Sari la conținut

Țara în care proștii merg la universitate

Am citit textul de mai jos și pur și simplu nu vreau să cred așa ceva. Adică ăia care n-au fost capabili să ia un amărât de bac acum pot să meargă la universitate.

​Ministerul Educatiei a deschis portile universitatilor pentru tinerii fara diploma de Bacalaureat: incepand de ieri, universitatile ii pot inscrie pentru acest an scolar la cursuri si pe cei care nu s-au prezentat la BAC sau care l-au picat.

Na, luați și vă minunați și aveți mare grijă cu cine votați. O să ne fie tot mai rău cu ăștia la putere…

image-2014-02-13-16603539-41-admitere-facultate

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
12 comentarii
  1. corina 10 Sep 2014 @ 16:55

    Nu e chiar asa mare diferenta cum crezi… In generatia mea, cum de luau 99% bacul?! Crezi ca erau generatiile trecute mult mai stralucite intelectual :)?! Raspuns corect: se copia pe rupte!
    Chiar si eu am trimis un prost (in sensul propriu…) la facultate; zic: du-te, mai, ca e pacat sa stai ca muncitor necalificat daca ai liceul ! S-a dus, dar el era asa de prost incat nici nu se gandea ca poate sa faca mai mult de atat cu viata lui… Oricum, nu-ti imagina ca si-a dat licenta sau, daca ar da-o, l-ar angaja cineva!

    Raspunde
  2. criserb 10 Sep 2014 @ 17:10

    @corina – este adevărat că și atunci era cum zici tu, dar noi parcă mai aveam frică de ceva, sau poate bun-simț. Oricum, nu cred că eram așa praf ca generația asta.

    Raspunde
  3. Gigi 10 Sep 2014 @ 17:15

    Sunt încă o dată dezamăgit!
    Rău se aude, rău va fi! :(

    Raspunde
  4. MMarius 10 Sep 2014 @ 17:21

    Eu cred ca e si presiunea universitatilor aici. Studiile superioare au devenit un busiless foarte infloritor in ultimii ani. Vezi de ex nr nelimitat de locuri (evident, cu taxa) la unele universitati. Pai din ce sa mâncă gura lor in urmatorii ani daca prostii nau loat bacalaoreatu’? Chiar auzeam la radio o reclama acum vreo luna la ceva universitate de arte/teatru iar la sfarsit, la fel ca la reclamele de la medicamente, un text redat la viteza mai mare care spunea “Acceptam si candidati fara diploma de bacalaureat”. Este un regres major al invatamantului in Romania. Pacat! Eu zic ca societatea se va adapta si la aceasta situatie, iar la angajare prezenta unei diplome de studii superioare nu va mai cantari nici cat diploma de bac in trecut, ci mai degraba cunostintele/experienta acumulata in timpul studiilor.

    Raspunde
  5. Georgi 11 Sep 2014 @ 04:19

    Pfff..si chiar daca fac facultate..tot nu o sa iasa mare branza din ei..pentru ca testul final oricum il dai la job.Stii sau nu stii sa faci ce ti se cere.Daca nu, la revedere.Altii!

    Cine vrea sa invete,va invata in continuare.
    @Criserb Dar!! sa nu uitam faptul ca si sistemul de invatamant romanesc este invechit.Hai sa fim seriosi!
    Dau un exemplu: Eu am terminat liceu economic,aveam intentia clara sa intru la ASE,unde am si intrat,de altfel.
    Bun.Am dat BAC-ul la limba romana,matematica si geografie (puteam sa aleg economie,dar profesoara noastra nu prea explica bine,iar eu nu imi permiteam meditatii la vremea aceea).Asadar..nu pricep o chestie.La ce imi trebuia sa stiu literatura romana obligatoriu la liceu economic? Ar fi putut sa bage contabilitate,in loc de asta.Ma refer la Bac.Nu zic sa nu fi facut acolo 2 ore de romana pe saptamana,asa de cultura generala.Dar nu sa ma oblige sa invat la BAC,cand puteau sa ne pregateasca pentru ASE.80% din liceu (cine a trecut bac-ul) s-a dus la facultate cu specific economic.Asadar??
    Si asa e la mai toate liceele de profil.Adica,ar trebui sa se faca licee si specializari in functie de aptitudinile elevilor.Ca nu toti suntem buni la romana,mate,eocnomie,IT,arta,biologie.Si sa se dea bac-ul in functie de ce faci la liceu.
    Termini ceva cu specific informatic? pai dai la informatica sau ce naiba se mai preda acolo…nu la romana sau istorie.
    Manualele,iarasi sunt demodate..profesorii dezinteresati.Ar trebui sa se reinventeze sistemul de invatamant,astfel incat sa trezeasca interesul tinerilor.
    Plus ca nici regulile nu sunt inasprite pentru a nu mai favoriza chiulul.Dar profesorii aleg sa inchida ochii la o spaga data de parintii care vor sa isi scape “odorul” de chin..si asa mai departe.Iarasi..si vina parintilor.Copilul pica bacul.iar tu ii dai bani sa se duca la mare la mamaia.Sau ramane corijent si tu platesti profesorul sa il treaca,in loc sa il faci de rahat ,sa puna mana sa invete si sa treaca la materia respectiva.Sa vada cum e sa te descurci singur si sa repari prorpiile greseli.

