Sari la conținut

Te blochez pentru ca sunt un nesimtit

1378221_10151894459354886_1768229013_n

Daca priviti imaginea de mai sus o sa vedeti un domn care se uita disperat dupa soferii masinilor care l-au blocat.

Ei bine, am pus la un moment dat poza asta pe facebook si spuneam asa:

Nu am sa ii inteleg niciodata pe nesimtitii care blocheaza masinile parcate. Cat de greu sa fie sa mai mergi 50m ca sa parchezi si tu normal? Cat? Si daca nu sunt locuri, nu parca, ce vina au cei care parcheaza normal si vor sa plece?

M-am intors astazi la ea pentru ca am avut placerea sa vad o doamna care a procedat la fel, intr-un peco. I-a blocat pe cei parcati regulamentar pentru ca ea avea "o treaba urgenta".

Deci, atunci cand ai bun simt nu exista nicio treaba urgenta care sa iti dea dreptul sa blochezi pe cineva. Niciuna. Singura chestie care poate sa apara, este o problema de viata si de moarte, atunci poti sa blochezi pe cine vrei tu. Ti se face rau, i se face rau celui cu care esti in masina, moare cineva, etc, astea sunt singurele cazuri in care poti sa blochezi pe cineva, pentru ca deh, chiar apare o urgenta.

Atunci cand tu ai o treaba si trebuie sa rezolvi ceva "doar 2 minute", nu este o urgenta, atunci esti nesimtit.

Cum spuneam, nu gasesti loc de parcare, nu parchezi. Te mai deplasezi 10m mai in fata, 50, 100, sau cat este nevoie, si parchezi in asa fel incat sa nu incurci pe nimeni.

De ce?

Pentru ca ala care este parcat regulamentar nu este obligat sa astepte dupa tine, pentru ca ala care a parcat regulamentar poate se grabeste si el. Poate el chiar are o problema de viata si de moarte si nu se poate deplasa din cauza unui idiot care l-a blocat "doua minute".

Nu fratilor, minutele alea nu-l intereseaza pe cel blocat. El a parcat acolo, chiar daca avea treaba la 500m, acolo a gasit el loc si a parcat, iar apoi sa vii tu sa te pui in spatele lui este lipsa de bun simt.

Sa nu va mai zic ca nu-l incurcati doar pe ala care a parcat si el ca un om normal, nu, blocati o intreaga banda de circulatie. Toti cei care foloseau de drept respectiva banda o sa se opreasca si o sa astepte din cauza voastra cateva secunde, sau poate minute, depinde de intensitatea traficului.

Ah, voi nici nu v-ati gandit la asta, nu?

Nu v-ati gandit ca cele "doua minute" ale voastre creeaza minute bune de intarziere fiecarui om care are ghinionul sa va intalneasca in trafic? Nu v-ati gandit, ca daca aveati posibilitatea sa ganditi, nu ati fi lasat masina in mijlocul drumului.

Stiu si eu cum este, traiesc in acelasi oras cu voi, este aglomerat si cu greu gasesti un loc de parcare in anumite locuri, dar totusi, pentru asta nu ma comport ca un animal, am pretentia ca gandesc mai mult decat un patruped si ma diferentez cumva de maimuta. Eh, pentru ca gandesc cat de cat si ii respect pe cei din jur, nu incurc pe nimeni, niciodata.

Parchez acolo unde se poate… chiar daca mai trebuie sa merg si pe jos. Stiti, mersul pe jos chiar n-a omorat pe nimeni.

Mai sunt cazuri, in general la blocuri, unde oamenii se blocheaza intre ei, pentru ca deh, orasul asta este prea mic pentru un numar asa de mare de masini (desi si acolo, daca mai faci cateva sute de metri poti praca regulamentar), singura diferenta este ca aia sunt vecini, se cunosc intre ei, si parcheaza asa pentru ca asa s-au inteles. Se stiu de unde sa se ia in caz de ceva. Dar cand tu mergi la cofetarie sa-ti iei ceva dulce, nu inseamna ca ai o urgenta, inseamna doar ca esti nesimtit.

