Sari la conținut

Când ești părinte înveți să desenezi cu adevărat

20160922_205946

Fii-miu făcea baie cu multă plăcere până la un moment dat, moment în care i-am schimbat șamponul și i-a intrat în ochi. Probabil că l-a usturat prea tare și de atunci nu prea mai voia.

Ei bine, încercam noi cu jucării și tot felul de chestii prin cadă, dar nu voia, sau dacă voia era rezultatul multor încercări.

Vecina a venit cu ideea de a încerca cariocile pentru apă și ne-a cumpărat un set.

Ei bine, din acel moment fii-miu face baie de fiecare dată cu plăcere.

Dar pentru că el vrea să desenăm tot felul de chestii, cineva trebuia să-i exemplifice, să-i arate cum se face, să-l țină atent.

Când m-am apucat să desenez prima dată o mâță sau un câine mi-am dat seama că am două mâini stângi. Asta în condițiile în care la birou desenez zi de zi, fac deja vreo 10-11 ani de când sunt designer.

Dar desenez pe calculator, niciodată nu am încercat pe foaie.

E cu totul altceva.

Partea bună este că acum există youtube și de acolo poți să înveți chiar orice.

Așa m-am apucat eu de desenat. Cu exemple în față, după tutoriale am reușit. Acum încerc de câte ori am timp să învăț să desenez ceva nou pentru că fii-miu în cere tot felul de chestii, din astea comune. Ba o pisică, ba un cățel, ba mai știu eu ce. Ideea este că încă nu-mi cere să-i desenez lucruri prea complicate, iar pentru astea simple există tutoriale :)

Cum arată baia noastră? Cam așa.

20161018_085648

Nu vă speriați, sunt carioci speciale pentru baie, se spală destul de ușor.

În caz că vreți să aveți și voi o experiență mai plăcută la baie, încercați și voi, distracția e garantată iar copilul stă să fie spălat fără să riposteze.

Ah, vreți să-l spălați pe cap și să nu-i intre apa în cap… desenați mai sus, și el o să încline capul pe spate pentru a privi operele voastre de artă.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
3 comentarii
  1. Tibi 18 Oct 2016 @ 14:57

    Excelenta idee.

    Raspunde
  2. Laura 21 Oct 2016 @ 15:08

    Super idee, am acceasi problema nu vrea sa se spele pe par.

    Raspunde
  3. criserb 21 Oct 2016 @ 17:05

    @Laura – acum stă fără probleme :)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)