    Deci sunt greseli din toate partile.Toti sunt de vina..Dar ,cel mai mult, zic eu..parintii.

    O sa traim si o sa vedem ce se va mai alege.Un lucru e sigur.Fiecare cum isi asterne,asa va dormi.Cine va vrea sa faca ceva in viata,o sa faca.cine nu,va sta cu mana intinsa la pomenile parlamentarilor din campanii si va ofta ca e tara asta de rahat,ca nu sunt locuri de munca (locuri de munca sunt,dar nu cum vor toti la birou,daca se poate 4 ore pe zi si cu salariu de 4000 de lei), si altele de genul.

    Raspunde
  6. Georgi 11 Sep 2014 @ 04:37

    Am uitat sa adaug:
    Generatia de astazi nu este proasta! Cei din ziua de azi,nu sunt mai prosti decat cei din generatia trecuta.Doar ca generatia trecuta nu avea calculator,tableta,nu existau aplicatii.Erau doar carti si tv .Mai rar calculatoare.Tii minte prin 2000-2005,cine avea calculator in cartier si stia sa instaleze un windows? cati bani facea? ca mergea la toti si le instala windows-ul, instala jocuri si asa mai departe.
    Ma uit la fratele meu..are 14 ani si face tot felul de chestii interesante cu calculatorul.Desi la scoala are note foarte proaste.La limba engleza sta bine,de exemplu.Pentru ca sta mereu la calculator si a invatat.Si ma gandesc,ce bine era daca ar fi fost inscris la o scoala care sa ii dezvolte aptitudinile.Sa invete sa creeze de mic aplicatii,software-uri, site-uri..si asa mai departe.
    Meseriile s-au schimbat, tehnologia s-a schimbat. Sistemul de invatamant are nevoie de un update,conform vremurilor actuale.
    Copiii,de multe ori,sunt mai creativi decat adultii,au idei mai bune.Iar scoala romaneasca omoara creativitatea.
    Si iarasi,profesorii sunt extrem de prost pregatiti.Cei tineri iau note proaste la examene si asa,cu notele alea de 5 ajung sa predea.Cei batrani ,care poate le-au predat si parintilor nostri,sunt deja sictiriti si nu mai au nici timp,nici chef sa stea sa invete sa predea pentru noile generatii.

    Deeccii…e o intreaaaga bula cu probleme.Greu de indreptat toate.Dar sunt sigura ca se va incepe de undeva.Usor,usor.
    Eu inca mai sper.

    Raspunde
  7. Bucur 11 Sep 2014 @ 06:48

    Este o idee nefolositoare pe termen lung. Alte ideii din astea mai au?

    Raspunde
  8. gabi 11 Sep 2014 @ 09:12

    Era corect sa publici stirea in intregime, lipsesc niste ”amanunte” semnificative. Pe de alta parte mai sunt si copii care, chiar daca nu au luat bacul, nu sunt chiar asa prosti cum crezi tu. Inteleg ca nu-l agreezi pe Ponta, dar incearca sa fii echidistant, mie asa mi se pare corect pt. o persoana care se exprima public, altfel seamana a campanie electorala.

    Raspunde
  9. criserb 11 Sep 2014 @ 09:43

    @gabi – am dat link către întreaga lege, nu cred că am ascuns ceva. Cat despre Ponta nu-l suport, dar nu este singurul, nu suport pe niciunul din cei care ne conduc, pe niciunul. Toți sunt hoți…

    Raspunde
  10. Nautilus 12 Sep 2014 @ 09:36

    Conform OUG nr. 49/2014, absolventul de liceu fără bacalaureat are dreptul de a se înscrie la un colegiu universitar (nu facultate). Înscrierea la facultate indiferent de profil necesită diploma de Bacalaureat sau adeverinţa care să ateste susţinerea şi absolvirea examenelor de Bacalaureat.

    Asta în zilele noastre. Tovarăşu’ Gheorghiu-Dej era mai puţin pretenţios, pe vremea lui se putea face mai întâi facultatea şi după aceea liceul.

    Raspunde
  11. Marius 14 Sep 2014 @ 03:34

    @corina – Poate ai copiat tu. Eu la Bac am mancat cartea, desi 4 ani de liceu am cam frecat menta.

    Raspunde
  12. alin 15 Sep 2014 @ 00:37

    Marius, femeile sunt trisoare prin insasi definitia lor, asadar nu trebuie sa ne mire cand vedem vreuna care se lauda ca inseala, indifierent ce si prin ce mod.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)