Pe cei care se trezezc blocati ii sfatuiesc sa sune la politie, sa ii cheme pe cei de la ridicari, sa nu mai stea sa astepte sa vina nesimtitul. D’aia este politie, sa-si faca treaba. Si credeti-ma, si-o cam face in astfel de situatii, cel putin din ce-am intalnit eu pana acum…

Si inca o chestie pe care o vad destul de des, sunt parcarile alea in care trebuie sa parchezi perpendicular pe bordura, si mai sunt si locuri libere. Totusi, vine cate un "grabit" care parcheaza in fata locului liber, il blocheaza, il mai blocheaza si pe cel din stanga si dreapta locului si pleaca. Cat de greu sa fie oare sa parchezi normal? De ce trebuie sa blochezi o banda de circulatie pentru ca tie iti este lene sa parchezi normal, pe un loc de parcare care chiar exista, si mai este si liber, de ce?

Ma rog, daca macar unu’ din cei care citesc acest post (si se simt cu musca pe caciula) isi schimba modul de a parca, este mare lucru, desi ma indoiesc amarnic. Romanul atunci cand este nesimtit este pana la capat, nimeni si nimic nu o sa-l schimbe.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
7 comentarii
  1. virgil 24 Oct 2013 @ 09:42

    Spun asta dupa ce am ajuns sa nu pot sa ies cu masina fara sa musc din volan de nervi din cauza unor indivizi care sunt “descurcareti” : Bunul simt lipseste in (traficul din) Bucuresti.

    Raspunde
  2. Simina 24 Oct 2013 @ 11:38

    Mare dreptate ai cu acestă postare. De câte ori nu mi s-a întâmplat să mă „împiedic” de cei opriți neregulamentar în dreptul cofetăriei Alice de pe Mihai Bravu (că na, trec des pe aici) și să aștept minute bune până reușesc să trec de ei când traficul este criminal. Și mereu, dar mereu, am văzut locuri de parcare libere în jurul cofetăriei respective, dar e greu să mergi 100 m pe jos… N-am oprit niciodată încât să încurc ceilalți șoferi și mă îndoiesc că o voi face vreodată. Parchez unde găsesc loc și unde îmi știu mașinuța în siguranță. :)

    Raspunde
  3. Cristian 24 Oct 2013 @ 12:03

    Sunt nesimtiti sau sunt animale ?
    Sau pur si simplu sunt “nimic” !?

    Raspunde
  4. Oana 24 Oct 2013 @ 12:49

    Eu am pățit asta când am fost să donez sânge pentru cineva care avea nevoie; când m-am întors la mașină era blocată la fel ca în poza ta, am așteptat 20 de minute în stradă, erau 35 de grade afară, eu eram ca după donare de sânge, adică nu prea în formă, când a venit tipul i-am spus frumos ce aveam de spus, m-a făcut vacă și mi-a spus că așa e traficul în București și dacă nu-mi convine, să merg cu tramvaiul. Mai avea puțin și mă lua și la bătaie…

    Raspunde
  5. Dragos Geornoiu 25 Oct 2013 @ 01:27

    cam ce zice si Louis CK aici (http://www.youtube.com/watch?v=CQSRPMFDTSs)… fiecare dintre cei ce se comporta astfel face exact ce ii place lui, fara sa tina cont de ceilalti participanti la trafic, dand dovada de lipsa celor 7 ani de-acasa, pentru ca la asta se rezuma totul… daca ai bun simt si respect pentru ceilalti din jurul tau, cum ar trebui sa inveti sa ai de la 5-6-7 ani, atunci vei merge si inca o ora in cerc pana se elibereza un loc de parcare, asta ar trebui sa fie problema ta, nu a altora..

    Raspunde
  6. Costi 10 Jan 2015 @ 20:48

    Intreb daca se intampla sa ocup locul de parcare platit de un om binevoitor si sunt blocat de respectivul… Cum procedez in cazul in care refuza sa deblocheze ?

    Raspunde
  7. Costi 10 Jan 2015 @ 20:52

    @Costi – va astept cu ideei. Banuiesc ca nu exista in lege; fiecare sa-si faca dreptate….. nu mi s-a intamplat dar…..

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)