit deja.
    donez cand cunosc si am incredere in persoana care a dat anuntul (arhi pentru prietenul lui baxt de ex.) sau unor organizatii cunoscute (crucea rosie, smurd, etc).
    sper sa se ia masuri si persoana care s`a folosit de un anunt umanitar pentru a insela oamenii de bani sa plateasca pentru fapta ei!

    Raspunde
  3. florin 30 Mar 2013 @ 09:19

    mda…avantaj Nastase!(tenismenul nu Bombonel) — nici nu donez nici nu sharuiesc !

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)