Sari la conținut

Tefal Pro Express Control Plus este noua noastră stație de călcat

Zilele trecute ceream recomandări cu privire la achiziționarea unei stații de călcat pentru o vecină și uite că m-am trezit și eu cu una :)

Mai exact, în urma postului meu m-au contactat cei de la Tefal să-mi prezinte o stație de călcat deosebită, un vârf de gamă.

Am sunat-o pe Dana să văd dacă ar fi interesată și mi-a zis instantaneu “daaaa”.

Pentru că dorința soției este sfântă pentru mine am acceptat și uite așa doamna Doina, specialist în arta călcatului a trecut pe la noi.

A adus cu ea o stație de călcat, una de ultimă generație, Tefal Pro Express Control Plus și ne-a făcut o demonstrație de călcat.

Ce are deosebit o stație de călcat?

Față de clasicul fier de călcat, cu care eram noi obișnuiți, acum sunt două piese nu doar una. O bucată, baza (care produce aburul) stă undeva pe jos, sau pe masă dacă masa este suficient de mare, și o bucată mobilă, la fel cu fierul de călcat.

Cele două sunt conectate între ele de un furtun, furtun prin care vine aburul spre fier.

Baza, așa cum i-am zis, are pe ea niște butoane, de unde se alege țesătura ce urmează să fie călcată. Avem practic 3 moduri de călcat, delicat, normal și jeans.

De preferat este să sortați hainele înainte să începeți să le călcați și să începeți cu cele mai delicate, pentru ca la final să ajungeți la jeans. Secretul ăsta l-am aflat de la doamna Doina. Așa este mai rapid, pentru că durează mai puțin ca stația să treacă de la un nivel inferior la unul superior decât invers. Merge și invers, dar durează puțin mai mult.

În partea de jos, există un boiler care produce abur la o presiune foarte mare, presiune ce ajută la un călcat mult mai ușor. Practic nu trebuie să mai treci cu fierul de două ori prin aceeași zonă, o singură trecere este suficientă pentru ca haina să fie perfect călcată.

Ba mai mult, datorită presiunii mari a aburului puteți călca chiar mai multe haine în același timp. Le puneți una peste alta și le călcați pe toate odată. Firesc, este vorba doar de hainele care se pretează la așa ceva, tricouri, prosoape, etc. Nu încercați la cămăși.

Hainele pe care le călcați pot să stea în orice poziție, fie pe masă, fie pe umeraș pentru cele pe care preferați să le călcați în poziție verticală.

Tot în bază există un rezervor pentru apă, al meu are 1.8L, suficientă pentru o sesiune lungă de călcat. Când se golește rezervorul, îl dați jos și-l umpleți la chiuvetă. Un mare avantaj față de un fier normal, pe care trebuia să-l umpleți din când în când în timpul călcării și na, trebuia să aveți o sticlă cu apă la îndemână.

Marele ei avantaj este că datorită vasului mare de apă și presiunii ridicate a aburului poți călca mult mai ușor, timpul de călcat se înjumătățește.

Talpa este făcută dintr-un aliaj special și nu se lipește nimic de ea. Așa scrie pe cutie și asta am constatat și noi după o oră de folosire, hai două.

Un mare avantaj pentru noi este și filtru de calcar. Noi avem mult calcar în apă, iar filtrul special ne face să folosim apă de la robinet, nu apă plată cum foloseam până acum la fierul de călcat.

Dacă ești și tu interesat de o astfel de stație și vrei să o vezi în acțiune, cei de la Tefal au o campanie mișto și ți-o trimit pe doamna Doina și la tine. Intră aici și vezi care sunt pașii.

Este adevărat, prețul nu este tocmai unul mic, dar cine pierde o grămadă de timp cu călcatul o să aprecieze la maxim stația.

Vă las mai jos cu câteva poze de la ședința de zilele trecute ;)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
Un comentariu
  1. Piticu21 14 Oct 2016 @ 14:27

    cred ca sunt vreo 4 ani de cand n-am mai atins vreun fier de calcat.

    inca traiesc si nu m-a omorat nimeni cu pietre.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)